Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ..!!

Με την έλευση του νέου έτους, η τρίτη αποστασία φαίνεται πως πλησιάζει ολοένα περισσότερο, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Σκοπός του διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Φίλη, είναι να αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία οτιδήποτε συσχετίζεται με τον Τριαδικό Θεό, μετατρέποντας έτσι το μάθημα των θρησκευτικών σε διδαχή πολυποίκιλων θρησκευτικών δογμάτων!
Όπως όλα δείχνουν τα θρησκευτικά θα μετατραπούν σε επιστημονικού προσανατολισμού μάθημα θρησκειολογίας, με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.Πηγή



Εκδήλωση «αμφιλεγόμενου ή μονόπλευρου χαρακτήρα» χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης το παιδαγωγικό συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» που διοργάνωσε ο Τομέας Επιστημόνων του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος».

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως «Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, μόλις πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα του τύπου την ενημερωτική εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., με την οποία γνωστοποιήθηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις», έδωσε αυστηρή εντολή στη Διοικητική Ιεραρχία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να απέχει στο μέλλον από παρόμοιες πρωτοβουλίες και μάλιστα χωρίς την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που εμφανίζουν το Υπουργείο να θέτει υπό την αιγίδα του εκδηλώσεις αμφιλεγόμενου ή μονόπλευρου χαρακτήρα».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Την έντονη αντίδραση του υπουργού κ. Νίκου Φίλη προκάλεσε η επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε όλα τα σχολεία της Αττικής, μέσω της οποίας τους γινόταν ενημέρωση για την διοργάνωση του συνεδρίου και για την δυνατότητά τους να συμμετέχουν.

Η κίνηση αυτή του υπουργού έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των εκκλησιαστικών οργανώσεων, που διαμαρτύρονται για την ανακοίνωσή του.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.