Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Λιτανεία των κατοίκων της Δαδιάς για να σβήσει η πυρκαγιά - Ξεκίνησε να βρέχει στον Έβρο


Με τη φωτιά στη Δαδιά να μην δείχνει να υποχωρεί, οι κάτοικοι επέλεξαν τον δικό τους… τρόπο κάνοντας λιτανεία για να σβήσει.

Χτες 24/7 ήταν η τέταρτη ημέρα από την εκδήλωση της πυρκαγιάς με τις ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, να επιχειρούν συνεχώς στο Εθνικό Πάρκο, τη φωτιά έρπουσα να αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και τις αναζωπυρώσεις να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

lawandorder.gr

 

 



Πέφτει βροχή από το πρωί στο δάσος της Δαδιάς, δίνοντας ανάσα στους πυροσβέστες που πάλευαν όλη τη νύχτα με τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα στο δάσος Δαδιάς, στον Έβρο, ενώ σε μία ενθαρρυντική εξέλιξη για τον οικολογικό θησαυρό της Ελλάδας στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει. Ειδικότερα η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικα προς Δαδιά και στα δυτικά.

Το πρόβλημα παραμένει, ωστόσο, νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος πριν από τη ζώνη Α1 του Εθνικού Πάρκου. Τα εναέρια που κινητοποιήθηκαν είναι δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα ωστόσο δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω καιρού.

voria.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.