Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Mια μεγάλη νύχτα: o στρατός απελευθέρωσε όλη την πόλη της Deir Ezzor…TIMH ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙSSAM ZAHREDINNE

Ολόκληρη η μαρτυρική πόλη της Deir-Ezzor απελευθερώθηκε από την ISIS από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του μεταδίδει τώρα μ΄έκτακτη είδηση η συριακή εφημερίδα al-Watan στο site της online.

Ο συριακός στρατός ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις του στις ανατολικές συνοικίες της πόλης της Deir al-Zour όπου υπήρχαν κατάλοιπα τρομοκρατών της Daesh, που ήλεγχαν τη συνοικία Hamidiya η οποία ελευθερώθηκε με αποτέλεσμα να έχει ολοσχερώς απελευθερωθεί η πόλη της Ντέιρ Έζζορ.Η στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι μονάδες στρατού σε συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις ήλεγξαν την Hamidiya στη Deir al-Zour, όπου υπήρχε η έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης και το υπόλοιπο των μελών της. Το άρθρο επικαλείται πηγές του συριακού υπ.Άμυνας και των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Και τα (Reuters/AFP ) επικαλούμενα το »αντιπολιτευόμενο » Syrian Observatory for Human Rights ανακοινώνουν ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του πήραν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της πόλης της Deir al-Zor από το Islamic State, την μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη της Α Συρίας. Υποστηριζόμενος από την ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και μαχόμενος μαζί με ιρανικές πολιτοφυλακές και την Hezbollah, ο στρατός ξεκίνησε την τελική επίθεση τον Σεπτέμβρη.

Nωρίτερα σήμερα ο στρατός απελευθέρωσε τη συνοικία Sheikh Yassin καθώς και τις Ardhi και Rashdiyah.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου