Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΙΝΑ: Οι κομμουνιστικές αρχές καίνε Βίβλους, καταστρέφουν Σταυρούς, κλείνουν εκκλησίες και αναγκάζουν τους Χριστιανούς να απαρνηθούν την πίστη τους

Η καταστολή των θρησκευτικών ελευθεριών εντάσσεται σε μια επίσημη κυβερνητική εκστρατεία υπέρ της θρησκείας “Sinicize” που απαιτεί πίστη στο αθεϊστικό κομμουνιστικό κόμμα και εξάλειψη κάθε πιθανής πρόκλησης της εξουσίας του κόμματος στη χώρα.


Η κινεζική κυβέρνηση καταστρέφει Σταυρούς, καίει Βίβλους, κλείνει εκκλησίες και αναγκάζει τους χριστιανούς πιστούς να υπογράψουν έγγραφα στα οποία αποκηρύσσουν την πίστη τους, καθώς η καταστολή των θρησκευτικών συγκεντρώσεων στο Πεκίνο και σε αρκετές επαρχίες εντείνεται.


"Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ανησυχεί και να εξοργισθεί για αυτή την καταφανή παραβίαση της ελευθερίας της θρησκείας και των θρησκευτικών πεποιθήσεων", δήλωσε ο Bob Fu της China Aid.


Η δίωξη των Χριστιανών στην Κίνα δεν είναι κάτι νέο. Σύμφωνα με έκθεση της ομάδας Freedom House, Χριστιανοί και άλλες θρησκευτικές ομάδες στην Κίνα υφίστανται διωγμούς από το 2012, ανέφερε το Fox News.


Το ένα τρίτο όλων των πιστών στην Κίνα που ανήκουν σε κάποια θρησκευτική κοινότητα βρέθηκε επίσης ότι αντιμετωπίζει υψηλά επίπεδα διωγμών, τα οποία κυμαίνονται από τη γραφειοκρατική παρενόχληση και την οικονομική εκμετάλλευση έως τη σκληρή φυλάκιση και ακόμη και τη βία, ανέφερε η έκθεση.


Εμπειρογνώμονες και ακτιβιστές λένε ότι τώρα η κινεζική κυβέρνηση πραγματοποιεί τη σοβαρότερη καταστολή του χριστιανισμού στη χώρα, αφότου αναγνωρίστηκαν οι θρησκευτικές ελευθερίες από το κινεζικό σύνταγμα το 1982.


Η κλιμάκωση της αντιχριστιανικής εκστρατείας συμπίπτει με την πρόσφατη εδραίωση στην εξουσία του προέδρου Xi Jinping, που τον έκανε τον ισχυρότερο Κινέζο ηγέτη από τον Μάο Τσε Τουνγκ, τον διαβόητο κομμουνιστή ηγέτη υπεύθυνο για εκατομμύρια θανάτους.


Οι ακτιβιστές, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν σε βίντεο κάτι που μοιάζει με λόφους καμένων Βίβλων και έντυπα που δηλώνουν ότι οι υπογράφοντες είχαν απορρίψει την πίστη τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι αρχές τους ανάγκασαν να υπογράψουν τα έντυπα αλλιώς διακινδύνευαν να εκδιωχθούν από το σχολείο ή να χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα.


Ένας χριστιανός πάστορας στην πόλη Nanyang του Henan, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται για τον φόβο των αντίποινων από τις αρχές, επιβεβαίωσε ότι Σταυροί, Βίβλοι και έπιπλα είχαν καεί κατά τη διάρκεια επιδρομής στην εκκλησία του στις 5 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με τους κινεζικούς νόμους, οι πιστοί επιτρέπεται να εξασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα μόνο σε εκκλησίες που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση. Αλλά πολλά εκατομμύρια χριστιανών ανήκουν σε υπόγειες ή κατ’ οίκον εκκλησίες που αγνοούν κυβερνητικούς κανονισμούς.


Οι αξιωματούχοι αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς των χριστιανών, λέγοντας ότι οι αρχές σέβονται τη θρησκευτική ελευθερία.



Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.