Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Προβοκάτσια. Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης στη Ζαπορίζια είχε καταληφθεί από Ρώσους. Οι Ουκρανοί εθνικιστές επιτέθηκαν κι απειλήθηκε πυρηνικό ατύχημα!!! ΒΙΝΤΕΟ


Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia ο μεγαλύτερος της Ευρώπης είχε καταληφθεί από το ρώσικο στρατό πριν 2 μέρες αλλά δέχθηκε εγκληματική επίθεση από Ουκρανούς. Επιχείρησαν πυρηνικό ατύχημα. Προβοκάτσια. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι τώρα παραδέχονται ότι είναι τελικά στους Ρώσους αποκρύπτουν ωστόσο ότι οι επιτιθέμενοι ήταν αυτοί. ”Ουκρανοί εθνικιστές προσπάθησαν να προκαλέσουν φωτιά στον πυρηνικό σταθμό του Zαπορίζια αναφέρει το RIA επικαλούμενο το Υπ. Άμυνας Ρωσίας. Ευτυχώς χτυπήθηκε απλά αποθηκευτικός χώρος των εκπαιδευτηρίων όχι αντιδραστήρας και είναι σε διαδικασία ψύξης. Η πυρηνική επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών και η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ δήλωσαν και οι δύο ότι το εργοστάσιο είναι ασφαλές. Ο ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για «πυρηνική τρομοκρατία» κι ότι έβαλαν κατά των εγκαταστάσεων..

Ο Ουκρανός αξιωματούχος Oleksandr Starukh δήλωσε νωρίτερα ότι «ο διευθυντής του εργοστασίου είπε ότι η πυρηνική ασφάλεια είναι πλέον εγγυημένη, αναφέρει το AFP.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η πυρκαγιά σε κτήριο εκπαίδευσης κοντά στο εργοστάσιο «δεν επηρέασε τον «απαραίτητο» εξοπλισμό, το προσωπικό του εργοστασίου που έλαβε μέτρα μετριασμού.
Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ συμφώνησε με αυτήν την εκτίμηση, γράφοντας στο Twitter αφού μίλησε με την Ουκρανή ομόλογό της: «Οι αντιδραστήρες του εργοστασίου προστατεύονται από στιβαρές δομές περιορισμού και οι αντιδραστήρες κλείνουν με ασφάλεια».
Ο ΔΟΑΕ πρόσθεσε ότι η ρυθμιστική αρχή της Ουκρανίας είπε ότι «δεν έχει αναφερθεί καμία αλλαγή» στα επίπεδα ραδιενέργειας στο εργοστάσιο.

Χθες το βράδυ, το καθεστώς του Κιέβου προέβη σε μια τερατώδη πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό του Zαπορίζια, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποστράτηγος Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Στις 28 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Enerogodar, του πυρηνικού σταθμού Zαπορίζια και της παρακείμενης περιοχής.Ουκρανικές μονάδες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση», είπε ο Konashenkov.
Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου και η παρακείμενη περιοχή τέθηκαν υπό φρουρά από ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό, τις τελευταίες πέντε ημέρες, το προσωπικό του NPP Zaporizhzhya συνέχισε τις προγραμματισμένες εργασίες για την εξυπηρέτηση των εγκαταστάσεων και την παρακολούθηση της κατάστασης ραδιενέργειας με τον συνήθη τρόπο λειτουργίας, σημείωσε.
“Ωστόσο, χθες το βράδυ, στην περιοχή δίπλα στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να πραγματοποιήσει μια τερατώδη πρόκληση. Στις 4 Μαρτίου, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, ενώ περιπολούσε στην προστατευόμενη περιοχή δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, ένα κινητό περίπολο της Εθνικής Φρουράς δέχτηκε επίθεση από ουκρανική ομάδα σαμποτάζ». είπε ο Konashenkov.

«Προκειμένου να προκληθούν ανταποδοτικά πυρά στο κτίριο, από τα παράθυρα πολλών ορόφων ενός εκπαιδευτικού και εκπαιδευτικού συγκροτήματος που βρίσκεται έξω από το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άνοιξαν σφοδρά πυρά από φορητά όπλα στους στρατιώτες της Ρωσικής Φρουράς», πρόσθεσε ο Konashenkov.
Τα σημεία βολής Ουκρανών σαμποτέρ στο κτίριο του εκπαιδευτικού συγκροτήματος κατεστάλησαν από τα πυρά της επιστροφής της ρωσικής περιπόλου από φορητά όπλα. Φεύγοντας από το κτίριο, η ουκρανική ομάδα σαμποτάζ πυρπόλησε το κτίριο εκπαίδευσης, είπε ο Konashenkov.

Σε μια προσπάθεια να μετριάσουν την επιτυχία των Ρώσων οι Ουκρανοί έκαναν προβοκάτσια. Για να την φορτώσουν στους Ρώσους. Οι Ρώσοι ήλεγχαν το σταθμό δεν είχαν κανέναν λόγο να του επιτεθούν. Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν προπαγανδιστικά πως τα επίπεδα της ραδιενεργούς ακτινοβολίας έχουν αυξηθεί.

Ο δήμαρχος της Zaporizhzhia αναφέρει πως ο πυρηνικός σταθμός ήταν στις φλόγες. Κι καπνοί αναδύθηκαν. Αναφέρεται πως έγιναν μάχες στο εσωτερικό.



 


Το εργοστάσιο που δέχτηκε επίθεση από τον ουκρανικό στρατό ενώ καταλήφθηκε από Ρώσους πριν 2 μέρες είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρηνικής παραγωγής στην Ευρώπη. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο εκεί, αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.
Είναι ο μεγαλύτερος ουκρανικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίτζια.

«Μετά από βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίτζια, ξέσπασε φωτιά», δήλωσε ο Αντρέι Τούζ, εκπρόσωπος του εργοστασίου.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν πολύ κοντά στην πυρηνική τοποθεσία, οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν αρχικά να φτάσουν σε αυτό για ένα μέρος της νύχτας, πριν η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ουκρανία είπε στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι ρωσικά τανκς και πεζικό βρίσκονταν κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ, λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.Απέκρυψε ότι είχε καταληφθεί υπάρχουν και τα σχετικά στοιχεία τεκμηρίωσης.

Ως προληπτικό μέτρο, η ουκρανική κυβέρνηση και η Energoatom, η εθνική πυρηνική εταιρεία, είχαν επίσης αποφασίσει να αποσύρουν δύο αντιδραστήρες από το κύκλωμα στις 27 Φεβρουαρίου, μετά την άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων κοντά και το γεγονός ότι οι Ρώσοι έστρεψαν τους πυραύλους τους στο σημείο. . ρώσικες δυνάμεις στον πυρηνικό σταθμό από τις 2/3/22

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη
Η τοποθεσία Zaporijjia βαραίνει πολύ την οικονομία και την ουκρανική ασφάλεια: το Κίεβο είναι η όγδοη πυρηνική δύναμη στον κόσμο και η ατομική αντιπροσωπεύει το 50% της παραγωγής ενέργειας του. Μεταξύ αυτού του πυρηνικού στόλου, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Zaporijjia διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο: αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ, και πάλι, της εθνικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Εξοπλισμένο με έξι αντιδραστήρες (από τους δεκαπέντε ουκρανικούς αντιδραστήρες κατανεμημένους σε τέσσερις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής) των 1.000 μεγαβάτ έκαστος (σε ακαθάριστη χωρητικότητα), προμηθεύει 6 από τα 13,8 GW που παράγει το Κίεβο μέσω πυρηνικής ενέργειας. Συνολικά, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το ένα πέμπτο της ενέργειας που καταναλώνει η χώρα προέρχεται από αυτή την εγκατάσταση.


Ξεκίνησε το 1980, η κατασκευή αυτής της μεγάλης ουκρανικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας: ανέλαβε μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ τον Απρίλιο του 1986.

Έχει τη μεγαλύτερη τοποθεσία από άποψη χωρητικότητας σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι μπροστά κι από το γαλλικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Gravelines (Βόρεια). Είναι επίσης το όγδοο μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο, το οποίο ξεπέρασε τρεις εγκαταστάσεις της Νότιας Κορέας (Kori, Hanul, Hanbit), τρεις κινεζικές εγκαταστάσεις (Tianwan, Yangjiang, Fuqing) και το εργοστάσιο Bruce (Καναδάς).

Ο πιο μεγάλος πυρηνικός σταθμός της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια υπό τον έλεγχο του ρώσικου στρατού!

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.