Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ηλεία: Η επ’ αυτοφόρω καταγραφή σε βίντεο του 51χρονου εμπρηστή χθες στην Πύργου-Πατρών από εθελοντή- διασώστη της Εοδ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ηλείος Εθελοντής -διασώστης της Εοδ Νομού Ηλείας Γιώργος Μητρόπουλος κινούμενος επί της Ε.Ο Πύργου -Πατρών αντιλήφθηκε τον 51χρονο εμπρηστή να κινείται περίεργα και να προσπαθεί να βάλει φωτιές σε πρανή σημεία με ξερόχορτα δίπλα στον δρόμο και μάλιστα τον παρακολούθησε και τον κατέγραψε σε βίντεο όπου επιχειρεί να ανάψει φωτιές.



Μάλιστα στο προφίλ του στο Facebook ο Γ. Μητρόπουλος έχει αναρτήσει τα βίντεο που εντοπίζεται από την κάμερα ο 51χρονος, συλληφθείς πλέον με την κατηγορία της προσπάθειας εμπρησμού, να επιχειρεί να ανάψει φωτιές και ταυτόχρονα εξιστορεί το σκηνικό που είδε με τα μάτια του και κατέγραψε με τον φακό του σε βίντεο…

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μητρόπουλος γράφει στο προφίλ του:

«Την Κυριακή 22/07/18 και διερχόμενος από το σημείο της Μαραθιάς εντόπισα μια εστία φωτιάς.

Σαν εθελοντής διασώστης της Εοδ Νομού Ηλείας ξεκίνησα να κάνω setup και να παρατηρώ τον περιβάλλοντα χώρο για τυχόν κινδύνους που εγκυμονούν. Παρατήρησα σε αυτό το σημείο κοντά κάποιον άνθρωπο ο οποίος πίστεψα στην αρχή ότι μπορεί να είναι εκεί για να βοηθήσει.

Προσπερασα το σημείο με το αυτοκίνητο μου και έκανα αναστροφή ποιο κάτω που μπορούσα και ξαναπήγα προς την φωτιά και είδα άλλες δυο νέες εστίες και αυτόν τον άνθρωπο να απομακρύνετε. Σε αυτό το σημείο ήμουν υποψιασμένος πως αυτός ήταν που τις έβαλε και ξεκίνησα να τον παρακολουθώ έχοντας ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για τον ύποπτο.

10 λεπτά αργότερα 1 χλμ μακριά αυτός ο άνθρωπος χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία μου ξαναμπαίνει στα χόρτα και εκεί πλησιάζω και τον βιντεοσκοπο. Παρακάτω θα δείτε να είναι στα χόρτα να βγαίνει από εκεί, να απομακρύνετε και λίγο αργότερα να μιλάω πάλι με την πυροσβεστική και να ξεκινούν οι καπνοί.

Αύριο δικάζεται στην Αμαλιαδα και ελπίζω να μην την γλυτώσει γιατί ο εμπρησμός είναι Εν δύναμη και φόνος και βιασμός της φύσης πράγμα που το κάνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα».

Οι δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν διαδοχικά η μία μετά την άλλη και η παρατηρητικότητα και η ευαισθητοποίηση πολίτη, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές ο 51χρονος και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη. Σημειώνεται πως η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε πρανές οδού, μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Σαβαλίων και Ροβιάτας, και είχε ως αποτέλεσμα να καούν 40 τμ. και η δεύτερη εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση από την πρώτη και είχε ως αποτέλεσμα να καούν 350 τμ

 Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.