Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ν. Φίλης: Σκοταδισμός, μεσαίωνας και αναχρονισμός η απόφαση του ΣτΕ - Θα καταργήσουμε το θέμα της επικρατούσας θρησκείας στην αναθεώρηση του Συντάγματος. (Βίντεο)


«Αρνητική έκπληξη» χαρακτήρισε ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την απόφαση του ΣΤΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών προσθέτοντας ότι πρόκειται για «σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό» ωστόσο όπως ενημέρωσε από την απόφαση δεν κινδυνεύει το μάθημα των νέων Θρησκευτικών στα σχολεία.

Μεγάλη εντύπωση στα λεγόμενα του Ν. Φίλη κάνει ότι στην επικείμενη αναθεώρηση Συντάγματος που θέλουν να κάνουν έχουν σκοπό να καταργήσουν το θέμα της επικρατούσας θρησκείας ή να το ορίσουν με την σαφήνεια που θέλουν αυτοί.. Όπως καταλαβαίνουμε θέλουν να φτιάξουν το σύνταγμα στα μέτρα τους για να νομιμοποιήσουν όλες τις παρανομίες τους που σκοπό είχαν κι έχουν την καταστροφή του έθνους μας..!!



9 σχόλια:

  1. Δεν με ενδιαφέρει πιά θρησκεία πιστεύει ο κάθε πολίτης. Εκείνο που απαιτώ είναι το σχολείο να είναι κέντρο επιμόρφωσης, και όχι παραπληροφόρησης. Είναι απαράδεχτο να διδάσκουν στους νέους ότι υπάρχει κόλαση, παράδεισος, μετα θάνατο ζωή, δαίμονες, κ.λ.π. και πάσης φύσεως δεισιδαιμονίες. Να σταματήσει η πλύση εγκεφάλου με τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και ανοησίες των προ 2 000 χρόνων. Η επιστήμη και η τεχνολογία σήμερα καλπάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, προσφέροντας γνώση τεράστια, και δεν νοείτε να είμαστε κολλημένοι στο δογματισμό του μεσαίωνα.
    Εγώ κατατάσσω τον εαυτόν μου στους ορθολογιστές. Ο ορθολογισμός όπως εγώ τον εννοώ, είναι η αποδοχή όλων αυτών των φαινομένων και των συμβάντων, που υπακούουν στους νόμους της φυσικής, αποδεικνύονται με τα μαθηματικά, είναι αποδεκτά από την λογική, και ότι είναι επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβαστή η άποψη σου και τα πιστευω σου, το θεμα είναι οτι πέρα απο τα θρησκευτικά έχουν καταστρέψει την παιδεία. Δεν γνωρίζω αν εχεις μπει στην διαδικασία να ριξεις μια ματιά σε αυτά που μαθαίνουν τώρα. Αυτο που υπάρχει τώρα κατα την γνώμη μου δεν είναι σχολείο.. Οσο αναφορά όμως τα θρησκευτικά και γενικά την πίστη μας, των ορθοδόξων χριστιανών, όλοι εσείς οι ορθολογιστές, έχετε μια τελείως λανθασμένη άποψη. Δεν μαθαίνεις για την κόλαση και τον παραδεισο, αλλά να Αγαπάς, όπως σε Αγαπάει ο Θεός κι αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δε αφήσεις να το νιώσεις..Η Ελλάδα ζει σήμερα γιατι οι άνθρωποι θέλησαν να νιώσουν αυτη την Αγάπη και γι αυτό το λόγο θέλουν και τα παιδιά τους να μάθουν για Αυτή την Αγάπη και να την ζήσουν, γι' αυτό και κάνουν τόσο αγώνα για να μην εκλείψει απο τα σχολεία και απο την πατρίδα μας. Η πλύση εγκεφάλου λοιπόν γίνεται απο τους μισάνθρωπους που θέλουν να καταστρέψουν ότι έχει σχέση με το Ορθό και να το κάνουν ένα με το έδαφος.. Μπορεί να θεωρείσαι ανοιχτομυαλος και μη ¨σκοταδιστής¨όμως εχεις αποκλείσει τελείως μια άποψη η οποία μπορεί να γέννησε τον ορθολογισμό σου.. Νομίζω πως αυτο το βίντεο τα λέει όλα
      https://www.facebook.com/leme.oxi.sti.karta.politi/videos/1602095479850477/

      Διαγραφή
    2. Είμαι σίγουρος κ.Θεοδωρόπουλο, πως δεν έχετε διαβάσει, αυτό που μου δίνετε το δικαίωμα να πιστεύω προς σ' εσάς, ούτε μια φόρα την Καινή Διαθήκη. Πράγμα που δεν αναφέρεται πουθενά για ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, καμιά σχέση μ' αυτά που λένε οι περισσότεροι Παπάδες πράγμα που δεν είναι άξιοι το να υπηρετούν τον Χριστό μας και αναλώνουν τα λόγια Του.
      .
      Όποτε ΝΑΙ να υπάρχει τα Θρησκευτικά στο σχολείο με σωστή ΠΑΙΔΕΙΑ γι' όσα μας δίδαξε ο Χριστός.
      .
      Διότι σε μια σελίδα δημοτικού ή γυμνάσιου, δε θυμάμαι που, να αναφέρονται πως ο Χριστός ήτανε Πρόσφγας, από που ως που ήτανε πρόσφυγας;; Μεγαλύτερη Προπαγάνδα δεν έχω ακούσει ή έχω διαβάσει. Κι όμως γύρισε εις την Πατρίδα του μετά το θάνατο του Ηρώδη.
      .
      Δημήτρης Στ.

      Διαγραφή
  2. Ο λόγος σου είναι ατεκμηρίωτος και παραπλανητικός…

    1ον) «αλλά να Αγαπάς, όπως σε Αγαπάει ο Θεός». Δηλαδή όσοι δεν είναι Χριστιανοί δεν μαθαίνουν να αγαπάνε; Η’ μήπως χρειαζόμαστε παραμυθάκια για να καταλάβουμε την αγάπη; Για αρχή η αγάπη έρχεται από το σπίτι, ως την πρώτη κοινωνία που συναντάμε από τους ανθρώπους που μας έφεραν στην ζωή και συνεχίζει στην κοινωνία που σπουδάζουμε, εργαζόμαστε κ.τ.λ. Δηλαδή στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε αγάπη επειδή δεν υπήρχε Χριστιανισμός;;; Η΄ θες να σου θυμίσω πόσα θεατρικά έργα έχουν γραφτεί για την υπέρμετρη αγάπη;;;

    2ον) «Η Ελλάδα ζει σήμερα γιατι οι άνθρωποι θέλησαν να νιώσουν αυτη την Αγάπη». Ούτε καν! Η Ελλάδα ζει εντός και εκτός συνόρων λόγο της ιστορίας της και αυτά που πρόσφερε στην ανθρωπότητα! Όποιον και να ρωτήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα ξέρουν τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Όμηρο κ.τ.λ. Αυτό έκανε την Ελλάδα να ζει μέχρι σήμερα! Η αναγνωσιμότητα και η προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων. Και σαν κάτοικος του εξωτερικού, κανείς δεν με αναγνωρίζει για την Ορθοδοξία αλλά για την ιστορία μου (και για το χρέος δυστυχώς).

    3ον) «Η πλύση εγκεφάλου λοιπόν γίνεται απο τους μισάνθρωπους που θέλουν να καταστρέψουν ότι έχει σχέση με το Ορθό». Οποιαδήποτε θρησκεία και ορθό (ορθολογισμός) δεν πάνε μαζί! Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ορθολογισμού, από την δημιουργία μέχρι τον θάνατο. Και το χειρότερο είναι να ακούς συνέχεια την δικαιολογία ότι είναι «παραβολές» και ότι «δεν εννοεί αυτό» και και και! Και είναι τραγικό ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στην ανισότητα των φίλων, στην ανεξιθρησκία ως αμαρτία, στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, κτ.λ. επειδή το λέει η Γραφή. Δηλαδή η θρησκεία θα πρέπει να φτιάχνει το σύνταγμα ενός κράτους αγνοώντας οποιαδήποτε εξέλιξη και ορθολογισμό με αποτέλεσμα να καταντήσει ο Δυτικός πολιτισμός όπως τα Μουσουλμανικά κράτη! Δηλαδή στην Ευρώπη του μεσαίωνα!

    4ον) «Μπορεί να θεωρείσαι ανοιχτομυαλος και μη ¨σκοταδιστής¨όμως εχεις αποκλείσει τελείως μια άποψη η οποία μπορεί να γέννησε τον ορθολογισμό σου». Εάν εννοείς εδώ ότι η Ορθοδοξία και γενικότερα ο Χριστιανισμός γέννησε τον ορθολογισμό, ή τρολλάρεις ή απλά ήθελες να κλείσεις με κάποιο αστείο το σχόλιο σου!

    Και για να μιλήσουμε για το άρθρο, έχω να πω μόνο τα εξής… Για εμένα οι λύσεις ήταν μόνο δύο, ή να αφαιρέσουν τελείως τα θρησκεύτηκα ή να επιλέγει ο κάθε μαθητής την θρησκεία που θέλει να διδαχθεί. Οι Χριστιανοί την Αγία Γραφή, οι Μουσουλμάνοι το Κοράνι, κ.τ.λ. Δεν μπορεί και δεν πρέπει μια θρησκεία να ορίζει ένα κράτος, γιατί κάθε έλληνας έχει το δικαίωμα να είναι ότι θρησκεία θέλει, ότι χρώμα γεννηθεί, να αποφασίζει για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κ.τ.λ.
    Ο δυτικός κόσμος κάνει βήματα μπροστά και εμάς τραβάνε πίσω τα υπολείμματα και τα απομεινάρια της τουρκοκρατίας και του Βυζαντίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η κάθε άποψη του κάθε ανθρώπου είναι παραπλανητική, τότε να σταματήσουμε να μιλάμε όλοι ή μαλλον όχι όλοι, γιατι ίσως προσβάλουμε την ανισότητα των φίλων, ( όπου στην Αγία γραφή τονίζει την ισότητα άνδρα και γυναίκας) και τα πιστεύω των άλλων εκτός απο κάποιων όπου μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε όπως θέλουμε. Δεν τρολλάρω πουθενά ούτε λέω αστεία και δεν το είπα έτσι όπως το καταλαβες.
      Όλα αυτα που σκέφτηκες ή έμαθες, δεν έχουν καμία σχέση με την ορθοδοξία και με αυτό που δίδαξε ο Χριστός..
      Θα ήταν σωστό ο κάθε μαθητής να επιλέγει την θρησκεία που θέλει να διδαχτεί, αν οι σκοποί και οι προυποθέσεις της παρουσας κυβερνησης ήταν λογικές και δίκαιες και χωρίς να προσβάλει και να γράφει ψέματα για την ορθοδοξία στα βιβλία που έδωσε να διδάξουν τους ορθόδοξους μαθητές.. Αλλά δυστηχώς ή ευτυχως το σημερινο πολιτικό σύστημα το μόνο που θέλει είναι να αφανίσει την ορθοδοξία. Δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
      Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει ταυτιστεί με την ορθοδοξία, με αυτή κατάφερε να παραμείνει Ελλάδα και αυτό δεν είναι η αποψή μου, είναι γραμμένο στα χρόνια της ιστορίας και γι αυτό το λόγο τιμάει την Αγία Τριάδα παντού..
      Τα παραπλανητικά λόγια που είπες, έπιασαν τόπο και κάνανε πολλούς αχάριστους ξεχνώντας ηθική, ονομάζοντας το αφύσικο ως φυσιολογικό, αλλάζοντας μέχρι και τα αυτονόητα στα πάντα και τα νομιμοποιουν..Ανθρώπους, ζώα, πράγματα, περιοχές, πατρίδα, έθνος.. Νομίζοντας πως έτσι δεν θα χαρακτηριστούν σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί. Στην δική μου την γλώσσα αυτό λέγεται γυρίζω την πλάτη μου στον Χριστό και καλοσορίζω άλλον είτε το καταλαβαίνω είτε όχι κι έτσι παίρνουμε τον δρόμο προς τον κατήφορο. Δεν περιμένω να το καταλάβεις και γνωρίζω τι θα σκεφτείς κι αν σχολιάσεις τι θα πεις. Είναι η άποψή σου , μπορεί να διαφωνω αλλά τη σέβομαι, όσο σέβεσαι κι εσύ την δική μου.. Γι' αυτό ας αφήσουν οι προοδευτικοί που θέλουν να υπερασπίζονται τους πάντες και κάποιους άλλους να παλέψουν για τα δικά τους πιστεύω..

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να υπάρχει παρεξήγηση να τονίσω ότι σκοπός που είναι να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο. Και το λέω διότι γνωρίζω ότι πολλές φορές ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί...
      Για αρχή, «παραπλανητικά» το είπα για έναν μόνο λόγο, διότι χρησιμοποιείς αόριστες και μη-τεκμηριωμένες εκφράσεις και λέξεις. Θα το καταλάβεις παρακάτω τι εννοώ.

      1) Εγώ που βλέπω την ανισότητα μεταξύ των φύλων;;; Ας πάρουμε μόνο 2 χωρία από τις επιστολές του Απόστολου Παύλου...
      «Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός. κεφαλή δε της γυναικός, ο ανήρ. κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός. Πάσα δε γυνή προσευχομένη ή προφητεύουσα με την κεφαλήν ασκεπή, καταισχύνει την κεφαλήν εαυτής.. Διότι ο μεν ανήρ δεν χρεωστεί να καλύπτη την κεφαλήν αυτού, επειδή είναι εικών και δόξα του Θεού. η γυνή είναι δόξα του ανδρός. Διότι ο ανήρ δεν είναι εκ της γυναικός αλλά η γυνή εκ τους ανδρός. επειδή δεν εκτίσθη ο ανήρ δια την γυναίκα, αλλ´ η γυνή δια τον άντρα» (Α´ Κορινθίους ια´ 3-15).
      «Αι γυναίκες, υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας ως εις τον Κύριον. διότι ο ανήρ είναι κεφαλή της γυναικός καθώς και ο Χριστός κεφαλή της Εκκλησίας, και αυτός είναι σωτήρ του σώματος. Αλλά καθώς η εκκλησία υποτάσσεται εις τον Χριστόν, ούτω και αι γυναίκες ας υποτάσσονται εις τους άνδρας αυτών κατά πάντα» (Προς Εφεσίους ε´ 22-24)
      Και εδώ είναι το ερώτημα... Είναι ή δεν είναι η Αγία Γραφή Θεόπνευστη;;; Εάν ναι δεν υπάρχει η γνωστή δικαιολογία ότι, άλλα ίσχυαν στις τότε κοινωνίες και άλλα τώρα. Εκτός εάν υποβιβάζεται τον Θεό και του προσδιορίζεται ανθρώπινα πάθη με αποτέλεσμα να ακολουθάει τα trends της τότε κοινωνίας. Από την άλλη, εάν δεν είναι Θεόπνευστη και προέρχεται από το κεφάλι του κάθε απόστολου ή προφήτη τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε περεταίρω διάλογο, διότι δεν είναι θρησκεία αλλά τα λόγια-απόψεις κάποιον ανθρώπων.
      Γνωρίζεις ότι μπορώ να γράψω αρκετά τέτοια όμορφα του στυλ "η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" και ότι η γυναίκα δεν είναι Θεόπνευστη γιατί φτιάχτηκε από το πλευρό του Αδάμ.

      2) "Προσβάλει και να γράφει ψέματα για την ορθοδοξία στα βιβλία που έδωσε να διδάξουν τους ορθόδοξους μαθητές.. Αλλά δυστηχώς ή ευτυχως το σημερινο πολιτικό σύστημα το μόνο που θέλει είναι να αφανίσει την ορθοδοξία."
      Για αρχή πιστεύεις ότι εάν αφανιστεί η ορθοδοξία από τα βιβλία θα σταματήσει ο κόσμος να πιστεύει? Πιστεύεις ότι και μην υπάρχει ούτε ένας ορθόδοξος στην Ελλάδα θα αφανιστεί η ορθοδοξία??? Υπάρχουν άλλοι 150 εκατομμύρια Ρώσοι και άλλα 7 εκατομμύρια Σέρβοι, συν όλοι οι άλλοι στην υπόλοιπη γη. Κανείς δεν ξέρει και δεν τον νοιάζει ποιά είναι η πολυπληθέστερη θρησκεία στην Ελλάδα! Όλοι στην Αμερική και στην Αγγλία νομίζουν ότι ήμαστε καθολική, αυτό προς ενημέρωση σου. Αλλά για ποιόν λόγο θέλουν να αφανίσουν την ορθοδοξία? Γίνε σε παρακαλώ συγκεκριμένη (τα παραπλανητικά-αόριστα λόγια που ανέφερα πριν).

      3) "Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα έχει ταυτιστεί με την ορθοδοξία, με αυτή κατάφερε να παραμείνει Ελλάδα και αυτό δεν είναι η αποψή μου, είναι γραμμένο στα χρόνια της ιστορίας και γι αυτό το λόγο τιμάει την Αγία Τριάδα παντού". Ποιανού άποψη είναι (τα παραπλανητικά-αόριστα λόγια που ανέφερα πριν)? Αυτοί που το λένε είναι οι Χριστιανοί της Ελλάδας που κατ΄επέκταση οι περισσότεροι είναι Βυζαντινολάτρες και περιμένουν να πάρουν πίσω την Πόλη (λες και ήταν ποτέ Ελληνική!). Όμως εάν μου πεις ότι μιλάς για την περίοδο της Τουρκοκρατίας θα συμφωνήσω εν μέρη μαζί σου, αλλά υπήρχαν νησιά που άνηκαν στους Φράγκους και μετά στους Ενετούς και μετά στους Οθωμανούς. Αυτό σημαίνει ότι κάποια νησιά δεν ήξεραν καν τι σημαίνει ορθοδοξία και όμως όταν εντάχτηκαν στην Ελλάδα οι κάτοικοι τους ασπάστηκαν την ορθοδοξία. Και αυτά γιατί τα λέω? Πολύ απλά είναι θέμα τύχης τι θρησκεία θα ασπαστείς, δηλαδή εξαρτάται σε ποια περιοχή του πλανήτη θα γεννηθείς και ποια χρονική στιγμή.

      Διαγραφή
  3. 4) "Τα παραπλανητικά λόγια που είπες, έπιασαν τόπο και κάνανε πολλούς αχάριστους ξεχνώντας ηθική, ονομάζοντας το αφύσικο ως φυσιολογικό, αλλάζοντας μέχρι και τα αυτονόητα". Τι είναι "φυσιολόγο" και τι "αυτονόητο"? Εάν κάνεις λόγο για τους ομοφυλόφιλους ότι δεν είναι φυσιολογικοί, ξέρω που στηρίζεται την άποψη σας. Ότι δεν είναι φυσιολογική πράξη διότι δεν παράγει αποτέλεσμα, δηλαδή ότι δεν υπάρχει αναπαραγωγή του είδους. Η σεξουαλική επαφή είναι μόνο για την αναπαραγωγή? Δηλαδή σεξ κάνεις μόνο όταν θέλεις να κάνεις παιδί??? Το σεξ είναι ευχαρίστηση, χαρά και στοιχείο υγείας που δείχνει ότι ο οργανισμός σου λειτουργεί σωστά. Στους ανθρώπους από ότι ξέρεις οι ορμόνες δεν βαράνε κόκκινο την περίοδο ζευγαρώματος ή όταν μυρίσουμε την έμμηνος ρύση από το θηλυκό, άλλο όλο τον χρόνο, θα μπορούσα να πω απλά ότι έτσι μας έφτιαξε ο Θεός. Για να μην αναφερθώ τι γίνεται στην φύση μεταξύ ζώων ίδιου φύλου. Άρα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το φυσιολογικό. Ποιός το ορίζει και πως το τεκμηριώνει?

    5) "Στην δική μου την γλώσσα αυτό λέγεται γυρίζω την πλάτη μου στον Χριστό".
    Πότε γυρίζει την πλάτη του κάποιος στον Χριστό? Όταν δεν τηρεί τα κείμενα της Αγίας Γραφής? Δηλαδή τα 2 αποσπάσματα από τις επιστολές του Απόστολου Παύλου που παράθεσα θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά και μην υπάρχει αντίρρηση και διαφορετική άποψη? Σε αυτή την περίπτωση γυρίζεις την πλάτη σου στον Χριστό?
    Επειδή όλα αυτά τα κείμενα φάσκουν και αντιφάσκουν μεταξύ τους, προβάλλεται αυτά που ακούγονται ωραία στην σύγχρονη κοινωνία και τα υπόλοιπα τα παρουσιάζεται ως παραβολές ή ότι "δεν το εννοούσε έτσι"...

    Αυτό που με πειράζει είναι οι συνεχόμενες αντιφάσεις κατά περιόδους. Από την μία το CERN είναι του Σατανά, αλλά στο CERN ανακαλύφθηκε το internet που χρησιμοποιούν όλοι ακόμα και η ορθοδοξία. Το internet είναι του Σατανά (https://luben.tv/stream/104468) το πήρε πίσω και έβαλε τους παπάδες να μαθαίνουν να το χρησιμοποιούν. Ακόμα και ο Alan Turing που του οφείλουμε την ιδέα του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ήταν «μη-φυσιολογικός»!!! Και όμως όλοι εσείς τα χρησιμοποιείται αλλά τους κατακρίνεται αντί να πείτε «ευχαριστώ». Δεν σας τα χρώσταγαν και όμως σας τα έδωσαν και μπορείτε να εκφράζεται την άποψη σας ελεύθερα!
    Και επειδή σαν γονιός αγωνιώ για την κοινωνία που θα μεγαλώσει το παιδί μου, φοβάμαι τους δογματικούς ανθρώπους. Δεν θέλω να διαχωρίζει τους συνανθρώπους του από το χρώμα, την σεξουαλική πεποίθηση, την γλώσσα, την θρησκεία, κ.τ.λ. αλλά θέλω να βλέπει τον άνθρωπο καθαυτού. Και θέλω να προσπαθήσει για μια κοινωνία και σε μια κοινωνία χωρίς κανένα ρατσιστικό πρότυπο.
    Σέβομαι οποιαδήποτε θρησκεία και άποψη φτάνει να μην προκαλεί ατομικό ή συνολικό κακό. Και επειδή πολλά από αυτά τα άρθρα κάνουν κακό και βήματα προς τον μεσαίωνα και μάλιστα σε εκθετικό βαθμό, νιώθω υποχρέωση μου να επέμβω και να θέσω τις δικές μου απόψεις, όπως τα έβλεπα 30 χρόνια στην Ελλάδα και άλλα 7 εκτός συνόρων.

    Να΄σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      Ναι όντως δεν αναλύω παραπάνω αυτά που λέω, διότι πρωτων, είναι εκτός θέματος να αναλύσω τα της πίστης μου εδω και δευτερον είναι μια συζήτηση που θεωρω οτι δεν πρόκειται ο ένας ν ακαταλάβει τον άλλον, σκοπός μου δεν είναι να σας κάνω να πιστεψετε, ούτε να αιτιολογήσω την πίστη μου, αν θέλετε να πιστεψετε απο μόνοι σας..
      1) «Θέλω δε να εξεύρητε, ότι η κεφαλή παντός ανδρός είναι ο Χριστός. κεφαλή δε της γυναικός, ο ανήρ. κεφαλή δε του Χριστού ο Θεός". Το να μπορείς να ερμηνευσεις την Αγία Γραφή θα πρέπει με άδειο μυαλό να την μελετησεις κι όχι απλά να την διαβάσεις κι αν θες όντως να ασχοληθεί ςμε την Αγία Γραφή όταν δεν έχεις νιώσει την πίστη αυτη τότε θα πρεπει να έχεις κι έναν ειδικό να σε βοηθήσει. ειδικός σημαίνει καλός πνευματικός, έτσι ώστε να εχεις ολοκληρωμένη άποψη δική σου κι όχι αποσπάσματα που μπορεί να πάρει ο καθένας και να τα ερμηνευσει όπως τον βολευει.. Αν σε αυτό η γυναίκα είναι κατώτερη απο τον 'ανδρα τότε εδώ ο Αποστολος Παυλος λέει οτι κι ο Χριστός είναι κατώτερος του Θεού κι όπως καταλαβαίνεις, δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό ο Απόστολος Παύλος διοτι γνωρίζει απο πρώτο χέρι ότι η Αγία Τριάδα ειναι Ομοούσια και Αδιαίρετη.. Δεν χρειάζεται να αναλύσω παραπάνω τα κέιμενα της Αγίας Γραφής ή τα πατερικά βιβλία ή οτι δήποτε, διότι ούτε πνευματικός είμαι, αλλά όπως σου είπα πιο πάνω, αν θέλεις και όποιος θέλει, τα μελετάει όπως πρέπει..

      2) Ήδη απάντησα μεσα σε αυτό που έγραψα πιο πρίν πάνω ίσβς να μην του έδωσες σημασία γι αυτό θα το ξαναγράψω:"Αλλά δυστηχώς ή ευτυχως το σημερινο πολιτικό σύστημα το μόνο που θέλει είναι να αφανίσει την ορθοδοξία. Δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα". Δεν πιστευω πως η ορθοδοξία θα αφανιστεί διότι ο Χριστός είναι ζωντανός, μπορεί με κάθε τι να την πολεμούν, όπως καταργηση ή διαστρέβλωση των θρησκευτικών μιας που είναι και στο θέμα μας, κατέβασμα εικόνων, συμπεριφορές απαξιωτικές προς τους ορθόδοξους, νόμοι αντίθετοι προς την ορθόδοξη πίστη κι ένα σωρό άλλα που ίσως να μην έχεις αντιληφθεί επειδη ίσως να μην πιστευεις.. Εμείς με την στάση μας αυτη λοιπόν, θέλουμε να δίξουμε προς τον Χριστό ότι Τον θέλουμε και σίγουρα υπερασπιζόμαστε την πίστη μας, όπως ανέκαθεν κάνανε οι Ελληνες τόσα χρόνια. Οχι οτι συγκρίνω εμάς τους τωρινούς με αυτούς που έχυσαν το αίμα τους Υπερ Πιστεως και Υπερ Πατρίδας, αλλά αυτό βγαίνει απο μέσα μας, διότι η πίστη μας είναι τρόπος ζωή, είναι βίωμα και θεωρούμε σωστό να την υπερασπιστούμε.

      3) Υπάρχουν κάποια πράγματα που εμέις νομίζουμε ότι γίνονται τυχαία..Μπορεί αν δεν ήταν οι Τούρκοι εμείς ίσως να αλλάζαμε και πίστη και στην Ελλάδα να μην υπήρχε ορθοδοξία , ακόμα και οι θεοί να ξεχνιόντουσαν και ίσως όλος ο αρχαίος πολιτισμός να χανόταν.. Όπως και τώρα, αν δεν υπήρχαν όλα αυτα που έχουμε πει ως τώρα, ίσως η Ελλάδα να μην ήταν σε αυτη την κατάσταση ούτε να κινδύνευε από παντού. Όπως και τότε αν οι Έλληνες δεν ήθελαν να πολεμήσουν Υπερ Πίστεως και Υπερ Πατρίδας, οι 300 ή οι 100 ίσως να μην μπορούσαν να αντμετωπίσουν τους χιλιάδες στρατού εχθρών. Επειδή όμως είχαν αληθινή πίστη και ήθελαν Χριστό τον κάλεσαν. Όταν έλεγαν ότι ας είμαστε λίγοι έχουμε όμως τον παντοδύναμο Θεό, το εννούσαν και Τον ένιωθαν εκεί μαζί τους να πλαισιώνει το λιγοστό στράτευμά τους.. Και στην Τουρκοκρατία και το 40’ καταγραφηκαν περιστατικά με την Παναγία, που δεν την είδαν μόνο οι έλληνες χριστιανοί αλλά και οι βυζαντινολάτρες αλλά και έλληνες άθεοι που έβριζαν την Παναγία.. Την είδν και οι γερμανοί και δεν ήταν ένας, ήταν πολλοί, τα λένε οι ίδιοι οι γερμανοι που ούτε χριστιανοί ήταν ούτε βυζαντινολάτρες.. Ακόμα πιο παλιά συνεβησαν πολλά.. Ακόμα και στις μέρες μας συμβαίνουν και στην Ελλάδα και στην Συρία.. Δεν τα είδε ένας τα είδαν πολλοί και πολλοί από αυτούς δεν είναι καν χριστιανοί..

      Διαγραφή
    2. 4) Ήξερα ότι θα σταθείς εδώ, αλλά μίλησα γενικά, γι αυτό έβαλα τα πάντα ως παραδειγμα, από ανθρώπους μέχρι και πράγματα και πατρίδα.. Είναι λάθος το σκεπτικό σου περι ομοφυλόφιλους.. Δεν είναι μόνο η παραγωγή του αποτελέσματος, αλλά δεν θα ήθελα να το αναλύσω και περισσότερο διότι θα επικεντρωθεί το θέμα εκεί και αυτό είναι ένα θέμα μεγάλο και υπάρχει και σε πολλές ορθόδοξες αναλύσεις, όχι με τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλα λογικά τεκμηριωμένο, όπου αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ψαξεις και να τις διαβάσεις..

      5) Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος με συναισθήματα, ψυχή, μυαλό, καρδια κτλ. Ο Χριστός έζησε άνθρωπος, οπότε μπορεί να καταλάβει όποιονδήποτε από εμάς όταν «πέφτουμε σε αμάρτημα», όποιο κι αν είναι αυτό. Ο Χριστός γνωρίζει πως όλες «οι αμαρτίες» ξεκινούν με καλό σκοπό.. Το μόνο που επιθυμεί και περιμένει είναι ένα συγνώμη σε Αυτόν και στον εαυτό σου. Όπως θα έκανες αν έκανες ένα λάθος στην οικογένειά σου , στον πατέρα σου ή στον αδερφό σου. Όταν για παράδειγμα λες στον αδερφό σου μην πας σε αυτή την πόρτα γιατι δεν είναι γερή και μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα το λές για το καλό του, έτσι δεν είναι;; Δε του το λες επειδη έτσι σου ρθε και σου αρέσει να δίνεις εντολές.. Αν όμως ο αδερφό σου τελικά δεν σε ακούσει επειδη «του την έχει δώσει» αυτή η πόρτα και πάει και δημιουργήσει ατύχημα, θα θυμώσεις, αλλά επειδή τον αγαπάς θα τον υπερασπιστείς, αλλά θα ήθελες να φτιάξεις πάλι τις σχέσεις σου μαζί του, δεν θα ήθελες να μη σου ξαναμιλήσει ο αδερφός σου ή να μη θέλει να δει καν επειδή μπορεί να είχες δίκιο και δεν θέλει να το παραδεχτεί.. Θα σε στενοχωρούσε.. Θα προσπαθούσες να μιλήσετε, μια, δυο, τρεις φορές, αν δεν καταλαβαινε, ή αν δεν ήθελε να καταλάβει και σε απέριπτε, τότε;; τι θα σου έδειχνε;; (Πόσο πιο αναλυτικά;; 😊 )
      Η τεχνολογία είναι μια χαρά φίλε μου, η επιστήμη, τα πάντα.. Το θέμα είναι ποιος την χρησιμοποιεί και τι σκοπό έχει.. Το μαχαίρι έχει 2 χρήσεις, κόβεις ψωμί αλλά μπορείς και να σκοτώσεις..

      Πιστευω να σε έχω καλύψει παντού. Αν και δεν το νομίζω.. 😊 Αν θέλεις όπως πραγματικά να μάθεις, εγω δεν είμαι η κατάλληλη. Έναν αγώνα προσπαθώ να κάνω που δεν θα ωφελήσει μόνο τους πιστούς.. Να είσαι κι εσύ καλά με την οικογένειά σου.

      Διαγραφή

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.