Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ” Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ! ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – Ή ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Ή ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ – ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΚΤΥΟ “ΡΟΥΦΙ@ΝΩΝ” ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


 Διχόνοια, ρατσισμό και ψυχικά τραύματα μοιράζει η κυβέρνηση μέσο του Υπουργείου Παιδείας , στα παιδιά αλλά και στους γονείς.. Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μας δείχνει ότι στο μέλλον δεν θα μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε για τίποτα

Κλίμα τρομοκρατίας κατά των μαθητών επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση μη μπορώντας να ελέγξει το κίνημα των καταλήψεων το οποίο έχει γιγαντωθεί σε όλη την χώρα με βασικό αίτημα την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στα σχολεία.

Από σήμερα Πέμπτη, υποχρεωτική είναι η εξ’ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη.

Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δε δίνουν το διαδικτυακό παρών.

«Ξεκινάει υποχρεωτικά για όλους, με παρουσίες» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και σε ότι αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση».

Αλήθεια πως το υπουργείο θα γνωρίζει ποιοι συμμετέχουν στις καταλήψεις; Προτρέπουν τους “καλούς” μαθητές να ρουφιανέψουν; Μήπως οι διευθυντές θα συγκροτούν λίστα με τους “επαναστάτες” και θα τις στέλνουν στο υπουργείο; Η κ. Κεραμέως δεν το έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

Η υπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε πως «κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία».

Αναφερόμενη στις καταλήψεις, η υπουργός τόνισε ότι δε νοείται μια μειοψηφία να κλείνει τα σχολεία και να σταματά την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Μόνο που με πάνω από 700 καταλήψεις σε 35 πόλεις, μειοψηφία ακριβώς δεν το λες.

Τηλεκπαίδευση με παρουσίες

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.