Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Τι θα κάνετε όταν δεν θα μπορείτε πλέον να αγοράσετε ή να πωλήσετε χωρίς να υποβάλετε βιομετρική ταυτοποίηση;

Σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, τα συστήματα πληρωμών που απαιτούν σάρωση παλάμης ή σάρωση προσώπου δοκιμάζονται ήδη. Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή όπου η βιομετρική ασφάλεια καλείται ως "λύση" στις παλαιές μεθόδους ασφαλείας του παρελθόντος. Μας υποσχόνται ότι τα σταθερά προβλήματα που προκαλούν οι χάκερ με τις πιστωτικές μας κάρτες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις μηχανές ΑΤΜ και τους κωδικούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο θα πάψουν όλα όταν θα μεταβούμε στη βιομετρική αναγνώριση.
Χωρίς αμφιβολία, έχουμε κάποια τεράστια προβλήματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αλλά θέλετε πραγματικά μια μηχανή για να διαβάζει το πρόσωπό σας ή το χέρι σας για να μπορέσετε να αγοράσετε,  να πουλήσετε οτιδήποτε ή να συνδεθείτε στο Internet; Θέλετε πραγματικά "το σύστημα" να είναι σε θέση να γνωρίζει πού βρίσκεστε, τι αγοράζετε και τι κάνετε  όλη την ώρα; Τα βιομετρικά συστήματα ασφαλείας προωθούνται ως "κούλ" και "εξελιγμένα", αλλά υπάρχει επίσης μια δυνητικά πολύ σκοτεινή πλευρά σε αυτά που δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Στις μέρες μας, η κλοπή ταυτότητας έχει γίνει ένα γιγαντιαίο πρόβλημα. Το να είσαι σε θέση να επιβεβαιώσεις ότι είσαι εκείνος που λές ότι είσαι είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Για πολλούς, η βιομετρική ασφάλεια παρουσιάζει μια πολύ ελκυστική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, τα ακόλουθα είναι ένα σύντομο απόσπασμα από ένα πρόσφατο άρθρο του Fox News με τίτλο "Η βιομετρική ασφάλεια δεν είναι αρκετή για μερικούς ανθρώπους " ...


Σε έναν κόσμο όπου σχεδόν κάθε ΑΤΜ χρησιμοποιεί πλέον ένα λειτουργικό σύστημα χωρίς τεχνική υποστήριξη, όπου ένα σφάλμα μπορεί να αναγκάσει κάθε χρήστη του Internet να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης σε κάθε λογαριασμό κάθε στιγμή, όπου οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και η κλοπή ταυτότητας αυξάνονται περισσότερο, η χρήση της φωνής, του δακτύλου σας, του προσώπου σας ή κάποιος συνδυασμός των τριών για να συνδεθείτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, η κοινωνική σας ροή δεδομένων ή ο λογαριασμός ελέγχου σας επιτρέπουν να διασφαλίσετε και είναι πολύ δύσκολο κάποιος άλλος να προσποιηθεί οτι είστε εσείς.

Σχεδόν όλοι θα ήθελαν να κάνουν την ταυτότητά τους πιο ασφαλή. Κανείς στην πραγματικότητα δεν θέλει να καταστραφούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους ή να κλαπούν οι κωδικοί πρόσβασης στο διαδίκτυο. Αλλά υπάρχει μια τιμή που πρέπει να καταβληθεί για την υιοθέτηση βιομετρικών στοιχείων αναγνώρισης. Το πρόσωπό σας ή το χέρι σας θα χρησιμοποιηθούν για να παρακολουθείστε  συνεχώς για τα πάντα που κάνετε και όπου πηγαίνετε. Περισσότερα από αυτό το άρθρο Fox News ...


Παρασκευή, κάναμε τον Ryan King τον πιο εξακριβωμένο άνθρωπο στο Μπρούκλιν.

Το "Verified", μια συσκευή αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων αναγνώρισε τον Ryan, αφού έβαλε το δάχτυλό του στον αναγνώστη.

"Verified", μια συσκευή αναγνώρισης προσώπου αναγνώρισε τον Ryan μετά την σάρωση του προσώπου του.

Ο Ryan εργάζεται στο αμερικανική έδρα της FingerTec, μια εταιρεία της Μαλαισίας που αντικαθιστά τα PIN, τα ονόματα χρηστών και τους πληκτρολογούμενους κωδικούς πρόσβασης με τα δάχτυλα και τα πρόσωπα που δε χρειάζεται να απομνημονεύσουμε.

"Δεν μπορείτε να αντιγράψετε τα δακτυλικά αποτυπώματα κάποιου εκτός αν το κόψετε", δήλωσε ο Ryan, "που δεν θα λειτουργούσε επειδή πρέπει να συνδεθεί με ένα χέρι".

Προς το παρόν, η βιομετρική ασφάλεια δεν επιβάλλεται στους ανθρώπους. Εάν θέλετε να το αποφύγετε, μπορείτε.

Αλλά στο τέλος, αφού εγκριθεί σε ευρεία βάση, οι τράπεζες και οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα αρχίσουν να το απαιτούν.

Και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς μια μέρα όταν κανείς από εμάς δεν θα είναι πλέον σε θέση να αγοράσει ή να πουλήσει τίποτα χωρίς να υποβληθεί σε βιομετρική ταυτοποίηση. Στην πραγματικότητα, μια «εναλλακτική μέθοδος πληρωμής» που περιλαμβάνει χειροκίνητη σάρωση δοκιμάζεται ήδη στη νότια Σουηδία ...


Η σάρωση του χεριού έχει γίνει μια εναλλακτική μέθοδος πληρωμής για ανθρώπους σε μια πόλη στη νότια Σουηδία, δήλωσαν οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Lund.

Οι τερματικοί σταθμοί φλεβικής σάρωσης έχουν εγκατασταθεί σε 15 καταστήματα και εστιατόρια στο Lund χάρη σε έναν φοιτητή μηχανικής που ήρθε με την ιδέα πριν από δύο χρόνια, ενώ περίμενε να πληρώσει.

Περίπου 1.600 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί στο σύστημα, το οποίο δηλώνει ο δημιουργός του όχι μόνο ταχύτερα αλλά και ασφαλέστερα από τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.

"Το μοντέλο των φλεβών κάθε ατόμου είναι εντελώς μοναδικό, οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διαπράξει απάτη με αυτό το σύστημα", ανέφερε ο ερευνητής Fredrik Leifland σε μια δήλωση.

"Χρειάζεται πάντα το χέρι σας να σαρωθεί για να περάσει μια πληρωμή".

Πριν όμως η βιομετρική ταυτοποίηση χρησιμοποιηθεί ευρέως για τα συστήματα πληρωμών, πιθανότατα θα τη δούμε να εφαρμόζεται σε μια ολόκληρη δέσμη  άλλων τρόπων πρώτα. Για παράδειγμα, οι βιομετρικοί σαρωτές χρησιμοποιούνται ήδη σε αίθουσες φαγητού σε πανεπιστημιακές σχολές σε ολόκληρη την Αμερική ...


Οι γεωμετρικοί αναγνώστες  χεριών ήταν αρκετά συνηθισμένοι στην πανεπιστημιούπολη για χρόνια, αλλά οι πιο πρόσφατες αναπτύξεις είναι η αξιοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και ακόμη και η βιομετρία της ίριδας για τη σύνδεση των σπουδαστών με τις συναλλαγές. Η φυσική πρόσβαση αποτελεί τη σφραγίδα της βιομετρικής εφαρμογής, αλλά η τεχνολογία κερδίζει δημοτικότητα στην υπηρεσία τροφίμων και σε άλλους τομείς για την επιτάχυνση των συναλλαγών.

Το κοινωνικό στίγμα που συνδέεται  με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων έχει επίσης ξεπεραστεί, καθώς οι μαθητές γίνονται όλο και πιο άνετοι στην τεχνολογία, λέει ο Brian Adoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της NuVision. Η συμπερίληψη ενός σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πιο πρόσφατο iPhone αποτελεί μόνο μία ένδειξη ότι η νεότερη γενιά είναι άνετη με βιομετρικά στοιχεία.

"Οι διαχειριστές έχουν έναν τεράστιο φόβο γι' αυτήν την τεχνολογία από ότι οι φοιτητές", λέει ο Bob Lemley, διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού στον όμιλο CBORD. «Οι σπουδαστές μεγαλώνουν με την τεχνολογία, ώστε να μην τους νοιάζει όσο οι παλαιότερες γενιές».

Το Νότιο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας μπορεί να επιβεβαιώσει το γεγονός αυτό. Το σχολείο ανέπτυξε βιολογικά στοιχεία ίρις στην τραπεζαρία του και μόνο δύο μαθητές από 5.400 αρνήθηκαν να εγγραφούν, λέει ο Richard Wynn, διευθυντής του προγράμματος Eagle Card του πανεπιστημίου.

Οι νέοι τείνουν να είναι λιγότερο ανήσυχοι για την τεχνολογία αυτή και έτσι είναι εκεί που ωθείται. Αν μπορείτε να το πιστέψετε, οι βιομετρικοί σαρωτές πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ακόμη και στο πάρκο ψυχαγωγίας Six Flags αυτό το καλοκαίρι ...


Ένα νέο σύστημα σάρωσης στο Six Flags ακούγεται σαν να είναι από το μέλλον, αλλά ο βιομετρικός σαρωτής στοχεύει να κάνει ταχύτερες εισόδους για τους κατόχους εισιτήριων διαρκείας.

Όταν οι επισκέπτες φτάσουν στην μπροστινή πύλη για πρώτη φορά, θα παρουσιάζουν την κάρτα τους και ένας σαρωτής θα επεξεργάζεται μια εικόνα των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους, αναθέτοντας ένα μοναδικό σύνολο αριθμών που χρησιμοποιούνται για την επικύρωση της κάρτας του κατόχου, κάρτας κάθε επίσκεψης.

Η πρώτη επίσκεψη θα πρέπει να διαρκέσει μόνο 20 δευτερόλεπτα για να ρυθμίσετε την κάρτα, σε αντίθεση με τον επιπλέον χρόνο λήψης φωτογραφίας και την εκτύπωση στην κάρτα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Elizabeth Gotway.

Αυτό το είδος μου θυμίζει τα καινούρια "MagicBands" στα πάρκα Disney που έχω γράψει και στο παρελθόν . Έχετε δει πιθανώς τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που τις παρουσιάζουν μέχρι τώρα. Η Disney φαίνεται να πιστεύει ότι οι γονείς και τα παιδιά δεν θα έχουν προβλήματα να φορούν συσκευές εντοπισμού RFID που τους επιτρέπουν να αγοράζουν πράγματα και να παρακολουθούντε όπου κι αν πηγαίνουν. Αν θέλετε να δείτε τι λέει η Disney για αυτά τα "MagicBands", μπορείτε να το κάνετε ακριβώς εδώ .

Ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο παράξενος κάθε μέρα που περνάει.

Παραδόξως, η βιομετρική αναγνώριση χρησιμοποιείται ακόμη και στην Αφρική για να παρακολουθεί ποιος εμβολιάζεται ...


Στην πραγματικότητα, ορισμένες βιομετρικές λύσεις συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων παράδοσης εμβολίων στην Αφρική, η οποία παρεμποδίζεται από την αναποτελεσματική παρακολούθηση και αναφορά. Σήμερα, ένα μητρώο βιομετρικών εμβολιασμών βοηθά να διασφαλιστεί ότι εκατομμύρια μικρά παιδιά θα λάβουν το εμβόλιο που απαιτείται για να σωθούν οι ζωές τους. Και γνωρίζοντας "ποιος" έχει εμβολιαστεί, αυτά τα πολύτιμα φάρμακα που σώζουν ζωές δεν σπαταλούνται από την υπερβολικό εμβολιασμό μερικών και την απώλεια άλλων.

Αυτή η τεχνολογία πρόκειται να συνεχίσει να εξαπλώνεται και θα γίνει όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί.

Και είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να κάνει μια τυραννική κυβέρνηση με αυτό το είδος τεχνολογίας. Εάν το θελήσει, θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει για να παρακολουθήσει κυριολεκτικά τις κινήσεις και τη συμπεριφορά όλων.

Αρχίζουμε ήδη να βλέπουμε τη δημιουργία τεράστιων βιομετρικών βάσεων δεδομένων. Μία από αυτές είναι η βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπου του FBI που αποτελεί μέρος του προγράμματος "Next Generation Identification". Προβλέπεται ότι το FBI θα έχει συγκεντρώσει 52 εκατομμύρια από τις "εικόνες μας" μέχρι το έτος 2015 . Δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός χρόνος, τελικά είμαι βέβαιος ότι θα έχουν όλα τα πρόσωπά μας στους υπολογιστές τους.

Και μια μέρα, αυτή η τεχνολογία θα είναι πιθανό να είναι τόσο διαδεδομένη, ώστε να μην μπορείτε να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό, να πάρετε μια πιστωτική κάρτα ή ακόμα και να αγοράσετε οτιδήποτε χωρίς να έχετε σαρώσει το χέρι σας ή το πρόσωπό σας πρώτα.

Όταν φτάσει εκείνη η μέρα, τι θα κάνεις;

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.