Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ....ΒΙΝΤΕΟ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ.Μερική κατάρρευση του φράγματος του Ευφράτη στη Συρία.Εκκενώνεται η Ράκα. o βομβαρδισμός του φράγματος του Ευφράτη από τις ΗΠΑ απειλεί με οικολογική καταστροφή και το θάνατο πολλών ανθρώπων..Πανικός στη Deir Ezzor: η στάθμη του Ευφράτη στα πιο ανησυχητικά επίπεδα εδώ και δεκαετίες.Κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.Τεχνικοί πήγαν στο φράγμα εν μέσω μαχών….

Μερική κατάρρευση του μεγαλύτερου φράγματος στη Συρία κοντά στη Ράκα εξ αιτίας των εχθροπραξιών.Εκκενώνεται από τους τζιχαντιστές η Ράκα τουλάχιστον ως προς τα γυναικόπαιδα σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Όπως αναφέρει το sputnik Οι συριακές αρχές κάλεσαν την διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να θέσει τέλος στα αεροπορικά χτυπήματα που στόχευσαν το φράγμα του Ευφράτη ποταμού φυσικό σύνορο μεταξύ των επαρχιών Χαλεπίου και Raqqa. Η Δαμασκός προειδοποίησε ότι η καταστροφή του φράγματος θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μεγάλο κατακλυσμό που θα καταπόντιζε ολόκληρες πόλεις.

To φράγμα της Tabqa (ή Thawra),το πιο μεγάλο στη Συρία μερικώς έσπασε την Κυριακή εξ αιτίας μαχών μεταξύ της Daech aκαι των SDF που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ κοντά στη Raqqa ανακοίνωσε το Al-Mayadeen.

​« Ένα μέρος του φράγματος καταστράφηκε λόγω των μαχών στα περίχωρά του », ανέφερε.

Το υδοηλεκτρικό κέντρο της Tabqa ανέτειλε τις λειτουργίες του αφότου το πόστο διοίκησης τέθηκε εκτός υπηρεσίας από χτύπημα αεροπορικό ή βομβαρδισμό αναφέρει το Al-Mayadeen.

Οι εξειδικευμέοι τεχνικοί δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω των μαχών. Οι κουρδικές πολιτοφυλακές των SDF βρίσκονται στα 4 χλμ από το φράγμα.

Επιχειρούν να πάρουν την συριακή πόλη Tabqa, το τελευταίο οχυρό της Daech στο δρόμο προς Raqqa.

Την τελευταία εβδομάδα ο εκπρόσωπος τύπου των FDS ο Talal Silo ανακοίνωσε στην El-Watan ότι η επιχείρηση περικύκλωσης της Raqqa θα έπαιρνε 15 μέρες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι FDS θα εξαπολύσουν έπειτα επίθεση στην πόλη με την υποστήριξη της αμερικανικής συμμαχίας που σημειωτέον απέστειλε στην Tabqa κάποιες δυνάμεις.
Aπό τοπικά μέσα δημοσιέυονται τώρα βίντεο που δείχνει πως οι αμερικανοί βομβάρδισαν το φράγμα.Και ακόμη εμφανίζουν εικόνες από τη μαζική εκκένωση της πόλης Raqqa από το φόβο κατακλυσμού από εισρροές υδάτων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Tα αεροπλάνα της αμερικανικής συμμαχίας επιτέθηκαν στον Ευφράτη και έθεσαν εκτός υπηρεσίας το σταθμό ελέγχου. Το φράγμα περιέχει πάνω από 12 δις κ.μ νερό και αν καταρρεύσει περισσότερο και αυτό διαχυθεί δημιουργεί ένα κύμμα 9 m που θα διέλθει την επιφάνεια με ταχύτητα 7.5 m το δευτερόλεπτο σε μια έκταση 119 τ.χλμ με τεράστια καταστροφική δύναμη και δύναται να σαρώσει κατοικημένες περιοχές.

Η ISIS δια του πρακτορείου της Αmaq προειδοποίησε νωρίτερα « ‘οτι το φράγμα κινδυνεύει να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή λόγω αμερικανικών επιδρομών και το νερό είναι σε υψηλά επίπεδα ».

Ο Fares Shehabi ένα μέλος του κοινοβουλίου από το Χαλέπι προειδοποιεί ότι η καταστροφή του φράγματος θα προκαλέσει πλημμύρα σε πολυάριθμες συριακές πόλεις και θα θανατωθούν πάνω από 1 εκατομύριο άνθρωποι!
Το ΝΑΤΟ προκαλεί μια καταστροφή βομβαρδίζοντας και καταστρέφοντας το μηχανισμό του φράγματος του Ευφράτη που θα στοιχίσει την καταστροφή του προσθέτει.

H συμμαχία που διευθύνεται από τις ΗΠΑ που βομβάρδισε ένα φράγμα επί του Ευφράτη κοντά στη Ράκα στη Συρία απειλεί να προκαλέσει οικολογική καταστροφή το Ρωσικό ΓΕΣ.
Το φράγμα Tabqa (ή Thawra), το πιο μεγάλο στη Συρία υπέστη μερική κατάρρευση από τις μάχες κοντά στη Raqqa. Σύμφωνα με τον  Sergueï Roudskoï, επικεφαλή της κύριας Επιχειρησιακής Διοίκησης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων η καταστροφή του φράγματος απειλεί με οικολογική καταστροφή.

« Έχουμε την εντύπωση ότι η διεθνής συμμαχία επικεντρώθηκε στο στόχο να καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές υψηλής σημασίας στο συριακό έδαφος , εμποδίζοντας έτσι την ανάκαμψη  της χώρας μετά τον πόλεμο. Η πιο μεγάλη ανησυχία προκύπτει από τα χτυπήματα της συμμαχίας κατά ενός φράγματος πάνω στον Ευφράτη στα Δ της  Raqqa. Η τελευταία επιδρομή έγινε στις 26 Μαρτίου», δήλωσε ο Sergueï Roudskoï.
Σύμφωνα με τον υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο 2 βάνες του νότιου τμήματος του φράγματος προορισμένες να διασφαλίζουν την ροή του ύδατος και νά αποφευχθεί η υπεφόρτωση της δεξαμενής υπέστησαν υλικές ζημιές κατά τα χτυπήματα.
« Αυτές οι δράσεις θα μπορούσαν να προκαλούσαν περιβαλλοντική ερήμωση,πλημμύρες σε ευρείες ζώνες και το θάνατο πολυάριθμων πολιτών  », εξήγησε ο Sergueï Roudskoï.
Ο θάλαμος διαχείρησης της Tabqa ανέστειλε τις δραστηριότητές του αφότου η θέση διαχείρησης τέθηκε εκτός υπηρεσίας από αεροπορικό χτύπημα ή βομβαρδισμό.
Οι συριακές αρχές κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να θέσει τέλος στα αεροπορικά χτυπήματα που στοχεύουν τα φράγματα του Ευφράτη.Η Δαμασκός προειδοποίησε ότι η καταστροφή  των φραγμάτων απειλεί  να προκαλέσει μια ευρεία πλημμύρα που θα καταπόντιζε ολόκληρες πόλεις. sputnik 28.3.17
Φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι τ΄ αεροσκάφη της συμμαχίας των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κατά την πρόσφατη επιδρομή κατά του φράγματος του Ευφράτη αμερικανικές βόμβες BLU109 (bunker buster ).Αυτές του τύπου οι βόμβες είναι για να εισχωρήσουν σε στόχους ενισχυμένους ή υπόγειους στόχους σε βάθος.
« Οι εκρήξεις και οι μάχες απειλούν το φράγμα και ζητάμε απ΄όλες τις πλευρές να κρατηθούν σε απόσταση « , ανέφερε στο AFP ο Ismaïl Jassem, ένας τεχνικός του φράγματος του Techrine, που βρίσκεται στην επαρχία Χαλεπίου. « Ήρθαμε ν΄ανοίξουμε μια βάνα για να μειωθεί η πίεση του νερού » δήλωσε.
3 φράγματα βρίσκονται στη συριακή πλευρά  του Ευφράτη: Baas, Techrine και Saoura,επονομαζόμενο και Tabqa. Αυτό το τελευταίο χτυπήθηκε και είναι το μεγαλύτερο με χωρητικότητα  14,1 km3 νερού, που μπορεί να καταπιεί την Κοιλάδα του Ευφράτη ως τη  Deir Ezzor αν υποχωρούσε, σύμφωνα με το γάλλο γεωγράφο Fabrice Balanche.

Η στάθμη του ύδατος που παρατηρείται τώρα στον Ευφράτη είναι πρωτοφανής εδώ και δεκαετίες κάτι που προκαλεί πανικό στον πληθυσμό της περιοχής της Deir Ezzor αναφέρει τοπική πηγή που εγκαταλείπουν τις περιοχές.

Tεχνικός που μίλησε στο AFP ανέφερε ότι οι τεχνικοί έφθασαν και «θα δοκίμαζαν να εισέλθουν στο φράγμα και να επιτελέσουν έργα συντήρησης όσο πιο γρήγορα γίνεται αν εξουσιοδουτηθούν».

Φωτογραφικό υλικό πιστοποιεί την άφιξή μηχανικών της συριακής Ερυθράς Ημισέληνου στο φράγμα.


Σύριοι μηχανικοί όφειλαν την Τετάρτη να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση συντήρησης διατήρησης του φράγματος στην Tabqa, ενώ οι FDS που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ επιχειρούν να το καταλάβουν από την ΙSIS .


Αυτά τα έργα στοχεύουν στη μείωση της πίεσης του νερού στην δομή του φράγματος ανέφερε στο AFP ένας μηχανικός που εργάζεται στις εγκαταστάσεις. Προβλέπεται οι μηχανικοί να μπουν στα μέρη του φράγματος που ελέγχει η ΙSIS.

Σύμφωνα με μια πηγή έναν τεχνικό του φράγματος η άνοδος της στάθμης του νερού αυτές τις τελευταίες ημέρες καταπόντισε ένα μέρος της υποδομής. «Γιατί το φράγμα ήταν εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια 3 συνεχόμενων ημερών και ο τεχνικός εξοπλισμός στα επίπεδα τα πιο χαμηλά είναι κάτω από το νερό », δήλωσε αυτή η πηγή στο AFP.

«Αυτή η άυξηση σημαίνει ότι μια δεξαμενή πρέπει ν΄ανοίξει για να διοχετευθεί το νερό για να μην λιμνάζει κάτι που θ΄απειλούσε το φράγμα», είπε.

Η ίδια πηγή ανέφερε στη ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο το Συριακό Παρτηρητήριο ότι η αίθουσα ηλεκτρικού ελέγχου είναι εκτός λειτουργίας .

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου