Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ήμουν πεπεισμένη, ότι το ελικόπτερο με τους τρεις Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, κατερρίφθη από τους Τούρκους...

.. οι υποψίες μου ενισχύθηκαν και σχεδόν επιβεβαιώθηκαν...

Κι απέμειναν λίγοι ΕΛΛΗΝΕΣ... απλοί πολίτες, ν' αναρωτιούνται, να ψάχνουν και να θρηνούν για τους τρεις ΗΡΩΕΣ... για την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ τους...

Είναι αυτοί, που δεν έχουν υποστεί ομαδική παράκρουση...

Καλλιόπη Σουφλή

*Ημουν πεπεισμένη - όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε - οτι το ελικόπτερο με τους τρείς Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, κατερρίφθη απο τους Τούρκους.

Διαβάζοντας εκ νέου, ενα άρθρο του 2013 με τον τίτλο:

Ο Νταβούτογλου για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ενισχύθηκαν οι υποψίες μου και σχεδόν επιβεβαιώθηκαν.

Μεταφέρω το επίμαχο απόσπασμα και τα συμπεράσματα δικά σας.


"Δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Deniz Haber αναφέρει ότι ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε επερώτηση αναφορικά με τους ισχυρισμούς για νησιά του Αιγαίου που έχουν καταληφθεί από τους Έλληνες, είπε ότι πρόκειται για ένα νομικό θέμα που έχει σχέση με την ερμηνεία της Συνθήκης της Λοζάνης και της Συμφωνίας των Παρισίων.

Ο Νταβούτογλου είπε: «μία άλλη διάσταση του θέματος είναι το γεγονός ότι τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν έχουν καθοριστεί μέχρι σήμερα με μία ισχύουσα συμφωνία με την Ελλάδα».

Ο βουλευτής Κοτζαελί του ΜΗΡ, Λουτφού Τουρκκάν, κατέθεσε προημερών επερώτηση για τον τούρκο υπουργό.

Ο Τουρκκάν υποστήριξε πως παρόλο που ο Ατατούρκ και οι συμπολεμιστές του έριξαν τους Έλληνες στρατιώτες, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο και πρόσθεσε ότι: «τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός των νησιών μας στο Αιγαίο που καταλαμβάνει η Ελλάδα".

* ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ

Η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ύψωσε σημαία σε νησιά του Αιγαίου όπως η Οινούσσες, η Φίμενα, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος, η Ψέριμος, το Γυαλί, η Λέβιθα

και η Κίναρος

(σσ οι ονομασίες των νησιών στο κείμενο της ιστοσελίδας αναφέρονται στην τουρκική).

Εδώ και χρόνια φωνάζουμε αλλά δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη υπέρ της Τουρκίας. Ειδικότερα, στις Οινούσες, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία και ηχούν από τις εκκλησίες οι καμπάνες, δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου».

Ο Τουρκκάν, μεταξύ άλλων, είπε: «στα αναφερόμενα νησιά του Αιγίου είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ανέβασε σημαία, εάν είναι αλήθεια γιατί επετράπη αυτό; Πότε στα αναφερόμενα νησιά θα κατεβεί η ελληνική και πότε θα κυματίσει η τουρκική ; Με ποια βάση καθορίστηκε το καθεστώς των νησιών αυτών;

Είναι νόμιμη η κατάληψη της Ελλάδος στα νησιά αυτά;
Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι ειδικά στις Οινούσες δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου;
Παραμείναμε σιωπηλοί στην κατάληψη των νησιών αυτών για να εξασφαλίσουμε μόνο ημέρα διαπραγματεύσεων από την ΕΕ;

Αυτό δεν έχει την έννοια ότι δώσαμε πεσκέσι τα πάτρια εδάφη;

Η κυβέρνησή μας, η οποία προσπαθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ζήτημα της Συρίας, σκέφτεται κανένα σχέδιο αναφορικά με το θέμα την κατάληψης των νησιών;»


Φρύνη

υ.γ Καταλάβατε, τι συνέβη;


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Τουρκία κινείται! Κίνδυνος για την Ελλά...":


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Ο Νταβούτογλου για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου


Δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας Deniz Haber αναφέρει ότι ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε επερώτηση αναφορικά με τους ισχυρισμούς για νησιά του Αιγαίου που έχουν καταληφθεί από τους Έλληνες, είπε ότι πρόκειται για ένα νομικό θέμα που έχει σχέση με την ερμηνεία της Συνθήκης της Λοζάνης και της Συμφωνίας των Παρισίων.



Ο Νταβούτογλου είπε: «μία άλλη διάσταση του θέματος είναι το γεγονός ότι τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν έχουν καθοριστεί μέχρι σήμερα με μία ισχύουσα συμφωνία με την Ελλάδα».

Ο βουλευτής Κοτζαελί του ΜΗΡ, Λουτφού Τουρκκάν, κατέθεσε προημερών επερώτηση για τον τούρκο υπουργό. Ο Τουρκκάν υποστήριξε πως παρόλο που ο Ατατούρκ και οι συμπολεμιστές του έριξαν τους Έλληνες στρατιώτες, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922, στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια οι Έλληνες στρατιώτες άρχισαν πάλι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο και πρόσθεσε ότι: «τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε αρκετά ο αριθμός των νησιών μας στο Αιγαίο που καταλαμβάνει η Ελλάδα. Η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ύψωσε σημαία σε νησιά του Αιγαίου όπως η Οινούσσες, η Φίμενα, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος, η Ψέριμος, το Γυαλί, η Λέβιθα και η Κίναρος (σσ οι ονομασίες των νησιών στο κείμενο της ιστοσελίδας αναφέρονται στην τουρκική). Εδώ και χρόνια φωνάζουμε αλλά δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη υπέρ της Τουρκίας. Ειδικότερα, στις Οινούσες, όπου κυματίζει η Ελληνική σημαία και ηχούν από τις εκκλησίες οι καμπάνες, δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου».

Ο Τουρκκάν, μεταξύ άλλων, είπε: «στα αναφερόμενα νησιά του Αιγίου είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα απέστειλε στρατιώτες και ανέβασε σημαία, εάν είναι αλήθεια γιατί επετράπη αυτό; Πότε στα αναφερόμενα νησιά θα κατεβεί η ελληνική και πότε θα κυματίσει η τουρκική ; Με ποια βάση καθορίστηκε το καθεστώς των νησιών αυτών; Είναι νόμιμη η κατάληψη της Ελλάδος στα νησιά αυτά; Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι ειδικά στις Οινούσες δεν υπάρχει ούτε ένα τέμενος και δεν ακούγεται ο ήχος του εζανίου; Παραμείναμε σιωπηλοί στην κατάληψη των νησιών αυτών για να εξασφαλίσουμε μόνο ημέρα διαπραγματεύσεων από την ΕΕ; Αυτό δεν έχει την έννοια ότι δώσαμε πεσκέσι τα πάτρια εδάφη;

Η κυβέρνησή μας, η οποία προσπαθεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ζήτημα της Συρίας, σκέφτεται κανένα σχέδιο αναφορικά με το θέμα την κατάληψης των νησιών;»


Η απάντηση Νταβούτογλου



Ο ΤΥΠΕΞ Νταβούτογλου απαντώντας στην επερώτηση, υπενθύμισε ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει στο Αιγαίο σειρά αλληλένδετων προβλημάτων συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα που έχουν καθοριστεί με μία διεθνή συμφωνία ισχύουσα στο Αιγαίο και συνέχισε ως εξής:

«Τα βασικά έγγραφα αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και το καθεστώς αφοπλισμού τους είναι η συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και η συμφωνία ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Οι συμφωνίες αυτές περιέχουν διάφορες λεπτομερείς διατάξεις αναφορικά με την κυριαρχία και τον αφοπλισμό των νησιών αυτών.

Υπό την έννοια αυτή, πρόκειται για ένα νομικό θέμα που έχει σχέση με την ερμηνεία των σχετικών άρθρων στις δύο συμφωνίες.

Πέραν αυτού, το γεγονός ότι τα σύνορα στη θάλασσα του Αιγαίου δεν καθορίστηκαν με την Ελλάδα με μία ισχύουσα συμφωνία μέχρι σήμερα, αποτελεί μια άλλη διάσταση του προβλήματος.

Η επίσημη στάση της Ελλάδος στο θέμα αυτό είναι προς την κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

Όμως η στάση της χώρας μας είναι προς την κατεύθυνση ότι το θέμα (των νησιών) αποτελεί ένα κομμάτι των ζητημάτων του Αιγαίου.

Ως γνωστό, τα θέματα του Αιγαίου συζητούνται με τη χώρα αυτή στο πλαίσιο των διαύλων του ισχύοντος διαλόγου με όλες τις πλευρές.

Η χώρα μας επιθυμεί την εξεύρεση λύσης σε όλα αυτά τα προβλήματα σύμφωνα με την ευθυδικία και επιδεικνύοντας προσοχή για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η πολιτική που ακολουθείται για την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου είναι μια κρατική πολιτική που υιοθετήθηκε όχι μόνο από την κυβέρνηση μας, αλλά από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν τα προβλήματα αυτά και η οποία φέρει έναν υπερκομματικό χαρακτήρα.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα του Αιγαίου θα πρέπει να επιλυθούν στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης και οι ενέργειές μας στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση μαζί με όλους τους κρατικούς θεσμούς.

Οι απόψεις της χώρας μας αναφορικά με όλα τα θέματα του Αιγαίου και την επίλυση αυτών, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των νησιών, έχουν αναφερθεί στην κοινή γνώμη με διάφορες ανακοινώσεις του Υπουργείου μας από το 1996 μέχρι σήμερα».

27-4-2013

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.