Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το 44% των Αμερικανών χρησιμοποιούν τώρα βιομετρικά στοιχεία αντί για κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους - Είμαστε πιο κοντά σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα ενός κόσμου


Μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Συμμαχία FIDO αναφέρει ότι το 44 τοις εκατό των Αμερικανών συνδέονται πλέον στους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους με βιομετρικά στοιχεία και όχι με κωδικό πρόσβασης και περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς σήμερα, το 58 τοις εκατό, δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται να αντικαταστήσουν τους κωδικούς τους με βιομετρικούς κωδικούς πρόσβασης.


Η FIDO Alliance δημοσίευσε μια έκθεση που εξετάζει πώς η συμπεριφορά, τα πρότυπα και η υιοθέτηση των τεχνολογιών ελέγχου ταυτότητας αντικατοπτρίζουν την ετοιμότητα των καταναλωτών για τεχνολογίες χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος πρόσβασης σε έναν λογαριασμό, αλλά τα βιομετρικά στοιχεία, όπως η σάρωση προσώπου ή τα δακτυλικά αποτυπώματα, προτιμώνται έναντι όλων των άλλων μεθόδων κατά 29%. Μόνο το 19 τοις εκατό προτιμά να χρησιμοποιεί κωδικό πρόσβασης. Ενώ το 44 τοις εκατό λέει ότι συνδέεται σε λογαριασμούς με βιομετρικά στοιχεία, το 64 τοις εκατό χρησιμοποιεί κωδικούς πρόσβασης.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και η ζήτηση κωδικών πρόσβασης έχουν αυξηθεί από το Φθινόπωρο του 2022. Το 58% των καταναλωτών στις ΗΠΑ ενδιαφέρεται για την τεχνολογία χωρίς κωδικό πρόσβασης και το 47% δηλώνει ότι είναι κάπως εξοικειωμένοι με τους κωδικούς πρόσβασης.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι περισσότεροι πελάτες έχουν εγκαταλείψει ένα καλάθι αγορών τους τελευταίους έξι μήνες επειδή ξέχασαν τον κωδικό πρόσβασής τους. ( Πηγή .)


Η έκθεση FIDO Alliance αναφέρει ξεκάθαρα ποιος πιέζει την υιοθέτηση βιομετρικών κλειδιών πρόσβασης στην αρχή της έκθεσής τους :


Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Apple, η Google και η Microsoft ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους για τους κωδικούς πρόσβασης με σχέδια να επεκτείνουν την υποστήριξη για ένα κοινό πρότυπο σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε από τη Συμμαχία FIDO και την Κοινοπραξία Παγκόσμιου Ιστού. ( Πηγή .)


Η ηγεσία και τα μέλη της FIDO Alliance αποτελούνται από τα μεγαλύτερα ονόματα της Big Tech και του χρηματοοικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com, Microsoft, Google, Apple, Meta, Intel, Yahoo, American Express, Mastercard, Visa, Paypal, CVSHealth, US Bank , PNC Bank, Wells Fargo και πολλοί άλλοι.




Το πιο διαδεδομένο σύστημα βιομετρικής ταυτότητας που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε πολλές τοποθεσίες στις ΗΠΑ σήμερα είναι πιθανώς το σύστημα σάρωσης παλάμης της Amazon που ονομάζεται «Amazon One».

>
Μια αναφορά που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Gizmodo αναφέρει ότι η τεχνολογία σάρωσης παλάμης της Amazon έχει πλέον ενημερωθεί για να καταγράφει την ηλικία σας, ώστε να μπορείτε να αγοράζετε αλκοόλ τώρα χωρίς ταυτότητα, απλώς αφήνοντάς τους να σαρώσουν το χέρι σας.


Η τεχνολογία σάρωσης παλάμης της Amazon ξέρει επίσης πόσο χρονών είστε

Το Amazon One, η τεχνολογία σάρωσης παλάμης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε στο Panera , έχει αναβαθμιστεί. Η τεχνολογία πληρωμών μπορεί πλέον να επαληθεύει την ηλικία του χρήστη της, επιτρέποντας στους πελάτες να αγοράζουν ποτά χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν την ταυτότητά τους.

Η Amazon ανακοίνωσε τη νέα λειτουργία σήμερα στον ιστότοπό της. Η εταιρεία είπε ότι η δυνατότητα επαλήθευσης ηλικίας σχεδιάστηκε για να λύσει το «σημείο πόνου του πελάτη» της χρήσης του χεριού σας για να πληρώσετε για αλκοόλ μόνο για να χρειαστεί να βγάλετε το πορτοφόλι σας ούτως ή άλλως για να αναβοσβήσετε την ταυτότητά σας.

Όταν ένας πελάτης άνω των 21 τοποθετεί το χέρι του σε μια συσκευή σημείου πώλησης Amazon One, το λογισμικό θα επεξεργαστεί την πληρωμή καθώς και θα επαληθεύσει ότι ο πελάτης είναι ενήλικος. Η Amazon λέει ότι το Coors Field, το στάδιο μπέιζμπολ με έδρα το Ντένβερ και το σπίτι των Rockies του Κολοράντο, θα είναι το πρώτο μέρος που θα χρησιμοποιήσει την επαλήθευση ηλικίας του Amazon One με βάση την παλάμη. ( Ολόκληρο το άρθρο .)



Αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι ότι όταν κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας, ενημερώνουν την Amazon.com πότε, πού και πόσο αλκοόλ αγοράζουν;

Πιστεύετε ότι η αστυνομία και άλλοι αξιωματικοί επιβολής του νόμου μπορεί να βρουν χρήσιμα αυτά τα δεδομένα εάν σας τραβήξουν σε μια συνηθισμένη στάση κυκλοφορίας; Ή μπορεί απλώς να σαρώσουν την πινακίδα κυκλοφορίας σας και να σας τραβήξουν απλά επειδή αγοράσατε πολύ αλκοόλ τις τελευταίες ώρες στο τοπικό μπαρ ή εστιατόριο και έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Amazon One.
Τραπεζικές εφαρμογές «Fintech» της Big Tech – Σύγχρονη δουλεία



Η Silicon Valley διεισδύει στον χρηματοπιστωτικό τομέα εδώ και πολλά χρόνια, καλώντας τις μάζες ότι οι «παλιοί τρόποι» τραπεζικής είναι απαρχαιωμένοι και ότι με τη χρήση των νέων τεχνολογικών προϊόντων τους (που αναφέρονται ως «Fintech») μπορεί κανείς να αποφύγει περιορισμούς του τραπεζικού κλάδου, όπως η υποχρέωση να πληρώσετε «καθυστερημένες προμήθειες» ή ακόμα και να ξοδέψετε χρήματα που δεν έχετε ακόμη στον λογαριασμό σας, όπως προκαταβολές στις μελλοντικές καταθέσεις μισθοδοσίας σας.

Οι διαφημίσεις τους απευθύνονται στις μάζες, ιδιαίτερα στις μειονότητες, πολλές από τις οποίες πιστεύουν ότι το σύστημα τους εμποδίζει (κάτι που είναι, αλλά όχι για τους λόγους που λέει η Fintech).

Παρακολουθήστε αυτές τις δύο διαφημίσεις για την εφαρμογή "Chime". Σας κάνουν να πιστεύετε ότι τα μόνα πράγματα που σας εμποδίζουν από την οικονομική ελευθερία και ακόμη και τη δυνατότητα να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση είναι οι τραπεζικές προμήθειες και οι περιορισμοί.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης στις ΗΠΑ για περισσότερα από 25 χρόνια τώρα, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι το να μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα που δεν έχετε ακόμη, ΔΕΝ είναι εξουσιοδότηση, αλλά υποδούλωση.

Παρακολουθήστε αυτό το ρεπορτάζ από έναν τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό στη Γεωργία σχετικά με το πώς ο Chime έχει υποδουλώσει μερικούς ανθρώπους, δεσμεύοντας τα χρήματά τους και μην τους επιτρέπει την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η Big Tech είναι ο εχθρός σας, όχι ο φίλος σας, γιατί ο στόχος τους ΔΕΝ είναι να σας ενδυναμώσουν, αλλά να σας υποδουλώσουν και να σας ελέγξουν, κάνοντάς σας να εξαρτηθείτε από αυτούς.

 

 

 

 healthimpactnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.