Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.23 το πρωί της Τετάρτης νοτίως των Κυθήρων και δυτικά-βορειοδυτικά της Κρήτης. Το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα νότια των Αντικυθήρων και 84 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά.



Το εστιακό βάθος ήταν μεγάλο, 70,7 χιλιόμετρα σε θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ στα 55 χιλιόμετρα υπολογίζει το εστιακό βάθος το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.




Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, στη δυτική Κρήτη, στην Πελοπόννησο και στις νότιες Κυκλάδες.

Κάποιες ζημιές στο Λύκειο Κισσάμου Χανίων ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος προληπτικά και για λόγους ασφαλείας εξέδωσε απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου. Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε ερειπωμένα κτίσματα σε διάφορους οικισμούς.

Δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα.





Δείτε πώς κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στην Πάτρα:



Δείτε πώς κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στα Κύθηρα:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος στα Αντικύθηρα:


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.