Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι εικόνες που οι βεδουίνοι τους έβγαλαν τα μάτια επειδή φοβόντουσαν τα βλέμματά τους..Ο ναός του Αγίου Γεωργιου στη Σελευκόβουλο.. Μας μιλάει ο εφημέριος π Δαμασκηνός στα ελληνικά!!!! (Βίντεο) Ρεπορτάζ απο την δική μας Πηνελόπη, απεσταλμένη ρεπόρτερ του dimpenews..

Συναντήσαμε τον π.Δαμασκηνό στην εκκλησία του Αγ,Γεωργίου στην al Sukalabiyah στη Β Χάμα.Μιλαέι ελληνικά φού σπούδασε στην Καλών Τεχνών στην Αθήνα.Εξηγεί ότι ο ναός αυτός είναι 150 ετών και δείχνει τις εικόνες του τέμπλου του Χριστού,της Παναγίας,του Αη Γιάννη του Προδρόμου απ΄όπου έχουν εξορύξει τους οφθαλμούς. οι βεδουίνοι.Γιατί φοβούνταν,φοβούνταν τα μάτια της αληθείας εξηγεί ο ο ιερέας.Ζητάει τις προσευχές των ελλήνων για την πατρίδα του.Ο ίδιoς παράλληλα ασκεί και την τέχνη της αγιογραφίας και πολλές φορητές εικόνες του κοσμούν την εκκλησία με παραδοσιακή τεχνοτροπία και τχενική είναι δικά του.







 dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.