Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Επιφυλακή για ιρανική επίθεση στα σύνορα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ιρανική επίθεση στα σύνορά του από τους Φρουρούς της Επανάστασης ως απάντηση της φερόμενης ισραηλινής επίθεσης κατά συριακού αεροδρομίου στις 9 Απριλίου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο επτά Ιρανών, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ισραηλινή Jerusalem Post.

Το Ισραήλ πιστεύει πως η επίθεση θα εκδηλωθεί με τη μορφή πλήγματος από κατευθυνόμενο πύραυλο ή οπλισμένων drones που θα προέρχονται από την Συρία με ευθύνη των ίδιων των Φρουρών της Επανάστασης υπό τη διοίκηση του επικεφαλής της Δύναμης Quds υποστράτηγου Σολεϊμανί.


«Το Ισραήλ θα αντιδράσει ισχυρά σε κάθε ιρανική δράση από την Συρία», δήλωσε πηγή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Αεροφωτογραφίες των ιρανικών βάσεων στην Συρία που δημοσιοποιήθηκαν δείχνουν πως η Τεχεράνη επεκτείνει την στρατιωτική συνεργασία με το καθεστώς Άσαντ υπό την επίβλεψη του επικεφαλής της αεροπορίας της Δύναμης Quds ταξίαρχου Amir Ali Hajizadeh.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες Simorgh Air και Pouya Cargo Air χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης ως κάλυψη για μεταφορά ανδρών και οπλισμού στην Συρία προς ενίσχυση της θέσης της Τεχεράνης εκεί.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν δημιουργήσει πολλές βάσεις στην Συρία, περιλαμβανομένης μιας στην Ντέιρ αλ Ζορ όπου μεταγωγικά Ilyushin μεταφέρουν όπλα από το Ιράν. Οι φωτογραφίες δείχνουν πέντε βάσεις των Φρουρών, την Τ4, αυτή στο Χαλέπι, στην Ντέιρ αλ Ζορ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και μια ακόμα νότια της συριακής πρωτεύουσας.

Η Τεχεράνη φαίνεται πως μεταφέρει πυραύλους εδάφους-εδάφους και drones στην Συρία με πρόσχημα τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιούνται κοντά στην Ημέρα του Στρατού στο Ιράν και την 70η επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ

Η ένταση έχει ανέβει κατακόρυφα μετά και κατάρριψη οπλισμένου ιρανικού drone από τους Ισραηλινούς. Ήταν η πρώτη φορά που το Ιράν επιχείρησε άμεσα και όχι μέσω «αντιπροσώπων» κατά του Ισραήλ, ενώ η ισραηλινή επίθεση στη βάση Τ4 ήταν η πρώτη κατά ενεργού ιρανικού στόχου – εγκαταστάσεων και προσωπικού.

Μετά την ισραηλινή επίθεση ο κορυφαίος σύμβουλος του Ιρανού ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί απείλησε το Ισραήλ λέγοντας πως πρέπει να αναμένει ισχυρή απάντηση.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.