Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

«Ξυπνάτε! Σε λίγο θα μιλάτε αραβικά!»: Σφοδρή επίθεση Πολωνού βουλευτή κατά του Δήμου της Βιέννης που αρνήθηκε την ανέγερση αγάλματος του Πολωνού βασιλιά που έσωσε την πόλη από την τουρκική πολιορκία, με την δικαιολογία ότι θα «προσβάλλει» τους Τούρκους κατοίκους

Ο Πολωνός βουλευτής Dominik Tarczyński κατήγγειλε την αριστερή δημοτική αρχή της Βιέννης μετά την ακύρωση της ανέγερσης ενός αγάλματος για τον εορτασμό του Πολωνού βασιλιά που έσωσε την πόλη, υποστηρίζοντας ότι το άγαλμα «μπορεί να προσβάλει τους Τούρκους».


Ο Tarczyński μίλησε με το Breitbart London μετά από αναφορές ότι ο αριστερός συνασπισμός που κυβερνά την αυστριακή πρωτεύουσα είχε ακυρώσει το προτεινόμενο άγαλμα του Πολωνού βασιλιά Jan III Sobieski, που έσπασε την πολιορκία της Βιέννης το 1683 από τους Τούρκους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να «προσβάλει Τούρκους κατοίκους».


"Αυτό που έκανε ο βασιλιάς Γιαν Σομπιέσκι ήταν μια πράξη υπεράσπισης. Αν δεν ήταν ο Sobieski όλη η Ευρώπη θα μίλαγε αραβικά - και αν οι Βιεννέζοι θέλουν να μιλούν αραβικά τώρα, μπράβο τους, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν την ιστορία. Σε παρακαλώ, λοιπόν, ξύπνα Αυστρία, γιατί η ιστορία δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο Tarczyński.


Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) επεσήμανε επίσης ότι η χώρα του δεν έχει παραιτηθεί από την κληρονομιά του Sobieski, λέγοντας: "Εμείς οι Πολωνοί σώσαμε την Ευρώπη το 1683 και θα την σώσουμε ξανά το 2018 και το 2019, όταν γίνουν οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα σώσουμε την Ευρώπη, μαζί με την Ουγγαρία και άλλες χώρες".


Λέγοντας στους Αυστριακούς να «ξυπνήσουν», ο Tarczyński τους προειδοποίησε ότι εάν συνεχίσουν την πορεία της πολιτικής ορθότητας «δεν θα είσαστε ελεύθεροι άνθρωποι. Θα περάσετε όλη τη ζωή σας - και οι σύζυγοί σας και οι κόρες σας θα περάσουν όλη τη ζωή τους - κάτω από ένα ισλαμικό χαλιφάτο. Αυτό θέλετε;"


"Αν το θέλετε προχωρήστε - η Πολωνία όμως δεν θα σας επιτρέψει να παραποιήσετε την ιστορία. Οι γενναίοι μας ουσάροι σταμάτησαν τον μουσουλμανικό στρατό που επρόκειτο να εισβάλει και να καταλάβει στην Ευρώπη. Παρακαλώ να το θυμάστε και να είστε ευγνώμονες γι’ αυτό», πρόσθεσε.


Το άγαλμα, σύμφωνα με τον πολωνικό τηλεοπτικό σταθμό Polskiradio, είναι ήδη έτοιμο και περιμένει στην Κρακοβία να αποσταλεί στη Βιέννη. Ο Czesław Dźwigaj από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κρακοβίας, ο οποίος σχεδίασε το άγαλμα, εξέφρασε την έκπληξή του για την απόφαση, λέγοντας ότι δεν υπήρχε κάτι το αντι-τουρκικό στο έργο του.


Επί του παρόντος, υπάρχει μια πλάκα στο βουνό Kahlenberg όπου ο Sobieski οδήγησε τα στρατεύματά του προκειμένου να σπάσει την πολιορκία της Βιέννης, το οποίο επρόκειτο να είναι η βάση του προτεινόμενου αγάλματος.




Η πλάκα βανδαλίστηκε από αριστερούς εξτρεμιστές το περασμένο έτος, ύστερα από μια πορεία με δαυλούς μνημείο για την επέτειο του τερματισμού της πολιορκίας που διοργάνωσε το Κίνημα της Ταυτότητας.
Ο βασιλιάς Σομπιέσκι εμφανίστηκε επίσης κατά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Πολωνία τον περασμένο Ιούλιο, όταν παρατηρήθηκε ότι εμφανίζονταν δίπλα σε έναν πίνακα του βασιλιά κατά τη διάρκεια επίσημων φωτογραφιών με τον Πολωνό Πρόεδρο Andrzej Duda. Κάποιοι θεωρούν ότι δεν ήταν τυχαίο δεδομένης της τότε "κόντρας" του με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα του Αμερικάνου πάστορα.

Δες: Η Μάχη της Βιέννης στον κινηματογράφο!



Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.