Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

O Όργουελ είναι εδώ / Στη Γαλλία η Γερουσία ψηφίζει νομοσχέδιο: οι γυναίκες θα έχουν το δικαίωμα να παγώνουν τα ωάρια τους για να γεννάνε στα γηρατειά τους…Το ένα μέλος ομοφυλόφιλου ζεύγους θ΄αναγνωρίζεται ως ''Γονιός 2'' του τέκνου της συντρόφου του.

To σχέδιο του νόμου βιοηθικής που υιοθετήθηκε από τη Βουλή σε πρώτη ανάγνωση τον Οκτώβρη εξετάστηκε στη Γερουσία ξεκινώντας από αυτή την Τρίτη 21 Γενάρη. Προβλέπει κυρίως το άνοιγμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (PMA) για ζευγάρια γυναικών και μονών γυναικών.

Το άρθρο 1 του σχεδίου νόμου αφορά το άνοιγμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (PMA) για ζευγάρια γυναικών και μονών γυναικών.Αυτό το μέτρο κοινωνικά εμβληματικό που έχει υποσχεθεί ο Emmanuel Macron, δέχθηκε ένα πράσινο φως από τους γερουσιαστές στην επιτροπή. Απομένει βέβαια να ψηφιστεί στο Ημικύκλιο.

Το μέτρο κινείται στο μέτρο εξίσωσης δικαιωμάτων ετερόφυλων και ομοφυλόφιλων ζευγαριών

εκτιμά η δικηγόρος Caroline Mécary, εξειδικευμένη σε θέματα υπεράσπισης δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων.

Επίσης το νέο νομοσχέδιο επιτρέπει στην γυναίκα που έφερε παιδί στον κόσμο ν΄αναγνωριστεί ως ο ένας από τους 2 γονείς σε ισότητα με την σύντροφό της τη βιολογική μητέρα…

Το σχέδιο νόμου επίσης προβλέπει τη μερική άρση ανωνυμίας των δωρητών σπέρματος και ωαρίων υπό την προυπόθεση της συμφωνίας τους.

Το κείμενο επίσης εξετάζει άλλα θέματα όπως την αυτο-συντήρηση των γαμετών που γίνεται για παράδειγμα για μη-ιατρικούς λόγους και που θα επιτρέψει στις γυναίκες π.χ να παγώσουν τα ωάρια τους για μεταγενέστερη χρήση, σε μια ηλικία που η γονιμότητα μειώνεται.

Τέλος, το κείμενο χαλαρώνει τις προϋποθέσεις διεξαγωγής έρευνας για τα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα.

Την Κυριακή οι αντιτιθέμενοι σε αυτό το νέο νόμο βιοηθικής ήταν στο δρόμο για να διαδηλώσουν τη διαφωνία τους.Οι διαδηλωτές anti-PMA ζήτησαν έτσι από τους γερουσιαστές ν’ «αντισταθούν ».rfi 21/1/20

26.000 διαδήλωσαν ενάντια στο νόμο στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο…..

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.