Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό - Συριακή αεράμυνα: Καταρρίψαμε πυραύλους (βίντεο)

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε πυραύλους κοντά στη Δαμασκό. Bίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει ισραηλινό F-16I Sufa που μόλις εξαπέλυσε πυραύλους κρουζ "Delilah" να προσπαθεί να αποφύγει τα συριακά αντιαεροπορικά πυρά εκτοξεύοντας θερμοβολίδες.



H απόκρουση της πυραυλικής επίθεσης κατέληξε με την κατάρριψη πολλών εκ των πυραύλων στα δυτικά προάστια της Δαμασκού, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στην συριακή πρωτεύουσα.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για ακόμη μια ισραηλινή επίθεση η οποία στόχευε πιθανότατα φορτίο πυραύλων που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες μαθαίνουν πριν ακόμη και από τον ίδιο τον Άσσαντ τι μπαίνει στη Συρία από πλευράς οπλισμού.

Η συριακή αεράμυνα με τα όσα αναφέρονται χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, δεν ενέπλεξαν πυραύλους S-300 αλλά συστήματα Pantsir-S2 και S-200.









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.