Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Να γιατί βάζουν POS στα ελληνικά σχολεία – Τα ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως διαβάσατε χθες, το Κράτος της Ελλάδας, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, προωθεί την εγκατάσταση και λειτουργία τερματικών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών (P.O.S.), στα σχολικά κυλικεία.



Η απόφαση έχει ξεσηκώσει τις δριμύτατες αντιδράσεις των κυλικειαρχών, που υποχρεώνονται σε μία εξαιρετικά υψηλή δαπάνη, χωρίς όμως την παραμικρή χρησιμότητα, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να σκεφτούν όλοι.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του ΕΕΘ, «το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι τα παράπονα αυτά είναι πλήρως δικαιολογημένα και ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη να τοποθετηθεί τέτοιος εξοπλισμός σε σχολικά κυλικεία, καθώς είναι παντελώς άχρηστος, αφού μοναδικοί πελάτες των κυλικείων αυτών είναι μαθητές, δηλαδή άτομα ανήλικα που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ τα αγαθά που πωλούνται είναι πολύ μικρής αξίας. Επιπλέον οι χώροι των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή!»

Γιατί η κυβέρνηση σκέφτηκε να τοποθετήσει μηχανισμούς ψηφιακών συναλλαγών στα σχολεία;

Πολύ απλά δεν το έχει αποφασίσει η κυβέρνηση αυτό!

Όλοι θα πρέπει να συνηθίζουν από μικροί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι οποίες, εν τέλει, επιδιώκεται να πραγματοποιούνται με βιομετρικά στοιχεία, όπως εκείνα της παλάμης ή εμφυτευμένα βιοτσίπ, όπως συμβαίνει σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Ήδη σε σχολεία του εξωτερικού τα παιδιά πληρώνουν με βιομετρικά στοιχεία, κάτι που προφανώς επιδιώκεται να εφαρμοστεί και στα ολοήμερα σχολεία που οργανώνονται στην χώρα μας.

Τα γεύματα στα κυλικεία θα έχουν συγκεκριμένο… τελετουργικό, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο!

Τα πάντα θα συμβαίνουν γρήγορα και εύκολα! Χωρίς… ουρές και ταλαιπωρία. Τα παιδιά, φακελωμένα και «σταμπαρισμένα», στο έλεος της παγκόσμιας κυβέρνησης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.