Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Για «μακεδονικό λαό» μιλά η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων! – Το «έθαψε» ο Τσίπρας – Δημιουργούνται τετελεσμένα

Αυτό που έγραφε εδώ και μήνες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι δηλαδή με την Συμφωνία των Πρεσπών έρχονται τετελεσμένα στην περιοχή, λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά!



Η κυβέρνηση των Σκοπίων σήμερα ενημέρωσε επίσημα, με ρηματική διακοίνωση, την Αθήνα για την τροποποίηση του Συντάγματος της όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Πλέον, απομένει να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή.

Την επίδοση την ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από του βήματος της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα διάβασε το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης στο οποίο διευκρινίζεται ότι:



Ο όρος nationality αναφέρεται αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίσει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας.

Η επίσημη γλώσσα όπως αναφέρεται στην συμφωνία έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών.

«Τώρα τι έχετε να πείτε κ. Μητσοτάκη; Θα πρέπει άμεσα ή να ψάξετε άλλα επιχειρήματα για να διαφωνήσετε ή θα πρέπει να πείτε ότι προσχωρείτε στην άποψη του κ. Καμμένου ένα από τα δύο πρέπει να κάνετε» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Οπως προκύπτει από τα έγγραφα η γειτονική χώρα πάντως μιλά για «μακεδονικό λαό».

Μάλλον δεν κατάλαβε, ή έκανε πως δεν κατάλαβε τι διάβαζε ο Τσίπρας! Όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα στο στα σημεία που υπάρχει το πράσινο χρώμα στα έγγραφα, αναφέρεται αρκετές φορές η λέξη «Macedonian people».


Δείτε την ρηματική διακοίνωση




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.