Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Κάλεσμα για συμμετοχή στη ψαλμωδία του Ακάθιστου Ύμνου από παράθυρα και μπαλκόνια. «Μ’ ένα κερί, όλη η Λεμεσός…»

Ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από πολίτες της Λεμεσού καλεί το κοινό να ενώσει τη φωνή του μαζί τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση την οποία αναδημοσιεύει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, «Εμείς όρθιοι, με ένα κερί, όλη η Λεμεσός»





Αναλυτικά:

«Τον Ακάθιστο Ύμνο, στην τελευταία Στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών αυτήν την Παρασκευή, 3 Απριλίου, οι κάτοικοι της Λεμεσού θα τον ψάλλουν όρθιοι, όπως πρέπει, κρατώντας ένα κερί στο παράθυρό ή στο μπαλκόνι τους, συνοδεύοντας τους ιερείς και ψάλτες του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Νάπας Λεμεσού.

Εκείνη την ώρα, γύρω στις 20:35, τα ραδιόφωνα της πόλης, όσα επιλέξουν να συντονιστούν με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, που θα μεταδίδει όλη την Ακολουθία από τις 18:20 το απόγευμα, θα είναι στη διαπασών σε κάθε σπίτι. Ο κόσμος θα σηκωθεί, και θα ψάλλει μαζί το κοντάκιο: «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια».

Είναι η πρώτη φορά που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαραίτητων αυστηρών μέτρων που ισχύουν, που η Ακολουθία των Χαιρετισμών θα τελεστεί από ιερείς και ψάλτες μόνο, χωρίς τη φυσική παρουσία των πιστών. Για αυτό και μία Ομάδα Πολιτών της Λεμεσού, ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία έχει την στήριξη και την ευλογία του Μητροπολίτη Αθανασίου.



Παρακαλούμε στηρίξετε και διαδώστε αυτήν την προσπάθεια – μία από τις πολλές που γίνονται παντού από απλούς ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους είναι βεβαίως και οι ιατροί, νοσηλευτές και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης, για να δείξουμε και να «φωνάξουμε» ότι αυτός ο ιός δεν θα μας νικήσει, δεν θα κλονίσει την πίστη μας.

Ομάδα Πρωτοβουλίας για να φωταγωγηθεί η Λεμεσός από τα κεριά και τη φωνή μας.»

Όπως σημειώνεται, «στην εποχή του κορωνοϊού, κάθε προσπάθεια που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, κάθε προσπάθεια που φέρνει την πόλη μας, τη Λεμεσό, κοντά, έχει την υποστήριξή μας. Σε άλλες εποχές, θα κτυπούσαν καμπάνες. Τώρα, υπάγονται και αυτές στα απαγορευτικά μέτρα. Οπότε, ας τις αντικαταστήσουμε, διαδίδοντας την πρωτοβουλία αυτή σε όσους ξέρουμε.»


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.