Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Μία τσάντα τρόφιμα για τις άστεγες ψυχές-Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία στο Μοναστηράκι

Πρωτοβουλία από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Όλοι ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα, ψώνια, δώρα και όλα τα σχετικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.


Το μυαλό μας πρέπει να πάει και στις χιλιάδες άστεγες ψυχές που θα κάνουν Χριστούγεννα στον δρόμο, στα παγωμένα παγκάκια και στα χαρτόκουτα!!!

Καλούμε όλους να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους ανθρώπους αυτούς. Έστω και μια τσάντα με τρόφιμα να τους πάμε ο καθένας από εμάς για εκείνος θα είναι δώρο Θεού!

Η εξόρμηση βοήθειας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία στο Μοναστηράκι (Αθήνα) σε άστεγους της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλέφωνο 6974.611821

Απευθύνουμε έκκληση στους αναγνώστες μας να κάνουν από μία ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ στο facebook για το κάλεσμα ανθρωπιάς και χριστιανικής αγάπης για τις άστεγες ψυχές που αυτές τις Αγιες ημέρες εκτός από μόνες θα είναι και χωρίς τα απαραίτητα που θα έχουμε όλοι εμείς…! Σας περιμένουμε εκεί, ότι μπορεί ο καθένας να φέρει και να το μοιράσουμε μαζί στους αδελφούς μας που είναι στον δρόμο.

Ενημερώστε φίλους σας και όσους μπορείτε να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μία χείρα βοηθείας στους αδελφούς μας. Μόνο έτσι θα νιώσουμε πραγματικά Χριστούγεννα.Ο Χριστός δίδαξε την Αγάπη, ας κάνουμε πράξη αυτό το μεγαλείο της ψυχής που αναπληρώνεται με όλους τους θησαυρούς του κόσμου.



Ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος με λόγια του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, που βγήκαν από τα χείλη του Ιησού Χριστού, μας προτρέπει:

…Και πρόσεχε πως δεν είναι δυνατόν χωρίς ελεημοσύνη να εισέλθωμεν, αλλά και αν ακόμη λείπει μόνον αυτή, θα απέλθωμεν εις την κόλασιν. Διότι λέγει:
«φύγετε από εμέ κατηραμένοι, εις το αιώνιον πυρ που έχει ετοιμασθή δια τον
διάβολον και τους αγγέλους του» (Ματθ. 25, 41-42). Εξ αιτίας ποίου και δια ποίον λόγον; «Διότι επείνασα και δεν μου εδώσατε να φάγω, εδίψασα και δεν με εποτίσατε». Είδες πως, ενώ δεν εκατηγορήθησαν δια τίποτε άλλο, δι’ αυτό και μόνον εχάθησαν;

Εννοεί ότι τους αδελφούς άπορους που είχαν ανάγκη δεν βοήθησαν…

….Τι λοιπόν λέγει, απειλεί εκείνους οι οποίοι δεν έδωσαν ελεημοσύνην, ότι θα απέλθουν εις το πυρ; Και όχι απλώς εις το πυρ, αλλά εις εκείνο το οποίον ητοιμάσθη δια τον διάβολον και τους αγγέλους του; Και δια ποίον λόγον; Τίποτε δεν παροργίζει τόσον τον Θεόν, αλλά από όλα τα κακά αυτό θέτει πρώτον. Διότι εάν πρέπει ν’ αγαπώμεν και τους εχθρούς, εκείνος ο οποίος βλάπτει και τους φίλους, και είναι ως προς αυτό χειρότερος και από τους ειδωλολάτρας, ποίας καλάσεως δεν θα είναι άξιος; Ώστε εδώ το μέγεθος του αμαρτήματος έκανε αυτόν ν’ απέλθει μαζί με τον διάβολον. Διότι αλλοίμονον εις εκείνον ο οποίος δεν δίδει ελεημοσύνην». (Σοφ. Σειρ. 12, 3).

«Με ελεημοσύνη και πίστη καθαρίζονται οι αμαρτίες» (Τωβίτ 4, 11). Και πάλι «το νερό σβήνει τις φλόγες της φωτιάς και η ελεημοσύνη εξιλεώνει τις μεγάλες αμαρτίες». (Σοφ. Σειρ. 3, 30).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.