Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Aρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα: «Έτσι με έσωσε η Παναγία – Την είδα ολοζώντανη μπροστά μου» Βίντεο

Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής και η δημόσια μαρτυρία – για πρώτη φορά απο την ημέρα της τραγωδίας – για το δυστύχημα με το ελικόπτερου του Στρατού στο Σαραντάπορο.

Το πρωί, η οικογένεια της Βασιλικής Πλεξίδα τέλεσε λειτουργία στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.



Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε από θαύμα όταν το ελικόπτερο Χίουι στο οποίο επέβαινε κατάπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, με αποτέλεσμα το θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών, που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα ολόκληρη.


Η Αρχιλοχίας αφιέρωσε στην Εκκλησία ένα καντήλι στο οποίο ήταν δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, το κομποσκοίνι της και την φόρμα που φορούσε την μοιραία ημέρα, η οποία ήταν σκισμένη απο τα χτυπήματα, μετά απο την πτώση του ελικοπτέρου.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους, πρώτη φορά δημοσίως για το δυστύχημα, είπε «αμέσως μετά το πρώτο χτύπημα έκανα τον σταυρό μου» και ζήτησε όπως ανέφερε την βοήθεια της Παναγίας.

Όπως περιέγραψε η μοναδική επιζήσασα της συντριβής του ελικοπτέρου «ένιωσα το «χέρι της Παναγίας» να με ξεκαρφώνει από το κάθισμα του ελικοπτέρου», συμπληρώνοντας «με τοποθέτησε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου και μάλιστα γυρνώντας με ανάποδα για να μην βλέπω και να μην θυμάμαι τίποτα».

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παραδίδοντας στην ηγουμένη αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Σουμελά είπε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αλλά και όλων των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, των Στρατιωτών μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού να σας ευχαριστήσουμε για τη σημερινή δυνατότητα που μας δώσατε να ευχαριστήσουμε την Παναγία για το θαύμα που έγινε. Να σας ευχαριστήσουμε ακόμα, γιατί εσείς, εδώ στο Αιγαίο, σε αυτή εδώ την αετοφωλιά φυλάτε Θερμοπύλες.

Επιτρέψτε μας να δώσουμε στο Μοναστήρι μία Εικόνα η οποία έχει συμβολική αξία. Εδώ, στο Αιγαίο, συνδέουμε ολόκληρο τον ελληνισμό. Αυτό κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Εικόνα είναι η Παναγία του Πόντου, η Παναγία Σουμελά. Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ένας και ενιαίος χώρος που τον προστατεύει η Παναγία. Όπως πήρε στην αγκαλιά της την Βασιλική και την κατέβασε από το ελικόπτερο. Θέλω να ξέρετε ότι όσα αεροπλάνα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Πολεμικής μας Αεροπορίας και όσα πλοία περνούν από εδώ, αλλά και οι στρατιώτες όσο μακριά και αν βρίσκονται από τον Πόντο, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο θα έχουν τη σκέψη τους σε εσάς που προσεύχεστε για την πατρίδα μας, με τη βοήθεια της Παναγίας που φανερώθηκε πολλές φορές».

Δείτε στο βίντεο την συγκλονιστική της αφήγηση για το θαύμα.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.