Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Στο «φώς» άκρως απόρρητο πυρηνικό καταφύγιο της Κίνας από την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου»! (Εικόνες και βίντεο)


Η Κίνα έδωσε στο κοινό την δυνατότητα να μπει σε μια άκρως μυστική στρατιωτική εγκατάσταση θαμμένη βαθιά μέσα στα βουνά Chongqing στη περιοχή Fuling.

Η «816 πυρηνική στρατιωτική αποθήκη» άνοιξε για το κοινό τον Οκτώβριο η όποια αποτελείτε από ένα «λαβύρινθο» τεχνητών σπηλαίων, δρόμους και σήραγγες.
Περιλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο τεχνητό σπήλαιο στον κόσμο, το οποίο είναι σχεδόν 80 μέτρα (262ft) ψηλό και 25 μέτρα φαρδύ. Είχε κατασκευαστεί για να αποθηκευτούν πυρηνικά καθώς και εγκαταστάσεις επεξεργασίας πλουτωνίου.





Το καταφύγιο χτίστηκε το 1966, όταν η Κίνα καθώς αυξανόταν οι απαιτήσεις της εθνικής άμυνας, της υποδομής και των βιομηχανικών τεχνολογίων της. Είχε σχεδιαστεί για να αντέχει σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και από σεισμούς. Περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες χρεισιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, ενώ τουλάχιστον 100 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την Telegraph.



Επίσης εκεί δημιούργησαν πλουτώνιο-239. Ευτυχώς, η αποθήκη δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για πυρηνική δοκιμή, ενώ εγκατέλειψε το σχέδιό της το 1984, έτσι ώστε τώρα να είναι απόλυτα ασφαλές να εξερευνήσετε το νέος τουριστικό αξιοθέατο της Κίνας.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.