Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Καταπέλτης προς την ελληνική πλευρά είναι ένα σημερινό άρθρο της τουρκικής εφημερίδος Radikal, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχτεί καμία παραχώρηση με αφορμή τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, (εννοεί την περιοχή των Δωδεκανήσων που η Τουρκία θεωρεί αποστρατικοποιημένη ζώνη) και υπενθυμίζει με ωμό τρόπο το Casus belli της Τουρκίας για τα χωρικά ύδατα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την αρθρογράφο Barçın Yinanç, η άφιξη των πέντε νατοϊκών φρεγατών το Αιγαίο για περιπολίες δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να ερμηνευτεί σαν οποιοδήποτε παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και την αποδοχή της αναγνώρισης της Ελλάδας πέραν των στενών ορίων των έξη μιλίων.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι στην συμφωνία που έγινε τις 8 Φεβρουαρίου μεταξύ Γερμανίας Ελλάδας και Τουρκίας, αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής νατοϊκής ναυτικής δύναμης από την Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία και Καναδά, για την φύλαξη του Αιγαίου από την αυξανόμενη διέλευση των προσφύγων. Το πρόβλημα για την Τουρκία γεννάται από την έντονη παρουσία ελληνικού στόλου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την Άγκυρα. Δηλαδή με λίγα λόγια, μας πήραν tον γάιδαρο, τώρα θέλουν και το…σαμάρι!
Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα, «ο Σατανάς κρύβεται στις λεπτομέρειες», (Şeytan Ayrınıda), αυτής της συμφωνίας και η Τουρκία δεν θα κάτσει να πιαστεί κορόιδο παραχωρώντας οποιοδήποτε δικαίωμα στην ελληνική πλευρά από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, με την πρόφαση της αποτροπής μεγαλυτέρου προσφυγικού ρεύματος.
Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα δεν διστάζει να ομολογήσει μην κρατώντας ούτε τα προσχήματα, ότι η Τουρκία συμφώνησε για την παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο για να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η συνεχής ροή των ρωσικών πολεμικών από την Μαύρη Θάλασσα στην Μεσόγειο, μια ροή που έχει ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα.
‘Οπως αναφέρεται χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες, η Τουρκία θα διεκδικήσει πιο ενεργό ρόλο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στην δημιουργία μεγαλύτερων προσχωμάτων της ρωσικής καθόδου στην Μεσόγειο που, όπως υποστηρίζει, στηρίζει και ενισχύει τους τρομοκράτες της Συρίας κατά της Τουρκίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.