Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Τουριστικό γραφείο ξεκίνησε «εμπάργκο» στην Αδριανούπολη…Ακυρώνονται οι εκδρομές και οι επισκέψεις στην Τουρκία. Οι Εβρίτες συμπαραστέκονται στους στρατιωτικούς.

Ταξιδιωτικό εμπάργκο στην Αδριανούπολη ξεκινά ταξιδιωτικό γραφείο της Ορεστιάδας ως κίνηση διαμαρτυρίας αλλά και πίεσης προς την τουρκική πλευρά για την άμεση αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας, τόπος καταγωγής του μόνιμου λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στη σοβαρή αυτή υπόθεση με τους κατοίκους της περιοχής να προσπαθούν να βρουν τρόπους να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του Μανώλη Γαλάνη στο protothema.gr.

Στο πλαίσιο αυτό, το ταξιδιωτικό γραφείο Alpino Tours αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες εκδρομές του προς τη γείτονα χώρα έως ότου λήξει η περιπέτεια των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οπως έκανε γνωστό το ταξιδιωτικό πρακτορείο, «το γραφείο μας αναβάλει κάθε εκδρομή προς Τουρκία επ’ αόριστον και έως τη λύση του προβλήματος ειρηνικά με τους γείτονές μας Τούρκους. Ως δείγμα συμπαράστασης προς τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που δεν υπήρχε κανένας λόγος κράτησης τους».

Η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θερμής υποδοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από εκατοντάδες συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζητούν να ακολουθήσουν την κίνηση και άλλα πρακτορεία της βόρειας Ελλάδας.



Μιλώντας στο protothema.gr, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Γιώργος Κιλούδης σημειώνει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε επειδή «θέλουμε να στηρίξουμε ηθικά τους στρατιωτικούς μας που δοκιμάζονται στις φυλακές της Τουρκίας. Εδώ και 3 χρόνια κάθε Παρασκευή έχουμε ημερήσια εκδρομή προς την Αδριανούπολη. Επιπλέον, τέτοιες μέρες όπως κάθε χρόνο προγραμματίζουμε 3ημερες και 4ημερες εκδρομές προς Κωνσταντινούπολη για τους Χαιρετισμούς στο Πατριαρχείο. Τα αναβάλλουμε όλα».

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου αναφέρει ότι την περασμένη Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί 35 άτομα για την εκδρομή στην Αδριανούπολη. Ομως «πριν αναχωρήσουμε μάθαμε ότι είχαν συλληφθεί οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και συμφώνησαν όλοι να μην πραγματοποιήσουμε αυτή την μετακίνηση».

Οπως λέει ο κ. Κιλούδης, «είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας αρχικά αλλά γιατί όχι και πίεσης προς τους Τούρκους. Εμείς παροτρύνουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλα γραφεία αλλά κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής, που πηγαίνουν στην Ανδριανούπολη αλλά και σε άλλες τουρκικές πόλεις ιδιωτικά αφήνοντας το ελληνικό συνάλλαγμα. Υπάρχει θετικός αντίκτυπος στην πόλη της Ορεστιάδας για αυτή την κίνησή μας και πολλοί μας παίρνουν τηλέφωνο για να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Ας μη μετακινηθούμε, λοιπόν, προς την Τουρκία μέχρι να λήξει η περιπέτεια των δύο στρατιωτικών μας».
 Πηγή


Σύμφωνα με didymoteixo.net κατακόρυφα έχει πέσει η επισκεψιμότητας των Εβριτών στην Τουρκία μετά το περιστατικό της σύλληψης των στρατιωτικών στην περιοχή των Καστανεών. Οι Εβρίτες τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει εκατομμύρια ευρώ με τις επισκέψεις τους στην Τουρκία και ειδικότερα στην Ανδριανούπολη
Σε μια κίνηση συμπαράστασης των στρατιωτικών έχουν σταματήσει να επισκέπτονται την Αδριανούπολη ακόμη και τουριστικά γραφεία με ανακοινώσεις τους έχουν διακόψει επ΄ αόριστον τις εκδρομές στην Ανδριανούπολη. Η κίνηση στο τελωνείο των Καστανεών είναι πιο υποτονική από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.