Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ETOIMOTHTA ΠΑΝΤΟΥ - Εντολή ανάκλησης προσωπικού στις Ελληνικές ΕΔ! Ανακλήθηκαν οι άδειες στον Ελληνικό Στρατό

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Αθήνα τις εξελίξεις στη Τουρκία. Στις 12.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου δόθηκε εντολή ανάκλησης προσωπικού στις στρατιωτικές μονάδες.

Χειριστές μαχητικών αεροσκαφών και τεχνικό προσωπικό επέστρεψαν στα αεροδρόμια και οι πιλότοι τέθηκαν σε πεντάλεπτη ετοιμότητα.

Στο ΥΠΕΘΑ επικρατούσε αναβρασμός. Από τη πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Οι πληροφορίες από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη ήταν ανησυχητικές.
policenet.gr

Από το απόγευμα της Παρασκευής είχαν φθάσει στο ελληνικό Πεντάγωνο πληροφορίες για “ύποπτες” κινήσεις στρατευμάτων στην Τουρκία.Τελικά αργά το βράδυ επιβεβαιώθηκαν.

Από το Πεντάγωνο υπήρχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα αποφασίστηκε να δοθεί εντολή ανάκλησης όλου του στρατιωτικού προσωπικού και φυσικά της ΕΥΠ.

Η κατάσταση κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή καθώς κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά ποιος έκανε κουμάντο στην Τουρκία.Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα


Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.


Σε επιφυλακή τέθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες με εντολή του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, στην παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, στα νησιά και στα αεροδρόμια - στις εισόδους της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου, η επιφυλακή διατάχθηκε για παν ενδεχόμενο δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι όμορη χώρα με την Τουρκία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου ο αναπληρωτής υπουργός και οι επιτελείς της ΕΛΑΣ παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στον Ελληνικό Στρατό.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου