Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Ουκρανικό θρίλερ στην Καβάλα. Συντριβή ουκρανικού αεροπλάνου Αntonov An-12 (UR-CIC) κοντά στην Καβάλα. Νεκροί οι 8 επιβαίνοντες. Μετέφερε επικίνδυνο φορτίο! Μυστηριώδης πτήση ακόμη πιο μυστήρια πτώση! Μέρος της σύγκρουσης;;;


Ουκρανικό Θρίλερ στην Καβάλα.. Μυστηριώδης πτήση κάργκο ακόμη πιο μυστήρια συντριβή αεροπλάνου κάποια χλμ από το αεροδρόμιο Καβάλας. Ουκρανικό καταχωρημένο αεροσκάφος Αntonov An-12 (UR-CIC) μόλις συνετρίβη στην Ελλάδα, κοντά στην πόλη Καβάλα, ανέφεραν πληροφορίες tweet από το ραντάρ πτήσης. Αναχώρησε από τη Σερβία και πήγαινε προς την Ιορδανία, 8 οι επιβαίνοντες σύμφωνα με την ΕΡΤ πιθανότατα νεκροί. Οι κινητήρες σταμάτησαν…Μέρος της σύγκρουσης;;; Kατέπεσε λίγο πριν τις 11.00 τη νύχτα στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι. Πιθανώς επιχείρησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο. Τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο για μη επιζώντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε να προσγειωθεί..

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι αρχικά είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο, που όταν κατέπεσε προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά και πολλαπλές εκρήξεις.   Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ έχουν καταφτάσει και ασθενοφόρα.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί, λόγω εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης, οι Αντιφίλιπποι, το Χορτοκόπι και το Παλαιοχώρι, με τους προβολείς από τα περιπολικά και τα οχήματα της Πυροσβεστικής να είναι η μόνη πηγή φωτισμού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 8 άτομα ήταν το πλήρωμα στο αεροπλάνο που κατέπεσε ενώ μετέφερε και «αρκετά επικίνδυνο φορτίο 12 τόνων». Την ίδια ώρα η ρεπόρτερ της ΕΡΤ που είναι στο σημείο ανέφερε πως υπήρχε ισχυρή σύσταση από την Πυροσβεστική να φορέσουν μάσκες όσοι είναι στην περιοχή εξαιτίας τοξικών αερίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο ξεκίνησε από Ουκρανία και μέσω Σερβίας πήγαινε Ιορδανία φορτωμένο με πυρομαχικά. Περνούσε από διεθνές FIR.

Ειδικότερα, ο πιλότος ενημέρωσε για το πρόβλημα το FIR Αθηνών που τον ρώτησε εάν μπορεί να προσγειωθεί στην Καβάλα ή στη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος απάντησε ότι από τη φωτιά στον κινητήρα δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να προσγειωθεί στην Καβάλα

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.