Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Γιατί ο έλεγχος των λέξεων είναι σημαντικός για την Αριστερά; ΒΙΝΤΕΟ

Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους στη νέα εποχή της πρώτης φοράς αριστεράς.
Ακούς «αξιοπρέπεια» και σκέφτεσαι την κάρτα αλληλεγγύης και τις ουρές στα συσσίτια, ακούς «ισότητα» και σκέφτεσαι γυναίκες να κατηγορούν τους άντρες, ακούς ότι «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» και σκέφτεσαι ότι ο επιχειρηματίας είναι ένας κακός κεφαλαιοκράτης που πρέπει να πληρώνει ακριβά, για όλους τους άλλους φτωχότερους, επειδή είναι επιχειρηματίας και κερδίζει χρήματα και ειδικά, στην Ελλάδα!


Πως φτάσαμε όμως ως εδώ; Γιατί λέξεις, που η σημασία τους είναι σημαντική για την κατανόηση όρων και πραγμάτων που βοηθούν στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας γύρω μας και στην αντίληψη της σωστής διάστασης των πραγμάτων, έχουν καταλήξει σήμερα να φέρνουν στο νου μας άσχετα ή, ακόμα χειρότερα, εντελώς αντίθετα προς την έννοιά τους, πράγματα;


Πρόκειται για μια πολύ μελετημένη και σχεδιασμένη παρέμβαση της αριστερής κουλτούρας στη νοοτροπία και στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων.

Οι λέξεις αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο εκφράζουμε ηχητικά, αυτά που υπάρχουν ως ιδέες και σκέψεις, μέσα στο μυαλό μας.

Τα σχέδια μας, οι ιδέες μας, οι απόψεις μας, οι σκέψεις μας, εκφράζονται και γίνονται γνωστές και κατανοητές από τους άλλους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας τις λέξεις. Οι λέξεις εκφράζουν τη σημασία των πραγμάτων, ξεχωρίζουν τα πράγματα, ορίζουν τα πράγματα, τοποθετούν τα πράγματα στη σωστή τους βάση, τα θέτουν σε σειρά και τάξη, εξαλείφοντας το χάος, την ασυναρτησία και τη δυσαρμονία.

Πόσο σημαντική είναι η χρήση των λέξεων στην επικοινωνία των ανθρώπων, το βλέπουμε, αν σταθούμε και παρατηρήσουμε τις επιπτώσεις της λανθασμένης ή ελλιπούς επικοινωνίας στις ανθρώπινες σχέσεις, στην αδυναμία διεξαγωγής πρακτικών ή εργασιών που μπλοκάρονται από την έλλειψη κατανόησης των δράσεων που πρέπει να ακολουθηθούν ή των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, για την επίτευξή τους.

Πόσες φορές μέσα σε μια μέρα, ο καθένας από εμάς, δεν έχει απογοητευθεί ή στενοχωρηθεί, επειδή δεν γίνεται αντιληπτός από τους συνανθρώπους του, είτε επειδή ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει τον τρόπο που σκέφτονται οι άλλοι, είτε επειδή έχει αντιληφθεί λάθος τα δεδομένα που λαμβάνει όταν τα εκφράζουν οι άλλοι, είτε επειδή ο ίδιος δεν μπορεί να εκφράσει αυτό που σκέφτεται, είτε επειδή οι άλλοι δεν μπορούν να εκφράσουν σωστά και με σαφήνεια τα δεδομένα που πρέπει να γίνουν κατανοητά, ώστε να επιτευχθεί μια επιτυχής επικοινωνία.

Σίγουρα όλοι έχουμε νιώσει αυτά τα συναισθήματα, οπότε όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ακρίβεια, στον τρόπο που εκφραζόμαστε και σαφήνεια, ώστε να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τα πράγματα γύρω μας, στη σωστή τους βάση.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι λέξεις είναι στο στόχαστρο της Νέας Τάξης κι αφού η αριστερά αποτελεί σήμερα το γνήσιο εκφραστή της ΝΤΠ κι έχει ως στόχο να ελέγξει τους ανθρώπους και να τους υποδουλώσει, στερώντας την ελευθερία τους, χρησιμοποιεί ως όπλο επιβολής και διάδοσης της σατανικής της νοοτροπίας, τις λέξεις.

Πρωταρχικός στόχος της είναι η στρέβλωση των εννοιών και της σημασίας λέξεων που αφορούν ιδέες και ιδανικά, ακολουθούν οι λέξεις που εκφράζουν πρακτικές σε κάθε τομέα της ζωής των ανθρώπων κι έπειτα οι λέξεις που εκφράζουν συναισθήματα.

Η επιστήμη της διαστρέβλωσης των λέξεων και των νοημάτων τους είναι ο τομέας ειδικότητας της αριστεράς κι όλων των εκφραστών της. Πρακτικές, οι οποίες οδηγούν στην υποδούλωση των ανθρώπων και την καταστροφή της ζωής τους, χαρακτηρίζονται πλέον με ήπιες εκφράσεις και ήπια λεκτικά σχήματα, που έχουν ως στόχο να τις ωραιοποιήσουν, να τις κάνουν να περάσουν απαρατήρητες από το ευρύ κοινό και να γίνουν πιο εύκολα αποδεκτές.

Οι τράπεζες κρατούν τα λεφτά σου με το έτσι θέλω κι αυτό λέγεται capital control. Ούτε καν στα Ελληνικά δηλαδή ο όρος, για να μην καταλαβαίνουν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που ίσως δράσουν ανεξέλεγκτα. Οι λαθραίοι εισβολείς στη χώρα αποκαλούνται πλέον από τα ΜΜΕ και τους αριστερούς προπαγανδιστές: «μετανάστες». Όσοι διαφωνούν με την δημόσια υπέρ του δέοντος προβολή του τρανσεξουαλισμού, αποκαλούνται «ρατσιστές», όσοι Έλληνες διαφωνούν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας αποκαλούνται «ετερόκλητος όχλος», «ακροδεξιοί» και «εθνικιστές». Οι κατασχέσεις των χρημάτων από τις τράπεζες, όποτε αυτές κρίνουν ότι χρωστάς, αποκαλούνται «αφαιρέσεις», η Τρόικα αποκαλείται πλέον «θεσμοί» και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους αποκαλούνται «φοροφυγάδες».

Και κάπως έτσι αδρανοποιήθηκε ένα ολόκληρο έθνος, αφού για να σταματήσεις ένα λαό από τον ξεσηκωμό, ώστε να διεκδικήσει την ελευθερία του όταν βλέπει ότι γίνεται σκλάβος, απλά αλλάζεις τη λέξη «σκλάβος» με τη λέξη «υπόχρεος» και τη λέξη «ελευθερία» με τη λέξη «κρίση». Του δίνεις και μια ασαφή «ελπίδα» που κάπου είναι και όπου να ‘ναι έρχεται, καθώς και μια «ανάπτυξη» που κι αν δεν τη βλέπεις υπάρχει στα χαρτιά και όλοι ψάχνουν να βρουν που είναι η αλήθεια και που το ψέμα, όσο εσύ κάνεις αυτά που θέλεις, ώστε να μην μπορέσει κανείς να καταλάβει και ακόμα περισσότερο να αντιδράσει, στην αποδόμηση που συντελείται γύρω του.

Όποιος εκφράσει την αντίθεσή του σε όλα αυτά, χαρακτηρίζεται εκφραστής της «ρητορικής του μίσους».

Η ασάφεια και η σύγχυση στους όρους, που εκφράζουν πλέον οι λέξεις, επηρεάζει τον τρόπο σκέψης όλων των ανθρώπων. Ένα χάος επικρατεί στις ιδέες και τις απόψεις και μοιραία η διγλωσσία βασιλεύει σε όλα τα επίπεδα της πνευματικής, πολιτικής και δημόσιας ζωής, στην έκφραση των ανθρώπων. Η σκέψη των ανθρώπων θολώνει, οι αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν και η ανάληψη δράσεων φαντάζει ουτοπική. Η συνεννόηση είναι πλέον αδύνατη, η απογοήτευση έρχεται ως επακόλουθο της σύγχυσης που επικρατεί και η εξεύρεση λύσεων φαντάζει πλέον όχι απλά δύσκολη, αλλά και ακατόρθωτη.

Οι κανόνες επιβάλλουν πλέον, να χρησιμοποιείς πολιτικά ορθές εκφράσεις. Δηλαδή ό,τι επιτρέπει η αριστερά να εκφράζεται από τον καθένα μας. Αν κάνεις το λάθος να εκφράσεις αντίθετη άποψη, τότε οι συνέπειες είναι αρκετά σοβαρές. Μπορεί να πληρώσεις βαριά πρόστιμα, να χάσεις, εκτός από την υπόληψή σου, ακόμα και τη δουλειά σου. Δεν μπορείς πλέον να λες ό,τι σκέφτεσαι, αλλά να σκέφτεσαι τι μπορείς πλέον να λες.

Μπορείτε να δείτε τη μεγάλη αλλαγή της νοοτροπίας που επιχειρείται σήμερα, μέσα από τον πόλεμο των λέξεων που διεξάγει η αριστερά και οι εκφραστές της, στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.