Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Χάος στην ανατολική Δαμασκό – Τζιχαντιστές σκοτώνονται μεταξύ τους (βίντεο)

Χάος επικρατεί στην ανατολική Γούτα, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, που ελέγχεται από τις τζιχαντιστές οργανώσεις.


Από την Παρασκευή οι τζιχαντιστές πολεμάνε μεταξύ τους, με την Τζαΐς Αλ Ισλάμ, την ισχυρότερη οργάνωση της περιοχής που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, να έχει ανοίξει πόλεμο με την Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται από τις αρχές του 2017 η Αλ Κάιντα στη Συρία.


Οι απώλειες έχουν φτάσει κοντά στους 100 νεκρούς, στην πλειονότητά τους τζιχαντιστές και από τις δύο αντιμαχόμενες οργανώσεις.

Την ίδια ώρα ο συριακός στρατός, που είχε ξεκινήσει μεγάλη επίθεση για να απελευθερώσει την ανατολική Γούτα από τους τρομοκράτες, έχει «σταθεί» και τους αφήνει να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Την Κυριακή εκατοντάδες κάτοικοι της ανατολικής Γούτα, φιλοϊσλαμιστές, βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν το αίτημά τους να σταματήσουν οι τζιχαντιστές να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ αποφάσισε να διαλύσει τη διαδήλωση ανοίγοντας πυρ πάνω στους διαδηλωτές.

Οργισμένοι διαδηλωτές κατηγορούσαν την Τζαΐς Αλ Ισλάμ ότι παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, ανοίγοντας πόλεμο με την Αλ Κάιντα.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ κατηγορεί τον βραχίονα της Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, ότι διασπείρει τη διχόνοια μεταξύ των τζιχαντιστών στην ανατολική Γούτα και για αυτό πρέπει να εξολοθρευτεί.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν βίντεο με τους τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ να ανοίγουν πυρ πάνω στους φιλοϊσλαμιστές διαδηλωτές:Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου