Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Έρχεται μεγάλη ανεργία: Οι ελβετικές τράπεζες χρησιμοποιούν ρομπότ αντί για υπαλλήλους!

Τόσα χρόνια τα λέμε και τα μοιράζουμε σε φυλλάδια. Ορίστε τώρα κάτι που δεν περνούσε απο την φαντασία πως συμβαινει στην πραγματικότητα..

Χίλια ρομπότ βρίσκονται σε λειτουργία στην ελβετική τράπεζα UBS αλλάζοντας δραστικά τις παραδοσιακές εργασιακές σχέσεις.

Και δεν μιλάμε για αυτοματισμούς ή αλγόριθμους αλλά ανθρωποειδή ρομπότ που εξυπηρετούν τους πελάτες, από τη θέση συμβούλου επενδύσεων ή ακόμα και για τον δανεισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιωτών.

Από το 2016, η UBS πολλαπλασίασε τα ρομπότ που χρησιμοποιεί, από 20 σε 1.000 με επιχείρημα πως η ρομποτική θα ενισχύσει τις back office θέσεις εργασίας απελευθερώνοντας τους από τις "βαρετές εργασίες".

Η επέλαση των ρομπότ σε συνδυασμό με την ψηφιακή επανάσταση που έχει οδηγήσει το σύνολο, σχεδόν, των τραπεζικών εργασιών να πραγματοποιείται από το κινητό τηλέφωνο δημιουργεί προβληματισμό για δραστική μείωση της απασχόλησης στον τραπεζικό κλάδο.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.