Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ύποπτη κινητικότητα στη Φλώρινα – Σε εξέλιξη εκδήλωση του «Ουράνιου Τόξου» – Αντιδράσεις από πατριωτικές δυνάμεις

Ύποπτη κινητικότητα υπάρχει στη Φλώρινα αυτή τη στιγμή, καθώς η ανθελληνική ψευτο-Μακεδονική οργάνωση «Ουράνιο Τόξο» διοργανώνει εκδήλωση, με πολύπληθη αντισυγκέντρωση από πατριωτικές δυνάμεις.

Μεγάλος αριθμός πατριωτών καταφθάνει συνεχώς στην περιοχή από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς το ξενοδοχείο που θα γίνει η εκδήλωση. Λεωφορεία από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να καταφθάνουν στο σημείο συγκέντρωσης.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία στο Αμύνταιο της Φλώρινας λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης μελών της «μειονότητας» της «Μακεδονίας» στην Ελλάδα, όπως αυτοπροσδιορίζονται τα μέλη του κόμματος «Ουράνιο Τόξο», αλλά και της αντισυγκέντρωσης που ετοιμάζουν μέλη πατριωτικών ομάδων.

Η εκδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη και έρχεται μόλις μία μέρα μετά την ψηφοφορία στα Σκόπια που ανοίγει το δρόμο για τις συνταγματικές αλλαγές και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το κόμμα «Ουράνιο Τόξο», που έχει έδρα την Φλώρινα και έχει δημιουργηθεί από Σκοπιανούς συνδιοργανώνει εκδήλωση σήμερα στο Αμύνταιο, για την ίδρυση συλλόγου με το όνομα «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 20:00 σε ξενοδοχείο, στο χωριό Αγ. Παντελεήμονας στο Αμύνταιο.

Αυτή την στιγμή μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν συγκεντρωθεί σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου, από το σημείο της εκδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα και δηλώνοντας την αντίθεση τους για την δημιουργία του συγκεκριμένου συλλόγου.

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει τον δρόμο και στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, λεωφορεία από πόλεις της Β. Ελλάδος συνεχίζουν να καταφθάνουν στο σημείο με διαμαρτυρόμενους που κρατούν ελληνικές σημαίες.

Nα σημειωθεί, πως δεν μπορούν να περάσουν από το σημείο ούτε αυτοί που θέλουν να βρεθούν στην εκδήλωση, καθώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να φτάσουν στο ξενοδοχείο.
Τι είναι το Ουράνιο Τόξο

Το Ουράνιο Τόξο είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσσων Σλαβομακεδόνων) της ελληνικής Μακεδονίας.

Βασικός στόχος του κόμματος είναι η αναγνώριση αυτών των Σλαβόφωνων ως εθνική μακεδονική μειονότητα (ως Σλαβομακεδόνων) στην Ελλάδα. Όμως το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους, αλλά ούτε και την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.

Τα φίδια σήκωσαν κεφάλι, ακόμη μιά φορά στην Μακεδονία και το αποτέλεσμα θα είναι ότι και τις προηγούμενες που το επιχείρησαν… Λιώσιμο στα Ιερά χώματα που απελευθερώθηκαν με ποταμούς αίματος…

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.