Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Μάτωσε η πλάκα της Αγίας Αποκαθήλωσης στα Ιεροσόλυμα! (Βίντεο)

Λίγες ώρες πριν την ακολουθία του επιταφίου και την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα κηλίδες αίματος εμφανίστηκαν στην πλάκα της Αποκαθήλωσης.

Δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τον κόσμο που ήταν εκεί, ενώ η αστυνομία περιόρισε τους πιστούς κλείνοντας την περιοχή με σιδερένια διαχωριστικά.

Ακόμη και οι τεχνικοί που είχαν στήσει τα μηχανήματα για την ημέρα της αφής απομακρύνθηκαν ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το πατριαρχείο

Μιλώντας με πηγές του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου μας επιβεβαιώνουν ότι εξετάζουν το φαινόμενο αυτό το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει παντού.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η αραβική ορθόδοξη σελίδα « τα βήματα του Ιησού».

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν και ότι το πατριαρχείο δεν το επιβεβαιώνει. Όμως οι αστυνομικοί έκλεισαν το χώρο διότι ο κόσμος παραλίγο να ποδοπατηθεί.


Ένα συγκλονιστικό γεγονός λαμβάνει χώρα ορισμένες χρονιές τούτες τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδας στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Η πλάκα της Αποκαθήλωσης, το πραγματικό σημείο στο οποίο πάνω έγινε η Αποκαθήλωση του Θεανθρώπου Χριστού μας, ματώνει και συγκλονίζει τους προσκυνητές οι οποίοι συρρέουν μαζικά για να προσκυνήσουν το σημείο.




Δείτε παλιότερα βίντεο:



Εντός αυτού του τεραστίων διαστάσεων Ναού βρίσκεται ο Πανάγιος και ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας, η «πηγή της ημών αναστάσεως». Επίσης εμπερικλείονται εντός του ο Φρικτός Γολγοθάς, ο τόπος της Αποκαθηλώσεως, το σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού και πλήθος άλλων προσκυνημάτων και παρεκκλησίων, που θα δούμε και παρακάτω. Στο κέντρο υψώνεται σαν ουράνιος θόλος ο μεγάλος τρούλος του και κάτω από αυτόν βρίσκεται το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.

Το πρώτο προσκύνημα που συναντάμε όταν εισερχόμαστε στον Ναό της Αναστάσεως είναι η Αγία Αποκαθήλωση η οποία βρίσκεται έναντι της πύλης του Ναού. Η σημερινή της μορφή αποτελεί νεώτερη κατασκευή, αυτή του 1810. Το προσκύνημα αποτελείται από φυσικό βράχο ο οποίος ταυτίζεται με τον καθαγιασμένο βράχο του Μυρισμού. Στην πλάκα αυτή οι μαθητές του Κυρίου, ο ευσχήμων Ιωσήφ και ο Νικόδημος από Αριμαθαίας αφού κατέβασαν από το Σταυρό το Σώμα του Κυρίου, το άλειψαν με μύρα το τύλιξαν με την Αγία Σινδόνη και το ενταφίασαν στον παρακείμενο Τάφο.



Το ιερό προσκύνημα είναι σήμερα καλυμμένο από λευκοπορφυρό μάρμαρο το οποίο χρησιμεύει όχι μόνο για διακόσμηση αλλά και για να προφυλάξει από την συνήθεια των προσκυνητών να αποσπούν μικρά κομμάτια για φυλαχτά και ενθύμια. Πλαισιώνεται με 8 κανδήλες και 6 μανουάλια. Η επιγραφή «ο ευσχήμων Ιωσήφ από του ξύλου καθελών το Άχραντόν σου σώμα », είναι γραμμένο στα Ελληνικά. Στο προσκύνημα αυτό έχουν δικαιώματα και οι τρεις κοινότητες, των Ορθοδόξων, των Λατίνων και των Αρμενίων.



iellada
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.