Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Γάλλοι βομβαρδίζουν την Συρία..!! Γαλλικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν ανηλεώς την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους-Σφαγή στη Ράκα(βίντεο-upd)

Από το βράδυ της Κυριακής η Γαλλία... απαντά στο χτύπημα του Παρισίου! Χωρίς καμία καθυστέρηση ο πρόεδρος Ολάντ «απαντά» στους Ισλαμιστές του ISIS με βομβαρδισμούς της γαλλικής αεροπορίας στην Συρία.




Η επιχείρηση εκτελέστηκε με τη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες σήμερα στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

“Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών” ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.

Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη.

upd 23:20

Σφοδρούς βομβαρδισμούς στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη, σύμφωνα με eεπίσημη ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.

Μέχρι στιγμής, τα γαλλική αεροσκάφη έχουν πλήξει τη συριακή πόλη Ράκα με τουλάχιστον 20 βόμβες. Στις γαλλικές επιχειρήσεις συμμετέχουν 10 πολεμικά αεροπλάνα.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν πληγεί το κέντρο ελέγχου και διοίκησης των τζιχαντιστών, όπως και επίσης κέντρα ανεφοδιασμού και εκπαίδευσης στρατιωτών.

Όπως αναφέρει το γαλλικό υπουργείο, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση της Γαλλίας στη Συρία έως σήμερα. Τα αεροσκάφη ξεκίνησαν συντονισμένα από τις γαλλικές βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.








Info on strikes: -12 aircrafts involved including 10 fighter jets. -20 bombs were dropped https://t.co/3OHkJSUboY https://t.co/TQmE0qb3Ax

— The Situation Room (@CNNSitRoom) Νοέμβριος 15, 2015



Πρώτη δημοσίευση:21:53

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν μέσω Twitter οι δημοσιογράφοι ακτιβιστές του σάιτ «Η Ράκα σφάζεται Σιωπηλά», η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία, δέχεται σφοδρότατο βομβαρδισμό το βράδυ της Κυριακής.

Μέχρι και τις 21.30, ώρα Ελλάδας, είχαν γίνει 15 αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, ενώ αυτό που προξενεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μέσα από την πόλη ακούγονται πυροβολισμοί.Ποιοι βάλουν εναντίον ποιων δεν προσδιορίζεται.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στο tribune.gr στη Ράκα υπάρχει διακοπή ρεύματος, προφανώς το Ισλαμικό Κράτος έκοψε το ηλεκτρικό για να «καλυφθεί» στο απόλυτο σκοτάδι, αλλά τα αεροπλάνα -που επίσης δεν γνωρίζουμε ποιος βομβαρδίζει- γνωρίζουν τους στόχους τους γιατί στις 17.30 το απόγευμα της Κυριακής είχαν αναφερθεί πολλά ντρον πάνω από την πόλη, προφανώς έκαναν αναγνώριση για την αεροπορική επιδρομή που θα ακολουθούσε








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.