Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Σοκ: Η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε και τα ψάρια πηδούσαν έξω από το νερό στη Μυτιλήνη – Δείτε το βίντεο

Πρωτόγνωρες εικόνες βιώνουν οι κάτοικοι της Λέσβου και όχι μόνο, μετά τον ισχυρό χθεσινό σεισμό. Οι εικόνες από χωριά του νησιού είναι αποκαρδιωτικές. Το μεγαλύτερο σοκ όμως ίσως το υπέστησαν οι κάτοικοι του Πλωμαρίου, όπου οι στάθμη της θάλασσας υποχώρησε και τα ψάρια πηδούσαν έξω από το νερό!Το επίκεντρο του σεισμού ήταν υποθαλάσσιο και εντοπίστηκε μεταξύ Λέσβου, Χίου, ενώ ταρακουνήθηκε και η Τουρκία.

Ο απολογισμός είναι τραγικός, με μία νεκρή γυναίκα, τραυματίες και δύο ισοπεδωμένα χωριά. Την ίδια ώρα και από την πρώτη στιγμή, ο κρατικός μηχανισμός, οι τοπικές αρχές, αλλά και η κοινωνία κάνουν το παν για τη φροντίδα και την προστασία των πολιτών του νησιού.Οι εικόνες που έρχονται από το πληγωμένο νησί είναι αποκαρδιωτικές, ενώ οι σεισμολόγοι ακόμα δεν μπορούν να καθησυχάσουν.

Ένα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του plomarinews.gr, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι εικόνες από το λιμάνι του Πλωμαρίου.

Εκεί, που η στάθμη υποχώρησε και δημιουργήθηκαν υπόγεια ρεύματα, έσπασαν οι κάβοι των σκαφών και των βαρκών και τα ψάρια πηδούσαν έξω από το νερό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου