Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Οι Γερμανοί γυρίζουν την πλάτη στα λαμπιόνια των Χριστουγέννων «για την κλιματική αλλαγή»

Μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί τάσσονται υπέρ της μείωσης ή εγκατάλειψης των φώτων των Χριστουγέννων αποκλειστικά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.



Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η YouGov αποκάλυψε ότι το 57% των ερωτηθέντων Γερμανών ανέφεραν ότι θα περιορίσουν και θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα λαμπιόνια των Χριστουγέννων εξαιτίας περιβαλλοντικών προβλημάτων, σύμφωνα με τις αναφορές της Deutsche Welle.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 11% δήλωσε ότι δεν θα έχουν καθόλου φώτα των Χριστουγέννων φέτος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ένα 10% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα καταργήσουν την παράδοση στο μέλλον, ενώ το 35% ανέφερε ότι η απενεργοποίηση των φώτων των Χριστουγέννων δεν ήταν απλά επιλογή γι ‘αυτούς.

Όσον αφορά το αν οι Γερμανοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να υπάρχουν λιγότερα φώτα σε δημόσια κτίρια και στους δρόμους, οι απόψεις διίσταντο, με 44% υπέρ και 44% κατά. Μόλις 12% δήλωσαν Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.