Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την ελβετική πρωτεύουσα για να καταδικάσουν τα >>> ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ <<< του γιόκα (ΒΙΝΤΕΟ)


Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Βέρνη, απορρίπτοντας την εισαγωγή πιστοποιητικών Covid με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η συγκέντρωση παρέμεινε ειρηνική, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διαδηλώσεις του Οκτωβρίου.



Τεράστια πλήθη κατέκλυσαν τη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας, αυτό το Σάββατο, εκφράζοντας την οργή τους για τα μέτρα Covid-19 που υιοθέτησε η κυβέρνηση. Από τις 13 Σεπτεμβρίου, τα πιστοποιητικά Covid που δείχνουν ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, έχει αναρρώσει από τον Covid ή έχει αρνητικό τεστ PCR, απαιτούνται για την είσοδο σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

 

 

 

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης μοιράστηκαν εικόνες μιας πορείας των Trychlers - ανθρώπων με παραδοσιακές φορεσιές που περιγράφουν τον εαυτό τους ως μια ειρηνική κοινότητα που υπερασπίζεται τις παραδοσιακές ελβετικές αξίες ενάντια στις πολιτικές ατζέντες.



Η διαμαρτυρία εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές και εκτυλίχθηκε ειρηνικά. Μια πολύ μικρότερη αντιδιαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη την ίδια περίοδο.


Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές ενέκριναν τη διαδήλωση για να αποτρέψουν τη βία και πιθανές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η αστυνομία ανέπτυξε κανόνια νερού για να διαλύσει μη εξουσιοδοτημένες συγκεντρώσεις.

Τον Νοέμβριο, οι Ελβετοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της χρήσης πιστοποιητικών Covid σε δημοψήφισμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας της κυβέρνησης. Τον Ιούνιο, πάνω από το 60% των ψηφοφόρων υποστήριξε τα μέτρα για τον Covid.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.