Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Είκοσι έξι σχολεία υπό κατάληψη στην Κρήτη για το Μακεδονικό

Στο χορό των καταλήψεων με φόντο το Μακεδονικό αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών μπήκαν και τα σχολεία της Κρήτης, καθώς από το πρωί 26 Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού τελούν υπό κατάληψη.
 

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Κρήτης στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη βρίσκονται 18 σχολεία, στο νομό Χανίων 3, όσα και στον Νομό Ρεθύμνου και στον Νομό Λασιθίου, 2 σχολεία.

Κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας – Οι μαθητές διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή



Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας οι μαθητές του οποίου αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο αντιδρώντας στην ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία, μια κίνηση που πολλά άλλα σχολεία της Ελλάδας έχουν ξεκινήσει και έχει υπάρξει μια προσπάθεια μέσω μηνυμάτων για μαζικότερες καταλήψεις από σήμερα.

Σκέψεις για κατάληψη υπάρχουν και σε άλλα σχολεία της Ιεράπετρας χωρίς μέχρι τώρα να έχει παρθεί κάποια απόφαση, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr.

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου σε ψήφισμα τους κάνουν μια προσπάθεια να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις ακροδεξιές θέσεις της Χρυσής Αυγής αναφέροντας πως η κίνησή τους δεν περνά τα όρια της ξενοφοβίας, αλλά αντιδρούν στην αλλοίωση του «Μακεδονικού Πολιτισμού».



 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.