Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Διεθνή - Οι βιομετρικές εθνικές ψηφιακές ταυτότητες έρχονται σύντομα για να ανοίξουν το δρόμο για τα ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας


Αν ξένες σελίδες ανησυχούν για επιβολή εθνικών ψηφιακών ταυτοτήτων και ψηφιακών νομισμάτων κάτι μου λέει πως δε θα περάσουμε καλά κι εμείς. Πάμε στο άρθρο.


Φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν μπορείτε να αγοράσετε τίποτα σε ένα κατάστημα λιανικής ή διαδικτυακά ή να έχετε πρόσβαση στα μετρητά στον τραπεζικό σας λογαριασμό, εκτός εάν πρώτα χρησιμοποιήσετε το κινητό σας για να σαρώσετε το πρόσωπό σας για να αποδείξετε την ταυτότητά σας.

Είστε βέβαιοι ότι η εικόνα του προσώπου σας είναι "ασφαλής" και δεν κοινοποιείται ή πωλείται ποτέ σε διαφημιστές τρίτων, αλλά τώρα κάθε φορά που σαρώνετε το πρόσωπό σας για να πραγματοποιήσετε μια οικονομική συναλλαγή, μια νέα ψηφιακή εικόνα του προσώπου σας αποθηκεύεται κάπου, όπου μπορεί να παραβιάστηκε ή πουλήθηκε στον πλειοδότη.

Τώρα, κάθε φορά που βγαίνετε στο κοινό όπου υπάρχουν κάμερες παντού σήμερα, από τις κάμερες της πόρτας του γείτονά σας μέχρι τις κάμερες στα φανάρια και τα σήματα κυκλοφορίας, ακόμα και στις κάμερες μέσα και γύρω από το αυτοκίνητό σας, κάποιος με την τεχνολογική τεχνογνωσία θα μπορούσε κυριολεκτικά ανιχνεύστε κάθε βήμα που κάνετε, και παντού που πήγατε, ποιον γνωρίσατε, και πιθανώς ακόμη και όλα όσα είπατε και κάνατε με αυτό το άτομο, επειδή η εθνική σας ταυτότητα είναι πλέον δεμένη στη σάρωση προσώπου που πρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς με την εθνική ψηφιακή σας ταυτότητα .

Ακούγεται αυτό σαν κάποια φουτουριστική ταινία επιστημονικής φαντασίας; Επειδή σας διαβεβαιώνω, δεν είναι, και εάν δεν προετοιμαστείτε για την ώθηση να εγκαταλείψετε τα βιομετρικά σας δεδομένα, όπως σαρώσεις προσώπου, σαρώσεις παλάμης και σαρώσεις ίριδας για να αποκτήσετε μια εθνική ταυτότητα που σύντομα θα απαιτείται για να συμμετάσχετε την οικονομία, ακόμα και όταν αγοράζετε και κάνετε τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, τότε πιθανότατα θα είστε εντελώς ανήμποροι να αντισταθείτε όταν έρθει.

Και έρχεται σύντομα, πολύ σύντομα, καθώς η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και η Τράπεζα της Αγγλίας δοκιμάζουν ήδη ένα τέτοιο σύστημα, όπως και οι ΗΠΑ


Τα ψηφιακά αναγνωριστικά θα προηγούνται των CBDC (ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας)

 


 



Τα ψηφιακά αναγνωριστικά θα προηγηθούν της υιοθέτησης των ψηφιακών νομισμάτων της Κεντρικής Τράπεζας και ανακοινώθηκε χθες ότι η βρετανική εταιρεία πληρωμών και αυτοκυριαρχίας ταυτότητας Nuggets έχει αναπτύξει μια λύση ψηφιακού πορτοφολιού για τη λιανική αγορά και ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου.


Οι οικονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζονται με τη βιομηχανία για την ψηφιακή ταυτότητα, την υποστήριξη σημάτων ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ

Η εταιρεία πληρωμών και αυτοκυριαρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Nuggets εργάστηκε για την ανάπτυξη μιας λύσης ψηφιακού πορτοφολιού για μια περίπτωση χρήσης λιανικής ενός πιθανού ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το CBDC είναι μια ψηφιακή έκδοση του νομίσματος fiat ενός κράτους - όπως το δολάριο ΗΠΑ ή το ευρώ - που υποστηρίζεται από μια κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, διαφέρουν από αυτά όπως το Bitcoin ή το Ethereum, καθώς λειτουργούν σε ένα ιδιωτικό blockchain που ελέγχεται από μια κυβέρνηση.

Η εργασία έγινε ως μέρος της Φάσης 2 TechSprint του Project Rosalind, μιας κοινής πρωτοβουλίας από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) και την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αξιοποιεί εταιρείες του ιδιωτικού τομέα για να αναπτύξουν περιπτώσεις χρήσης σε πραγματικό κόσμο για CBDC.

Σύμφωνα με δήλωση της BIS, ο στόχος του έργου «είναι να διερευνήσει πώς αυτή η διεπαφή θα επέτρεπε καλύτερα σε ένα καθολικό κεντρικής τράπεζας να αλληλεπιδρά με παρόχους υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα για την ασφαλή παροχή πληρωμών λιανικής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Nuggets συνεργάστηκε με τα API Rosalind σε περιβάλλον sandbox για να δημιουργήσει έναν λογαριασμό CBDC.

Στη συνέχεια, η εταιρεία χρησιμοποίησε το CBDC για να πραγματοποιήσει πληρωμές λιανικής με επαληθεύσιμες αποδείξεις, να πραγματοποιήσει μικροπληρωμή CBDC και να δοκιμάσει τη δυνατότητα παγώματος, αποδέσμευσης και διαγραφής του λογαριασμού CBDC. ( Ολόκληρο το άρθρο .)


Και ενώ ορισμένοι πολιτικοί του GOP φέρονται να αντιτίθενται στα CBDC και μάλιστα προσπαθούν να περάσουν νομοσχέδια σε κρατικό επίπεδο για να τα αποτρέψουν, δεν νομίζω ότι κανείς αντιτίθεται στην υιοθέτηση ψηφιακών αναγνωριστικών που απαιτούν βιομετρικά δεδομένα, που είναι η πιο άμεση απειλή.

Στην πραγματικότητα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς οι νομοθέτες καλούνται να υιοθετήσουν ψηφιακές ταυτότητες λόγω της «απειλής της τεχνητής νοημοσύνης», όπου τα βιομετρικά αναγνωριστικά θεωρούνται απαραίτητα για την αποτροπή κλοπής ταυτότητας.


Το γραφείο προστασίας των καταναλωτών των ΗΠΑ δίνει το νεύμα στην ψηφιακή ταυτότητα

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ μπορεί να συνειδητοποιούν την αξία της ψηφιακής ταυτότητας όσον αφορά την πρόληψη της απάτης.

Αυτά τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας έκθεσης του Γραφείου Οικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών, όπου ο διευθυντής Rohit Chopra απάντησε σε ερωτήσεις μελών του Κογκρέσου.

Ο Μπιλ Φόστερ, εκπρόσωπος της 11ης περιφέρειας του Κογκρέσου του Ιλινόις, τόνισε τους κινδύνους χρήσης της γενεσιουργής τεχνητής νοημοσύνης για την εξαπάτηση των καταναλωτών, για παράδειγμα πώς χρησιμοποιείται η «κλωνοποίηση φωνής» για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους από τα χρήματά τους.

Ο Foster έθιξε την ιδέα της παροχής σε όλους τους πολίτες «ψηφιακής ταυτότητας» για να λειτουργήσει ως «ψηφιακή απόδειξη» ή ταυτότητα ως τρόπο καταπολέμησης αυτών των κινδύνων και βοήθειας των καταναλωτών.

Απαντώντας, ο Τσόπρα είπε: «Αυτό το ζήτημα της επαλήθευσης ταυτότητας, νομίζω ότι αν μπορέσουμε να το λύσουμε ως βασικό μέρος της υποδομής στη χώρα μας, θα μπορούσαμε να μειώσουμε επίσης πολλές απάτες.

Προσθέτουν ότι: «Τα οφέλη θα ήταν μεγάλα και για τους συμμετέχοντες στην αγορά».

«Μπορείτε να δείτε στις δικαιοδοσίες όπου έχουν εφαρμόσει αυτό το ψηφιακό επίπεδο, έχουν πολλά οφέλη από αυτό», εξηγεί.

Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με την πραγματική εφαρμογή αυτών των ψηφιακών ταυτοτήτων για τους πολίτες των ΗΠΑ, λέγοντας "πώς το κάνετε πραγματικά αυτό είναι το ερώτημα".

Ο Τσόπρα αναγνώρισε ότι: «Οι άνθρωποι πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουν αν μιλάνε σε άνθρωπο».

Πολλοί χαιρέτησαν τη δήλωση, με τον Jeremy Grant, διευθύνοντα σύμβουλο της δικηγορικής εταιρείας Venables LLP να λέει ότι ήταν «συναρπαστικό» το γεγονός ότι μια τραπεζική ρυθμιστική αρχή αντιμετωπίζει την ψηφιακή ταυτότητα ως ζήτημα υποδομής σε μια ανάρτηση στο Twitter. ( Ολόκληρο το άρθρο .)


Όπως αναφέραμε τον περασμένο μήνα (Μάιος, 2023), το 44 τοις εκατό των Αμερικανών συνδέονται πλέον στους διαδικτυακούς τους λογαριασμούς με βιομετρικά στοιχεία και όχι με κωδικό πρόσβασης και περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς σήμερα, το 58 τοις εκατό, δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται να αντικαταστήσουν τους λογαριασμούς τους. κωδικούς πρόσβασης με βιομετρικούς κωδικούς πρόσβασης. Βλέπω:


Το 44% των Αμερικανών χρησιμοποιούν τώρα βιομετρικά στοιχεία αντί για κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους - Είμαστε πιο κοντά σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα ενός κόσμου

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο μέρος του 44% των Αμερικανών που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία είναι κάτοχοι τηλεφώνων της Apple που χρησιμοποιούν ήδη βιομετρικά στοιχεία, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα για την ταυτότητά τους.

Ένα άρθρο που γράφτηκε από τον Michael Kan του PCMag.com ανέφερε σήμερα ότι η Apple καταργεί εντελώς τους κωδικούς πρόσβασης υπέρ των βιομετρικών κωδικών πρόσβασης. Έτσι σύντομα, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο Apple χωρίς αυτούς τους βιομετρικούς κωδικούς πρόσβασης.


Σταδιακή κατάργηση κωδικών πρόσβασης: Η Apple θα εκχωρεί αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης σε κάθε χρήστη

Η Apple κάνει ένα μεγάλο βήμα για να τερματίσει τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης εγγράφοντας αυτόματα χρήστες στην εναλλακτική λύση του κλάδου που είναι γνωστή ως κωδικοί πρόσβασης.

Η εταιρεία σχεδιάζει να το κάνει όταν κυκλοφορήσει τα iOS 17, iPadOS 17 και macOS Sonoma αργότερα φέτος, πιθανότατα γύρω στον Σεπτέμβριο. Μόλις κυκλοφορήσουν, τα λειτουργικά συστήματα θα εκχωρήσουν αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης στο Apple ID του χρήστη, λέει η εταιρεία.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να πληκτρολογούν το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής τους όταν συνδέονται σε έναν ιστότοπο της Apple. Αντίθετα, μπορούν απλώς να σαρώσουν το δακτυλικό τους αποτύπωμα, το πρόσωπό τους ή να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό PIN για να ξεκλειδώσουν την πρόσβαση, όπως ακριβώς μπορούν να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα smartphone.

Η αλλαγή κυκλοφορεί ήδη στις δημόσιες εκδόσεις beta για iOS 17, iPadOS 17 και macOS Sonoma, επιτρέποντας στους χρήστες δοκιμής να συνδεθούν στο iCloud και στο Apple.com με κωδικό πρόσβασης.

Η επέκταση της χρήσης του κλειδιού πρόσβασης θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας ασφαλείας. Επί του παρόντος, η Apple προσφέρει ήδη υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης για ιστότοπους τρίτων, αλλά εναπόκειται στους πελάτες να το χρησιμοποιήσουν όταν πολλοί μπορεί να μην έχουν ιδέα ότι υπάρχει καν η επιλογή. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί ιστότοποι τρίτων δεν δέχονται κωδικούς πρόσβασης. Αλλά τώρα φαίνεται ότι οι ιστότοποι της Apple έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την τεχνολογία ασφαλείας, προσχωρώντας σε εταιρείες όπως η Google. ( Πηγή .)

Αντιστέκομαι! Προστατέψτε τα Προσωπικά σας Βιομετρικά Δεδομένα!

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναπτυχθούν όλες αυτές οι τεχνολογίες, οπότε ΤΩΡΑ είναι η ώρα να αρχίσουμε να αντιστέκεστε και να προετοιμαζόμαστε για τη μάχη που έρχεται, όταν οι παγκοσμιοποιητές και οι μαριονέτες πολιτικοί τους προσπαθούν να επιβάλουν σε όλους να χρησιμοποιήσουν μια εθνική ταυτότητα για να συμμετάσχουν στην οικονομία και να αναπτυχθούν έξω CBDC.

Μην ψωνίζετε σε καταστήματα που προσφέρουν σαρώσεις παλάμης, δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώσεις προσώπου για να κάνετε μια αγορά. Μην παραδίδετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο κινητό σας τηλέφωνο για να διευκολύνετε τη ζωή σας, καθώς μπορείτε να συνδεθείτε πιο γρήγορα μόλις παραδώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα, τη σάρωση προσώπου, τη σάρωση παλάμης κ.λπ.

Έχω ένα κινητό που έχει μια θέση στο πίσω μέρος για να σκανάρω το δακτυλικό μου αποτύπωμα και το έχω καλυμμένο με ηλεκτρική ταινία. Τοποθέτησα επίσης ένα κάλυμμα στην κάμερα που μπορεί να συρθεί αν θέλω να χρησιμοποιήσω ποτέ την κάμερα.

Εάν ψωνίζετε σε ένα μεγάλο κατάστημα που έχει πολλές κάμερες και σας καταγράφει όταν φεύγετε, ίσως να θέλετε να καλύψετε το πρόσωπό σας και να φοράτε σκούρα γυαλιά, ώστε να μην σας αφαιρούνται τα βιομετρικά στοιχεία σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Αν αρκετοί άνθρωποι αντισταθούν στην αρχή, που είναι ΤΩΡΑ, θα είναι πολύ πιο δύσκολο γι 'αυτούς να ξεδιπλώσουν όλα αυτά.

Οι επιχειρήσεις και οι τοπικές τράπεζες θα πρέπει επίσης να αντισταθούν σε αυτό, αλλά εάν αρκετοί άνθρωποι του κοινού δεν απαιτήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ΧΩΡΙΣ αναγνωριστικά βιομετρικών δεδομένων, οι επιχειρήσεις θα έχουν λίγα κίνητρα να αντισταθούν.

 



Health Impact News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.