Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Ιορδανός ειδικός προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό σε Αιθιοπία, Αίγυπτο, Σουδάν λόγω του φράγματος της Αναγέννησης!!


Ιορδανός ειδικός προειδοποιεί, μέσω RT, για μεγάλο σεισμό στην περιοχή λόγω του φράγματος της Αναγέννησης σε Αιθιοπία της Αθιοπίας.
Ο καθηγητής Μηχανικής Ορυκτών και Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικός Ερευνητής Ahmed Malabeh, Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο Hashemite, προειδοποίησε για τον μεγάλο κίνδυνο που θέτει το Μεγάλο Φράγμα της Αναγέννησης της Αιθιοπίας.
Εξήγησε σε δηλώσεις του στο RT ότι το Φράγμα της Αναγέννησης αντιπροσωπεύει μεγάλο κίνδυνο για την αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή και τις επιπτώσεις σε γειτονικές χώρες της Αιθιοπίας, όπως το Σουδάν και η Αίγυπτος.

Ο Δρ. Ahmed Al-Maalaba πρόσθεσε, σε ειδική δήλωση στο RT, τη σημασία της διακοπής του έργου Grand Ethiopian Renaissance Dam, ειδικά επειδή αποτελεί απειλή για την Αιθιοπία και τις γειτονικές χώρες λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, όπως το μέγεθος της μεγάλης δεξαμενής του φράγματος οδηγεί σε φιλτράρισμα του νερού και επηρεάζει το έδαφος, τον φλοιό, ακόμη και ολόκληρη τη γη. Είναι η κύρια αιτία του σεισμού.

Ο Ιορδανός εμπειρογνώμονας επεσήμανε ότι το νερό διαρρέει το φράγμα και η επέκταση της δεξαμενής συμβαίνει στο 9% του όγκου του αποθηκευμένου νερού, που είναι πολύ μεγάλη αύξηση, τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο χιλιάδες φράγματα που έχουν καταρρεύσει σε 20 χρόνια. , συμπεριλαμβανομένων 200 μεγάλων φραγμάτων στον κόσμο.

Εξήγησε ότι ο λόγος της σταδιακής πλήρωσης της λίμνης του φράγματος από την Αιθιοπία έχει στόχο να μην προκαλέσει ξαφνικές επιπτώσεις στο έδαφος, καθώς σε περίπτωση ταχείας πλήρωσης θα συμβεί ξαφνικός σεισμός που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του φράγματος. Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλοί ελαφροί σεισμοί στην Αίγυπτο και στο Σουδάν.

Ο Ιορδανός εμπειρογνώμονας τόνισε ότι το Φράγμα της Αναγέννησης αποτελεί απειλή για την οικονομική ανάπτυξη των γειτονικών χωρών, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, γιατί σύμφωνα με τις κλιματικές αλλαγές, η Αίγυπτος θα γίνει μια από τις φτωχές σε νερό χώρες και το θέμα μπορεί να οδηγήσει σε λιμό στην Αίγυπτο.

Εξήγησε ότι οι διεθνείς συμφωνίες και τα υδάτινα σύνορα είναι συγκεκριμένες και δεν μπορούν να παραποιηθούν σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Εθνών. Ο Δρ Ahmed Al-Maalabeh είχε αποκαλύψει ότι τα φράγματα που έχτισε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας είχαν γεωλογικό ρόλο στον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία.

Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των κοσμογονικών αλλαγών και των κοσμοϊστορικών γεγονότων; Eίμαστε στην ”25η ώρα” όπως είχε προβλέψει ο Βιργίλιος Γκεοργίου;

dimpenews.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.