Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς ο Μπάιντεν εμφανίζεται κρυφά στο Κίεβο για να υποστηρίξει τον πόλεμο και να υποσχεθεί μισό δισεκατομμύριο δολάρια περισσότερα σε όπλα


Με το Οχάιο να υφίσταται μια από τις χειρότερες καταστροφές των τελευταίων ετών, καθώς μια άλλη έκρηξη στο Οχάιο συνέβη σήμερα με «μαζικές απώλειες» και με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία και τη Συρία καθώς σήμερα άλλος σεισμός 6,3 βαθμών έπληξε την ίδια περιοχή ενώ το Ισραήλ βομβάρδιζε την Δαμασκό σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μόναχο της Γερμανίας και της Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς ο Πρόεδρος Μπάιντεν πέταξε κρυφά στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ζελένσκι για να δείξει την υποστήριξή του στον πόλεμο και να υποσχεθεί άλλα μισό δισεκατομμύριο δολάρια όπλα.

Ξεκινώντας από το Οχάιο, μια άλλη έκρηξη που αναφέρεται ότι ήταν ένα συμβάν «μαζικών απωλειών» συνέβη και έστειλε άλλο ένα λοφίο μαύρου καπνού στον αέρα σε ένα εργοστάσιο μετάλλων κοντά στο Κλίβελαντ του Οχάιο.


Το απόγευμα της Δευτέρας, μια μεγάλη έκρηξη συγκλόνισε ένα εργοστάσιο κατασκευής μετάλλων ακριβώς ανατολικά του Κλίβελαντ του Οχάιο, προκαλώντας φωτιά και στέλνοντας μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού στον ουρανό.

Το Fox News ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο μετάλλων I Schumann & Co. στο Μπέντφορντ. Η εταιρεία παράγει κράματα μετάλλων.

Ο μαύρος καπνός που υψώνεται στον ουρανό θυμίζει την ελεγχόμενη καύση τοξικών χημικών στην Ανατολική Παλαιστίνη νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι αρχές επιβολής του νόμου στο Μπέντφορντ δεν έχουν ακόμη πει εάν ο καπνός είναι τοξικός για τις γύρω κοινότητες. ( Πηγή .)






Στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, ένας ακόμη ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στα 6,3 Ρίχτερ.


Οι δύο χώρες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από μια σειρά καταστροφικών σεισμών που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, γκρεμίζοντας κτίρια και εγκλωβίζοντας χιλιάδες κάτω από τα ερείπια.

Ο σεισμός καταγράφηκε εννέα χιλιόμετρα από την τουρκική πόλη Antakya στην επαρχία Hatay και 75 χιλιόμετρα από τη Latakia της Συρίας. Εν τω μεταξύ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν περισσότερες καταστροφές μετά τον σεισμό στο Χατάι, το οποίο είχε ήδη μετατραπεί σε ερείπια από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 6 Φεβρουαρίου.

Λίγο αργότερα, η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD ανέφερε έναν δεύτερο σεισμό στο Χατάι, αυτή τη φορά μεγέθους 5,8 βαθμών.

Εν τω μεταξύ, το EMSC προτείνει ότι εκτός από την Τουρκία και τη Συρία, ο σεισμός έγινε αισθητός στον Λίβανο, την Κύπρο και το Ισραήλ. ( Ολόκληρο το άρθρο .)


Εν τω μεταξύ, καθώς οι άνθρωποι στη Συρία υποφέρουν περισσότερο λόγω των κυρώσεων εναντίον τους από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ βομβάρδισε τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας την Κυριακή, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας βαριά άλλους 15.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε το Τελ Αβίβ μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Δαμασκό τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας βαριά άλλους 15. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, το υπουργείο προέτρεψε τη «διεθνή δράση» για την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων στο συριακό έδαφος.

«Η Συρία αναμένει από τη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών και το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσουν την ισραηλινή επιθετικότητα και εγκλήματα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να τους αποτρέψουν, να τους λογοδοτήσουν, να τιμωρήσουν τους δράστες τους και να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθούν».

Το υπουργείο παρατήρησε περαιτέρω ότι αυτή η επίθεση έρχεται στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων ισραηλινών επιθέσεων εναντίον αμάχων στόχων και συμπίπτει με την πρόσφατη επίθεση του ISIS στη Χομς, η οποία άφησε τουλάχιστον 53 νεκρούς.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η συριακή αεράμυνα δέχθηκε τους περισσότερους από τους πυραύλους, προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν επίσης τοποθεσίες στην ύπαιθρο της Δαμασκού, μεταξύ άλλων στα περίχωρα της Shahba και στα βόρεια της al-Suwayda στη νοτιοδυτική Συρία.

Φωτογραφίες και βίντεο από τον βομβαρδισμό έχουν εμφανιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δείχνουν σοβαρές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές και αποκαλύπτουν τους νεκρούς της επίθεσης, όπως την υπήκοο της Συρίας και φαρμακοποιό Lilian Aoudi. Μεταξύ αυτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης είναι ένας γιατρός και ένας μηχανικός.

« Το χτύπημα της Κυριακής είναι η πιο θανατηφόρα ισραηλινή επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα », δήλωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση έρχεται καθώς η Συρία συνεχίζει να ταλαντεύεται από έναν καταστροφικό σεισμό που άφησε κοντά τους 6.000 νεκρούς και ισοπέδωσε μεγάλες εκτάσεις της βορειοδυτικής περιοχής της χώρας. ( Ολόκληρο το άρθρο .)

 

"Meet Syrian pharmacist Lilian Aoudi, murdered by apartheid Israel last night in Damascus. Rest in peace dear martyr. We will never forget." Fares Shehabi @ShehabiFares#Syrian_lives_matter #ApartheidIsrael pic.twitter.com/N67mqIJvvU

— vanessa beeley (@VanessaBeeley) February 19, 2023 >

 

 



Εν μέσω αυτού του φρικτού ανθρώπινου πόνου και του θανάτου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πέταξε κρυφά στην Ουκρανία για να υποσχεθεί την υποστήριξή του στον πόλεμο και να υποσχεθεί ακόμη περισσότερα αμερικανικά κεφάλαια.


Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, υπόσχεται νέα στρατιωτική βοήθεια

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναχώρησε από την Κοινή Βάση Άντριους στην Κομητεία του Πρίγκηπα Τζορτζ του Μέριλαντ, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Σταμάτησε στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία πριν πραγματοποιήσει μια απροειδοποίητη επίσκεψη στην Ουκρανία το πρωί της Δευτέρας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενόψει της πρώτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν πραγματοποιείται καθώς η Ρωσία προετοιμάζεται για μια μαζική εαρινή επίθεση . Οι δυτικές χώρες αγωνίζονται για να πλημμυρίσουν την Ουκρανία με νέα όπλα , συμπεριλαμβανομένων κύριων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων. Ο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις στο πλευρό του προέδρου Volodymyr Zelenskyy στο παλάτι Μαριίνσκι στο Κίεβο και ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το AP News . Η νέα στρατιωτική βοήθεια περιλαμβάνει αντιαρματικούς πυραύλους, ραντάρ εναέριας επιτήρησης, οβίδες, οβίδες, πυρομαχικά και άλλη υποστήριξη, αλλά όχι νέα προηγμένα όπλα.




«Νόμιζα ότι ήταν κρίσιμο να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία απολύτως, για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία στον πόλεμο», είπε ο Μπάιντεν σε κοινές παρατηρήσεις με τον Ζελένσκι. Είπε, «Είμαι εδώ για να δείξω την ακλόνητη υποστήριξή μας για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του έθνους».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που ήρθε στο Κίεβο «σε μια τεράστια στιγμή για την Ουκρανία». Είπε ότι αυτός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχουν συνομιλίες για τον πόλεμο και το τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή και επίσης «για τους ανθρώπους, για τους Ουκρανούς, για τους Αμερικανούς . . . τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο, να έχουμε επιτυχία σε αυτόν τον πόλεμο. . . και πώς να κερδίσω φέτος».




Ο Μπάιντεν είπε: «Συναντώ τον Πρόεδρο Ζελένσκι και την ομάδα του για μια εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με την υποστήριξή μας στην Ουκρανία». Πρόσθεσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε «πέθανο λάθος», πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να καταλάβει αμέσως την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της εισβολής πριν από σχεδόν ένα χρόνο. ( Ολόκληρο το άρθρο .)


Καθώς ο Μπάιντεν πετούσε στην Ουκρανία, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Μόναχο της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις εκεί και να δείξουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία.


Καθώς η Καμάλα Χάρις κατηγόρησε τη Ρωσία για «εγκλήματα πολέμου» στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, ενώ αγνοούσε τα ουκρανικά εγκλήματα πολέμου και την έκθεση Hersh , ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenski ζήτησε από την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να εφοδιαστεί με παράνομες βόμβες διασποράς με έξοδα των φορολογουμένων των ΗΠΑ. Έξω, σχηματίστηκε ένα νέο κίνημα ειρήνης, που συνδύαζε αριστερά και δεξιά, κινητοποιώντας πάνω από 20.000 διαδηλωτές.

Η διαμαρτυρία με το σύνθημα « Κάνε Ειρήνη » οργανώθηκε από τους αντιπάλους του lockdown του Covid « Το Μόναχο σηκώνεται! » και ήταν ανοιχτό σε όλες τις πολιτικές πεποιθήσεις. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο αριστερός βουλευτής Dieter Dehm και ο δημοσιογράφος Jürgen Todenhöfer, πρώην Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Το κυβερνών Κόμμα των Πρασίνων ήταν το κόμμα του γερμανικού κινήματος ειρήνης, προερχόμενο από τις διαμαρτυρίες κατά του Ρήγκαν της δεκαετίας του 1980, αλλά τώρα βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, της Ανοιχτής Κοινωνίας και του Εθνικού Κληροδοτήματος για τη Δημοκρατία . Η υπουργός Εξωτερικών των Πρασίνων, Annalena Baerbock, είναι ένας νέος παγκόσμιος ηγέτης και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Εξωτερικές Σχέσεις και του Γερμανικού Ταμείου Marshall , το οποίο χρηματοδοτεί τη λογοκρισία του Twitter σε συντηρητικούς χρήστες, όπως ανέφερε ο Matt Taibbi . ( Ολόκληρο το άρθρο .)




Την ίδια στιγμή με τις διαδηλώσεις στη Γερμανία, πλήθη συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον για να διαμαρτυρηθούν επίσης για τον πόλεμο, με διακεκριμένους ομιλητές όπως ο Δρ Ρον Πολ να απευθύνεται στο πλήθος.


Οι Tulsi Gabbard, Ron Paul και Dennis Kucinich στην Ουάσιγκτον την Κυριακή. Πηγή εικόνας .

Αντιπολεμικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην Ουάσιγκτον, DC την Κυριακή για να αντιταχθούν στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία καθώς πολεμούν εναντίον της Ρωσίας καθώς και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος στο σύνολό του.

Ο πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία, Ρον Πολ, επέκρινε το σύγχρονο αμερικανικό σύστημα από την ιδιωτική τραπεζική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας μέχρι την αδιάκοπη στρατιωτική επέμβαση.

Ο θρυλικός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Pink Floyd Roger Waters έστειλε ένα μήνυμα βίντεο για να παιχτεί στη διαδήλωση.

Στη δήλωση, είπε στην ομάδα, «Φτάνει πια! Απαιτούμε αλλαγή. Κανε το σωστο. Εφαρμόστε σήμερα κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. Φανταστείτε τον συλλογικό αναστεναγμό ανακούφισης σε όλο τον κόσμο, την έκρηξη χαράς, τη διεθνή ένωση φωνών σε αρμονία που τραγουδούν έναν ύμνο στην ειρήνη».

Ο stand-up κωμικός και πολιτικός podcaster Jimmy Dore μίλησε στο πλήθος, λέγοντας: «Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα και ο πόλεμος στην Ουκρανία αντιπροσωπεύουν ένα όργιο λεηλασίας και διαφθοράς. Η Αμερική είναι η πιο ισχυρή μαφία που υπήρξε ποτέ και οι δολοφόνοι αυτής της μαφίας έχουν άδειες στρατιωτικού πιλότου». ( Ολόκληρο το άρθρο .)

 

 

 

 



Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία καθώς οι παγκοσμιοποιητές πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το κοινό στρέφεται εναντίον τους. Η αλήθεια θα γίνεται όλο και πιο σπάνια.

 

 

 

 

 healthimpactnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.