Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Διαδηλώνουν στην Αθήνα για τα μπουρκίνι της Γαλλίας - Εδώ σύντροφοι επιτρέπονται όλα και το μπουργκίνι και η ξεβρακωσιά

Άραγε οι διαδηλωτές, υπερασπίζονται το ελεύθερο δικαίωμα των γυναικών στο ντύσιμο, ή υπερασπίζονται τα δικαιώματα του Ισλαμ που απαγορεύει στις γυναίκες την αυτοδιάθεση; Γιατί Ισλαμοφοβία νοιώθουν οι γυναίκες στις χώρες που ισχύει το Ισλάμ...


Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι και γενικότερα στην ισλαμοφοβία, εξέφρασαν το απόγευμα της Τετάρτης αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας.


Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος και ακολούθησε πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, οι δρόμοι γύρω από τη γαλλική πρεσβεία παρέμεναν κλειστοί για τα οχήματα.


«Η απαγόρευση του μπουρκίνι αφαιρεί το δικαίωμα των ανθρώπων στην επιλογή», επισήμανε σε ομιλία του ο επικεφαλής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Πέτρος Κωνσταντίνου. Μια μαθήτρια από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, πρόσθεσε ότι «πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς πώς θα ντυνόμαστε και όχι τα κράτη».


Με πρωτότυπο τρόπο επέλεξε να λάβει μέρος ένας διαδηλωτής, ο οποίος πήρε μέρος στη συγκέντρωση ημίγυμνος με γραμμένα στο σώμα του συνθήματα κατά της ισλαμοφοβίας.


Στην πορεία συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, (τα ίδια ακριβώς πρόσωπα) η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», η Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδας, η Αιγυπτιακή Κοινότητα, η Κοινότητα Σενεγάλης και η Ελληνική Κοινότητα Μπαγκλαντές.


Στηρίζουν το Ισλαμ που επιβάλλει το μπουργκίνι στις γυναίκες ή το δικαίωμα στην ελευθερία των γυναικών που εναντιώνονται στο Ισλάμ και τους ανόητους κανόνες του;


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου