Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Knut Wittkowski Επιδημιολόγος: "δεν πληρώνομαι από την κυβέρνηση, οπότε δικαιούμαι να κάνω επιστήμη" "άνευ προηγουμένου η πολιτική της μαζικής καραντίνας, παρατείνει μόνο την πανδημία του κοροναϊού" "αν οι άνθρωποι δεν υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα δικαιώματα θα ξεχαστούν" Βίντεο.

Καθηγητής Knut Wittkowski: 20 χρόνια στο πανεπιστήμιο Ροκφέλερ. Επικεφαλής του τμήματος βιοστατιστικής, επιδημιολογίας και σχεδιασμού έρευνας. Έχει συνεργαστεί για 15 χρόνια με τον Klaus Dietz, έναν από τους κορυφαίους επιδημιολόγους παγκοσμίως.

Η άνευ προηγουμένου πολιτική της μαζικής καραντίνας για «ισοπέδωση της καμπύλης» παρατείνει μόνο την πανδημία του κοροναϊού, υποστηρίζει ένας βετεράνος λόγιος της επιδημιολογίας.


Ο ιός θα μπορούσε να «εξολοθρευτεί» μέσα σε λίγες εβδομάδες εάν επιτρεπόταν στους ανθρώπους να ζήσουν κανονικές ζωές και οι ευάλωτοι ήταν προστατευμένοι έως ότου περάσει ο ιός, δήλωσε ο Knut Wittkowski, Ph.D., πρώην επικεφαλής του Τμήματος Βιοστατιστικής, Επιδημιολογίας και Έρευνας Σχεδιασμού στο το Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να ισιώσουν την καμπύλη. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί» , είπε σε συνέντευξή του στο The Press και στο The Public Project που παρουσιάστηκε από το The College Fix .

"Όμως, αυτό που συμβαίνει είναι εάν ισοπεδώσετε την καμπύλη, παρατείνετε επίσης, για να τη διευρύνετε και χρειάζεται περισσότερο χρόνο", εξήγησε. "Και δεν βλέπω έναν καλό λόγο για μια αναπνευστική νόσο να παραμείνει στον πληθυσμό περισσότερο από όσο χρειάζεται."

Ο Wittkowski είπε ότι το μόνο πράγμα που σταματά τις αναπνευστικές ασθένειες είναι η ανοσία στο πλήθος.

Η ανοσία στο πλήθος συμβαίνει όταν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού γίνεται άνοσο σε μια μολυσματική ασθένεια, η οποία σταματά την εξάπλωσή της.

"Περίπου το 80% των ανθρώπων είχαν επαφή με τον ιό και η πλειονότητα αυτών δεν γνώριζαν ότι είχαν μολυνθεί ή είχαν πολύ, πολύ ήπια συμπτώματα, ειδικά εάν είναι παιδιά", είπε .

"Άρα, είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά να ανακατεύονται για να διαδώσουν τον ιό για ανοσία στο πλήθος όσο το δυνατόν γρηγορότερα", δήλωσε ο Wittkowski.

Ταυτόχρονα, οι ηλικιωμένοι πρέπει να απομονωθούν και τα γηροκομεία να κλείσουν.

Μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες, με τον ιό να έχει εξοντωθεί, είπε, τα παιδιά και τα εγγόνια τους μπορούν να επιστρέψουν.

Ο Wittkowski είπε ότι ο τυπικός κύκλος των αναπνευστικών παθήσεων είναι δύο εβδομάδες, μετά «έχει φύγει».

Ακόμα και μέσω της «κοινωνικής απόστασης», είπε ο επιδημιολόγος, ο ιός βρίσκει τρόπους να εξαπλωθεί, αν και πιο αργά.

"Δεν μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωση μιας αναπνευστικής νόσου σε μια οικογένεια και δεν μπορείτε να την εμποδίσετε να εξαπλωθεί με γείτονες, με άτομα που γεννούν, που είναι γιατροί - οποιοσδήποτε", είπε.

«Οι άνθρωποι είναι κοινωνικοί και ακόμη και σε περιόδους κοινωνικής απόστασης, έχουν επαφές · και οποιαδήποτε από αυτές τις επαφές θα μπορούσε να εξαπλώσει την ασθένεια», δήλωσε ο Wittkowski.

"Θα πάει αργά, και έτσι δεν θα ενισχύσει την ανοσία στο πλήθος, αλλά θα συμβεί. Και θα συνεχιστεί για πάντα εκτός αν το αφήσουμε να φύγει", είπε.

Ζητήθηκε από τον Wittkowski τη γνώμη του για τον Δρ. Anthony Fauci, τον βασικό ιατρικό εμπειρογνώμονα στην ειδική ομάδα του Κορανοϊού του Λευκού Οίκου, ο οποίος προώθησε τη στρατηγική μαζικής καραντίνας.

"Λοιπόν, δεν πληρώνομαι από την κυβέρνηση, οπότε δικαιούμαι να κάνω επιστήμη", απάντησε.

Γιατί αυτός ο ιός αντιμετωπίζεται διαφορετικά από άλλους, όπως η γρίπη των χοίρων το 2009;

Ένας παράγοντας, είπε, είναι η ανάπτυξη του Διαδικτύου, η οποία διαδίδει γρήγορα νέα, είτε είναι αληθινά είτε ψευδώς, τροφοδοτώντας τον πανικό.

"Αυτές οι ιστορίες κυκλοφορούν στον κόσμο και συμβάλλουν στο χάος και στους ανθρώπους που φοβούνται τα πράγματα που δεν πρέπει να φοβούνται", είπε.


Στο τέλος του άρθρου έχουμε οδηγίες πως να βάλετε ελληνικούς υπότιτλους για όσους δε γνωρίζουν αγγλικά. Είναι αυτόματη μετάφραση σύμφωνα με όσα ακούει απο το βίντεο αλλά απο ότι είδαμε σχεδόν όλα τα μεταφράζει σωστά.

Δείτε τη συνέντευξη:





Όπως βλέπετε το κατέβασαν κι αυτό και ευτυχώς το βρήκαμε ΕΔΩ
 
κάντε κλικ να το δείτε.

      
εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στα ελληνικά

Αναλύοντας επιδημιολογικά την κρίση Ποιος είναι ο Knut M. Wittkowski;

ΕΔΩ η εργασία του Δρ. Wittkowski

Μετά απο αυτή την συνέντευξη δημιουργήθηκε σάλος και οι ειδικοί σπεύσανε να εξηγήσουν αλλά και να μειώσουν τα λεγόμενα του επιδημιολόγου. Τα παραθέτουμε παρακάτω και βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του.


Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αρχική δημοσίευση της ιστορίας του WND, το Πανεπιστήμιο Rockefeller ζύγισε τα σχόλια του Wittkowski, λέγοντας :

"Οι απόψεις που έχουν εκφραστεί από τον Knut Wittkowski, Αποθαρρύνοντας την Κοινωνική απόσταση με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της ανοσίας στον νέο τύπο του κορωνοιού, δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του Πανεπιστημίου Rockefeller, της ηγεσίας του ή της σχολής του."

Οι απόψεις του Wittkowski έχουν επίσης σημαντική αντίθεση μεταξύ επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

Μια επιστολή που υπεγράφη από περισσότερους από 500 επιστήμονες στη Βρετανία εξήγησε: «Η αναζήτηση της« ανάπτυξης της ανοσίας »σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται βιώσιμη επιλογή, καθώς αυτό θα θέσει την (Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας) σε ακόμη πιο δυνατό επίπεδο άγχους, διακινδυνεύοντας περισσότερες ζωές από ό, τι είναι απαραίτητο. "

Ο Τζέιμς Γουίτνεϊ, κύριος ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας για την Ιολογία και τα Εμβόλια, δήλωσε στο USA Today ότι το άγνωστο ποσοστό μετάλλαξης του COVID-19 δημιουργεί αβεβαιότητα για την επίτευξη της ανοσίας.

"Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά τώρα για να πούμε αν η μόλυνση θα προσφέρει πλήρη προστασία", δήλωσε ο Whitney. "Όλοι όσοι περπατούν ελπίζοντας να προκαλέσουν ανοσία δεν είναι πιθανώς το καλύτερο σενάριο. Θα έλεγα ότι ένα εμβόλιο είναι πιθανώς ο καλύτερος τρόπος και ο πιο ανθεκτικός τρόπος για την πρόκληση ανοσίας στο πλήθος."

Και ενώ η ανοσία στο πλήθος μπορεί να επιτευχθεί μέσω λοίμωξης, "δεν βασίζεστε στον πολύ θανατηφόρο μολυσματικό παράγοντα για να δημιουργήσετε έναν ανοσοποιητικό πληθυσμό", δήλωσε ο Akiko Iwasaki , ιολόγος της Ιατρικής Σχολής Yale, στο The Atlantic.

Ο Dan Barouch , διευθυντής του Κέντρου Έρευνας για την Ιολογία και τα Εμβόλια στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε στο USA Today ότι μεταξύ των δύο επιλογών για την επίτευξη της ανοσίας μέσω της μόλυνσης αντί του εμβολιασμού, "σίγουρα θα υποστήριζα το τελευταίο."

«Με τις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις, όταν κάποιος μολυνθεί και στη συνέχεια αναρρώσει, αναπτύσσουν ανοσία τουλάχιστον για μια χρονική περίοδο και δεν μπορούν να μολυνθούν ξανά. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους ιούς. Δεν ισχύει για όλους τους ιούς», πρόσθεσε ο Barouch. «Για το COVID- 19, δεν γνωρίζουμε ακόμα. Δεν έχουμε ακόμη οριστική απόδειξη εάν υπάρχει φυσική προστατευτική ανοσία. "
Πηγή κειμένου

Μετά απο αυτές τις παρεμβάσεις ο Καθηγητής Knut Wittkowski μίλησε ξανά. Ανάφερε για πιο λόγο είπαν όσα είπαν για το πρόσωπό του και τα λεγόμενά του, επίσης εξήγησε για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τα μέτρα που πάρθηκαν.
Δείτε τις απαντήσεις του:


Στο συγκεκριμένο κανάλι μπορείτε να παρακολουθήσετε κι άλλες συνεντεύξεις επιστημόνων όπως και του κ. Ιωαννίδη.

Οδηγίες για να βάλετε Ελληνικούς υπότιτλους:
Κάτω δεξιά πατήστε το τετραγωνάκι έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι υπότιλοι
  


Έπειτα πατάτε στο γρανάζι δίπλα και κλικάρετε στους υπότιτλους. αν έχει ελληνικά το επιλέγετε, αν όχι κλικάρετε αυτόματη μετάφραση. Στη λίστα που θα σας βγάλει επιλέγετε ελληνικά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.