Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Αιματηρή συμπλοκή Βορειοηπειρώτη με την αλβανική αστυνομία ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 35ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ

Ο 35ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1940 ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στο Himara.gr, στις 10π.μ. 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες στην Αλβανία πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε νωρίτερα σε στρατιωτικό νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων του 1940. Στη συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη.


Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ όμως, ο νεαρός πυροβόλησε και εναντίον των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο για να κατεβάσουν τη σημαία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" καθώς και ελικοπτέρου.

Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι, οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο άνδρας συνελήφθη, ωστόσο, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο 35χρονος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, ο βορειοηπειρώτης αρνήθηκε να παραδοθεί όταν εντοπίστηκε και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς σκοτώθηκε απο την αλβανική αστυνομία υπερασπίζοντας την Ελληνική σημαία μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός του.. 28 Οκτωβρίου 2018


Νωρίτερα το himara.gr έγραφε πως οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνταν για τη ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομά του. Πρόκειται για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα.







Φωτογραφίες από τα αλβανικά ΜΜΕ, που μεταξύ άλλων δείχνουν και τρύπες από σφαίρες σε περιπολικό:













Όπως αναφέρει το himara.gr, κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.


Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.