Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Συναγερμός σε Ρόδο και Σύμη - Τουρκικά φουσκωτά κινούνται προς την Ελλάδα - Ψάχνουν στα σύνορα 40 Τούρκους κομάντος

- Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο τουρκικά φουσκωτά κινούνται προς τα ελληνικά νησιά
- Δεν αποκλείεται εντός των φουσκωτών να βρίσκονται Τούρκοι πραξικοπηματίες
- Ήδη στο σημείο έχει φτάσει η φρεγάτα Βότσης και δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας
- Στο σημείο περιπολούν και ειδικές δυνάμεις καταδρομέων
- Αντίστοιχος συναγερμός σε όλα τα νησιά κοντά στα ελληνουρκικά θαλάσσια σύνορα σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr



Σε γενικευμένο συναγερμό βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως στα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα κινούνται τουρκικά φουσκωτά, τα οποία κάνουν κινήσεις προς τα ελληνικά νησιά κυρίως τη Σύμη και προς την πλευρά της Ρόδου.

Μετά το περιστατικό με την προσγείωση του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου και τη σύλληψη των 8 πραξικοπηματιών, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση, καθώς δεν επιθυμούν η χώρα να ξαναβρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο τουρκικά φουσκωτά, στα οποία δεν αποκλείεται να επιβαίνουν και πραξικοπηματίες, με τα φουσκωτά να κινούνται προς τη Σύμη.

Η πληροφορία αυτή προκάλεσε συναγερμό στο ΓΕΕΘΑ όπου ήδη βρίσκονται σε έκτακτη σύσκεψη τα επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή στη φρεγάτα Βότση να βρίσκεται στο σημείο και να περιπολεί.

Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν και διεξάγουν έρευνες δύο ελληνικά στρατιωτικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις των καταδρομέων.

Όλες αυτές οι δυνάμεις μαζί με το Λιμενικό έχουν στήσει κυριολεκτικά μία αλυσίδα έτσι ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να περάσει τα ελληνικά σύνορα προς τα ελληνικά νησιά.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα τουρκικά παράλια, όπως η Κως, η Χίος και η Σάμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η ανησυχία των ελληνικών αρχών εντείνεται καθώς απέναντι από αυτή την περιοχή υπάρχει στην Τουρκία η Ντάτσα, η οποία εκτός από το ραντάρ έχει και μονάδα ειδικών δυνάμεων, στους πρόποδες αυτού του βουνού.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο Μπόζμπουρουν που βρίσκεται απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν πυρ εναντίον του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει στον ιστότοπό της η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δέκα από τους καταδρομείς αυτούς έχουν προσαχθεί.


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.