Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Η Ολλανδική Βουλή ενέκρινε ψήφισμα που αναγνώριζε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα την έγκριση από το ολλανδικό κοινοβούλιο ενός ψηφίσματος υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.


Λίγο νωρίτερα Ολλανδοί βουλευτές ψήφισαν, με συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και την αποστολή ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου, για την επέτειο της σφαγής που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17.

Το τουρκικό υπουργείο, με γραπτή του ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν είναι νομικά δεσμευτική ή έγκυρη, τονίζοντας ότι η ολλανδική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν θα γίνει η επίσημη πολιτική της Ολλανδίας.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.