Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία - Έκλεισαν γέφυρες στο Βόσπορο - Τανκς στους δρόμους (φωτος-βιντεο)

Θρίλερ είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Άγκυρα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters, ο οποίος μετέδωσε πως στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα της Τουρκίας.










Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, η γέφυρα του Βοσπόρου και η γέφυρα Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν αργά σήμερα, χωρίς να αναφερθεί η αιτία. Και στις δύο γέφυρες υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Κάποιοι χρήστες και δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα. Μετά τις πληροφορίες περί χαμηλών πτήσεων πολεμικών αεροσκαφών στην 'Αγκυρα και το κλείσιμο της κυκλοφορίας στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην 'Αγκυρα.
Αυτό που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο περίεργη είναι το γεγονός ότι ενώ αναφέρονται πληροφορίες για χαμηλές πτήσεις, ασθενοφόρα στο γενικό επιτελείο κλπ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν κάποια πληροφορία που να δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει. 
Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
 Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει προς το παρόν. Ωστόσο οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν επίσης την πληροφορία ότι στην 'Αγκυρα πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.