Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Επιστρέφει στη Ρωσία η σορός του ήρωα Σάσα που θυσιάστηκε στην Παλμύρα

Η σορός του ήρωα Ρώσου στρατιωτικού Αλεκσάντρ Προχορένκο (Aleksandr Prokhorenko), που σκοτώθηκε στην Παλμύρα πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, επιστρέφει στη Ρωσία.

Ο Σάσα, όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά, πήρε μέρος στη μάχη για την απελευθέρωση της Παλμύρας. Αποστολή του ήταν να εντοπίζει τις θέσεις των τζιχαντιστών και να δίνει τις συντεταγμένες στη ρωσική πολεμική αεροπορία.

Όταν κατά τη διάρκεια της μάχης ο Σάσα περικυκλώθηκε από τους τζιχαντιστές, στα περίχωρα της Παλμύρας, έδωσε στο κέντρο επιχειρήσεων τις συντεταγμένες που βρισκόταν ο ίδιος, ώστε βομβαρδίζοντας τα ρωσικά αεροπλάνα να σκότωναν όχι μόνο τους τζιχαντιστές αλλά και τον ίδιο, επιλέγοντας τον θάνατο από το να πιαστεί αιχμάλωτος.

Η σορός του ήταν όλο αυτό το διάστημα στα χέρια των τζιχαντιστών, ωστόσο, ύστερα από διαπραγματεύσεις οι Κούρδοι της Συρίας κατάφεραν να την πάρουν στην κατοχή τους κάνοντας ανταλλαγή με τζιχαντιστές αιχμαλώτους που κρατούσαν .

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σάσα σκοτώθηκε αφήνοντας πίσω του την έγκυο γυναίκα του, Αικατερίνη, στο πρώτο τους παιδί. Ο ηρωισμός του Σάσα συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος Πούτιν τον ανακήρυξε ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αποτελεί την υψηλότερη τιμητική διάκριση.

Πηγή 

1 σχόλιο:

  1. AIONIA H MNHMH TOU KAI TIMH SE AYTON KAI STHN OIKOGENEIA TOU:STIS SATHRES MERES POU ZOUME APOTELEI H THUSIA TOU ENA PARADEIGMA GIA TOUS HROES POU LEGONTAI ELLHNES KAI DIDAXAN TI THA PEI AYTOTHUSIA GIA THN PATRIDA::

    ΑπάντησηΔιαγραφή

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.