Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Συμβαίνουν κι αυτά! Συνελήφθησαν γιατί προσέβαλαν τον Ιησού

Στις μουσουλμανικές χώρες έχουμε συνηθίσει να διώκονται Χριστιανοί για την προσβολή στο Ισλάμ και στον προφήτη του, τον Μωάμεθ…



Οι αρχές στην Ιορδανία συνέλαβαν τη Δευτέρα έναν εκδότη και έναν συντάκτη σε ιστότοπο ειδήσεων εξαιτίας μιας δημοσίευσης εικόνας του Ιησού που θεωρήθηκε «προσβλητική» για τους χριστιανούς.

Ο Mohammed al-Wakeel, ο οποίος διαχειρίζεται τον ιστότοπο Al Wakeel News, χρεώθηκε μαζί με έναν συντάκτη την υποκίνηση θρησκευτικής σύγκρουσης, μια κατηγορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στη φυλακή για διάστημα μεταξύ έξι και τριών ετών.

Ο πίνακας του 15ου αιώνα του Leonardo da Vinci για τον «Μυστικό Δείπνο» ήταν αυτός που πυροδότησε εκτεταμένη διαμάχη στα κοινωνικά μέσα.

Η αρχική εικόνα, η οποία απεικονίζει το τελευταίο δείπνο του Ιησού με τους μαθητές του πριν από τη σταύρωσή του, είναι ιδιαίτερα συμβολική για τους Χριστιανούς.



Η παραποιημένη έκδοση δείχνει τον διάσημο τούρκο σεφ Nusret Gokce, να στέκεται πίσω από τον Ιησού και κάνει τη διάσημη χειρονομία του με αλάτι.

Μετά την κατακραυγή σε απευθείας σύνδεση ο Wakeel έχει ζητήσει συγνώμη και δεσμέυτηκε να αφαιρέσει την εικόνα, λέγοντας ότι ήταν ένα αθέλητο «λάθος» από έναν εκπαιδευόμενο επεξεργαστή.

Ο εκδότης, ο οποίος έχει επίσης αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ιορδανία, αργότερα κλήθηκε για ανάκριση από μια μονάδα εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Οι χριστιανοί αποτελούν περίπου το 6% του πληθυσμού της χώρας, περί των 6,6 εκατομμυρίων.



Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.