Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Μάζης για Καστελόριζο: Υπάρχει θέμα αποκλεισμού του από την Τουρκία αν φθάσει το Oruc Reis ακόμη και στα 6 μίλια

“Με προβληματίζει το γεγονός ότι 4 σοβαροί άνθρωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί, διαψεύδουν έναν πέμπτο σοβαρό άνθρωπο, τον πρωθυπουργό”, δήλωσε με νόημα ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, απαντώντας σε ερώτηση για την έγγραφη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, στο Βερολίνο, που αποκάλυψε στο άρθρο του ο Κυρ.Μητσοτάκης. Ο κ. Μάζης έδωσε αυτή την απάντηση στη τηλεοπτική του παρέμβαση στη βραδινή εκπομπή του Kontra Channel. Ο κ.Μάζης είπε ότι η συμφωνία θα ΄πρεπε να ΄χε κοινοποιηθεί με το χαρακτηρισμό του απορρήτου στους πολιτικούς αρχηγούς.

Είπε ότι σαφώς έχουν παραβιαστεί κυριαρχικά δικαιώματα και πρόσθεσε ότι δεν στέκουν οι απόψεις ότι αν το Oruc Reis φθάσει στα 6 ναυτικά μίλια, δεν συμβαίνει και τίποτα! “Αυτά δεν πρέπει να ακούγονται…Αν φθάσει το Oruc Reis στα 6-6,5 ναυτικά μίλια μαζί με τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, τότε θα κάνει ουσιαστικά αποκλεισμό στο Καστελόριζο, αφού κανείς δεν θα μπορεί να πλεύσει στην περιοχή”.

Ο κ.Μάζης επεσήμανε ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να κάνει την Ελλάδα να πυροβολήσει πρώτη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.